Gå direkte til innhold
Preikestolen om sommeren

4 grunner til å velge norgesferie i sommer

Norge er landet der naturopplevelsene aldri er mer enn noen minutter unna. Spektakulær natur, stolte mattradisjoner, festivaler og kulturtilbud over hele landet, frister stadig flere nordmenn til å velge en aktiv norgesferie.

Vi nordmenn blir stadig mer oppmerksomme på mulighetene dette byr på og lar oss i økende grad inspirere til en aktiv sommer i hjemlandet. Vi tar fjellskoene fatt og vandrer mot toppene eller deltar på aktiviteter som sykling, kajakkpadling og fiske. Som om dette ikke var nok, gir vi deg ytterligere fem grunner til å bruke årets sommerferie til å utforske Norge.

1. Urbane opplevelser og spektakulær natur

Byferie forbindes kanskje ikke umiddelbart med naturopplevelser. Men det unike med norske byer er at du kan få i både handlepose og tursekk:

  • I Bergen er veien kort fra en shoppingtur i sentrum, via historisk sus fra de tradisjonsrike trehusene på Bryggen til Fløibanen som tar deg opp og ut på tur i de syv fjell. Les mer om Bergen som ferieby her, uansett vær.
Utsikt fra Fløien
FOTO: Øyvind Heen - Visitnorway.com
  • Fra en bryggesleng i Stavanger sentrum er du kun en hyggelig båt- og busstur unna en av Norges vakreste vandreturer til Preikestolen, platået som henger mer enn 600 meter over Lysefjorden.
  • Kristiansund er det perfekte utgangspunkt for en opplevelsesrik tur langs Atlanterhavsveien, kåret av den britiske avisen The Guardian til verdens fineste bilvei. Byen byr også på uendelige muligheter for en aktiv ferie med kajakk, dykking, havfiske, laksefiske, vandring og sykling.
Far og datter på stående padlebrett
NATURSKJØNN AKTIVITET: Langs Atlanterhavsveien ved Kristiansund troner de mektige fjellene i bakgrunnen mens du kan teste brettpadling, kajakk eller andre familievennlige aktiviteter.

2. Stolte mattradisjoner

Ferie er for mange synonymt med gode matopplevelser og en norgesferie gir gode muligheter for akkurat det. Mens Michelin drysser stjerner over de norske gourmetrestauranten, er både tilbudet og interessen for norske mattradisjoner økende over hele landet.

  • Oslo byr på de aller største utskeielsene, som trestjerners Maaemo i Bjørvika. Men selv for en helt anstendig sum, kan du flotte deg i fantastiske retter hos nyåpnede Sentralen restaurant eller kritikerroste Brasserie Paleo, begge i sentrum av Oslo. Reiser du på budsjett, koker Oslo over av tilbud i alle prisklasser. En artig nykommer er matvognene, hvor for eksempel Ragnalokk serverer fantastiske vrier på tradisjonsrik norsk mat for en billig penge.
Spekemat på Brasserie Paleo
GODE MATOPPLEVELSER: Brasserie Paleo på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo.
  • Gladmat i Stavanger er ikke bare størst av matfestivalene i Norge, men også størst i Norden. Festivalen går av stabelen 18. - 21. juli 2018, og her presenteres et bredt utvalg av matkultur og gastronomi for å fremme publikums interesse for mat.

3. Festivalsommer = Norgesferie

Sommer er festivaltid over hele landet, og hvor enn du legger norgesferien i år er det vel verdt å sjekke hva som står på det kulturelle programmet i regionen.

  • Molde har den kanskje mest tradisjonsrike av alle festivalene når jazzen inntar byen på flere av dagene i perioden 14. - 21. juli 2018.
Moldejazz på torget
FOTO: Georg Panzer georgpanzer@mac.com
  • Tromsø er en utømmelig kilde for naturopplevelser. Og sannelig kan du ikke kombinere det hele med kulturelt påfyll på utendørsfestivalen Bukta 19. - 21. juli 2018.

4. Familieferie

For barn i alle aldre er et besøk i en av landets familieparker et naturlig høydepunkt i en hver norgesferie. Heldigvis konkurrerer parkene om oppmerksomheten, og de byr dermed på et stadig bedre utvalg av opplevelser.

  • Tusenfryd, som ligger en liten halvtime unna en overnatting i Ski, er Norges største fornøyelsespark. Parken har planer om å overgå seg selv i sommer ved å åpne det de betegner som "Norges råeste vannbaserte attraksjon".
  • Bø Sommarland er også riktig adresse dersom vann er ditt rette element. I Skandinavias største vannpark går skillet mellom mann eller mus ved Magasuget, den 16 meter høye sklia med 9 meter fritt fall. Lykke til!
  • I Bjørneparken i Flå rett ved Thon Hotel Bjørneparken, finner du foruten bamsefar, elg, gaupe og hjort nå også 30 krokodiller og en rekke reptiler i det nyåpnede Krokodilleland.
Bjørnefamilie koser seg i solen
EKTE OPPLEVELSER: I Bjørneparken kommer du nært på bjørn, elg, rev, hjort, krokodiller og slanger. 

Bestill ditt opphold

Under finner du et utvalg av våre hoteller.

Se alle hoteller her.

Relatert innhold