Gå direkte til innhold
Preikestolen om sommeren

Gode grunner til å velge norgesferie i år

Med spektakulære naturopplevelser, stolte mattradisjoner og unike kulturlandskap kun en biltur unna er det ikke rart at nordmenn elsker å feriere i eget land. Og Norge elsker nordmenn på ferie.

Vårt langstrakte eventyrland ligger rett utenfor døren vår. Knapt noe sted på kloden finner du samme mengde varierte aktiviteter du kan nyte i naturen, og dette er året for å utforske nettopp disse. I stedet for å jage etter brunfargen som forsvinner like fort som den kommer, anbefaler vi å fylle opp minneboka med vakker norsk natur og frihet til å velge neste destinasjon ved hvert veikryss.

Unike natur- og kulturopplevelser i Distrikts-Norge

Det er lite som kan måle seg med den norske naturen på sommerhalvåret. Brevandring og surfing på Vestlandet, hundekjøring og hval- og ørnesafari i Nord-Norge. rideturer, tretopphytter og Moskus-safari på Østlandet eller bading i jettegryter og havpadling på Sørlandet. Kun fantasien setter grenser for en sommerferie i Norge. Severdigheter som Trollstigen, Atlanterhavsveien, Hardangerfjorden, Helgelandskysten, lundefugler i Fosnavåg eller fjordene i Nordmøre tiltrekker vanligvis turister fra hele verden til vårt lille land på sommeren.

Utsikt over Lysefjorden i Rogaland

Storbyene som leverer i både handlepose og tursekk

Bergen er veien kort fra en shoppingtur i sentrum, via historiske trehus som huser småbutikker, gallerier og spisesteder på Bryggen, til Fløibanen med utsikt som tar deg opp til de syv fjell. Rusle i de koselige, trange brosteinsgatene og nyt nyfangete delikatesser på Fisketorget – selv på regnværsdager.

I Norges teknologhovedstad, Trondheim, finner du ikoniske landemerker som nye Powerhouse og ikoniske Nidarosdomen, samt lokale smaker i verdensklasse på byens mange restauranter. For naturopplevelser kan du dra til Hitra eller Frøya for et av verdens beste steder å havfiske, eller en båttur til Fosenhalvøya for å oppleve utsikten fra Nord-Europas største hule; Halvikhula.

Bylandskap i Stavanger

Fra liv og røre i fargegata i Stavanger sentrum er du kun en hyggelig båt- og busstur unna en av Norges vakreste vandreturer opp til Preikestolen – platået som runger ca. 600 meter over Lysefjorden. Regionen er kjent for sine langstrakte fjorder, høye fjell og hvite strender, og som tidligere europeisk kulturhovedstad kan både Stavanger og Sandnes skryte av et imponerende rikt kulturliv.

Oslos mat, kaffekultur og nye arkitektur vekker internasjonal oppsikt, og byen er den raskest voksende hovedstaden i Europa. Beliggenheten mellom marka og Oslofjorden gjør det mulig å oppleve både skog, kulturliv og nattbad innenfor noen timer, og kjøreturen er heller ikke lang dersom målet er glitrende kystperler eller luftige fjelltopper. 

Psst! Visste du at Tromsø er rangert i verdenstoppen for opplevelsesreiser?

Panoramautsikt over Tromsø

Familiemagnetene dere bør få med dere

Mange av våre hoteller er plassert i nærheten av de store familieattraksjonene landet vårt har å by på, og tilbyr blant annet familierom og parkering. Hos alle våre hoteller har dere naturligvis mulighet til å caste deres eget innhold til TV-skjermen.

Les mer om våre familievennlige hoteller

Eksempler på kjente familieattraksjoner i Norge

Familieferien sikres gjennom et besøk i en av landets familieparker, og ender ofte opp med å være et høydepunkt også for de voksne. Tusenfryd er et eksempel på en park som stadig utvikles, og ligger kun en kort kjøretur fra overnatting i Ski. Dersom vann er ditt rette element anbefaler vi Bø Sommarland, Skandinavias største vannpark, en snau times kjøretur fra Thon Hotel Høyers. I Bjørneparken i Flå, rett ved Thon Hotel Bjørneparken, finner du utover bamsefar, elg, gaupe og hjort nå også 30 krokodiller og en rekke reptiler i det nyåpnede Krokodilleland. Noe for enhver smak, med andre ord.

Mor og datter på hver sin badering i vannsklie

På Sørlandet er dyreparken i Kristiansand en klassiker, og på Vestlandet regnes Kongeparken ved Hotel Sandnes som den største opplevelsesparken. Skeikampen anbefales for dere som vil ha friske opplevelser i fjellet, mens de som vil nyte sjøluft anbefales en tur til sommerbyene Arendal eller TønsbergOslo og omegn kan blant annet by på mange spennende klatreparker, samt SNØ – verdens råeste helårsarena for snøopplevelser.

Reise med barn? Se liste over våre mest barnevennlige hoteller og leilighetskomplekser.

Våre tips til reiseruter

Hvilke områder har du lenge tenkt at du vil se? Vil du på en lang tur, eller kun noen netter? La deg inspirere til norgesferie med bil!

Relatert innhold