Mennesker som går Trollstigen

Trollstigen – vestnorsk natur på sitt mektigste

2 timer inn i landet fra Molde finner du én av Norges – og kanskje verdens – mest fortryllende turistveier. Den unike og snirklete kjøreturen kan være nok til å øke pulsen i seg selv.

11 svinger med spektakulær utsikt

Trollstigen slynger seg oppover fra Isterdalen på baksiden av Trollveggen, forbi den vakre 180 meter lange Stigfossen og opp over fjellet til Valldal. Dette er en kjøretur som bør og skal gå sakte. Ikke bare på grunn av de 11 hårnålsvingene du må manøvrere, men også på grunn av alle synsinntrykkene du må få med deg. Dette er spektakulært i ordets rette forstand! Hårnålsvingene er så krappe at det er strenge restriksjoner på hvilke biler som får kjøre på veien, og biler lenger enn 13 meter har totalforbud på strekningen.

Her er du i kjøreavstand både til vårt hotell i Molde og til Ålesund.

En halv million besøkende

Selv om du ikke møter store trailere er det vanligvis mye trafikk på denne veien på sommeren. Faktisk er Trollstigen Norges tredje mest besøkte turistattraksjon, da det anslås at mer enn 500 000 besøker veien hvert år. Til sammenlikning har du sommeren 2020 en unik anledning til å oppleve severdigheten i fred og ro.

For det er en grunn for at veien er populær. Ikke bare er veien et symbol på nordmenns trang til å komme seg over fjell for å gjøre en god handel, den danner også en vakker kontrast mot den grønne dalen og de mektige fjellene rundt. Faktisk er denne vegen omkranset av flere fjell på godt over 1 000 meter. At fjellene blant annet kalles Bispen, Dronninga og Kongen sier noe om hvor majestetiske de er.

Bilde tatt på kveldstid med lang lukkertid. Trollstigen er lyst opp av gule og røde billys hele veien. I bakgrunnen ses fjell i skumring.
Et par står på utsiktspunktet på toppen av Trollstigen og ser utover veien som snirkler seg oppover.

Trollstigen besøkssenter og jordbærbygda Valldal

Det prisbelønnede besøkssenteret på toppen av Trollstigen er et godt utgangspunkt for fjellturer i området. På 4-5 timer når du opp til kanten av Trollveggen, men sett deg godt inn i hva som kreves før du legger ut på tur i dette området. På andre siden kommer du ned til Valldal, en jordbrukskommune kjent for sine fantastiske jordbær. Plukk med deg en kurv fra en av jordbærselgerne langs veien. Her får du en helt annen jordbæropplevelse enn hva du får kjøpt i butikkene hjemme.

Veien videre

Du kan kjøre turistveien helt til Geiranger og se den mest postkort-avbildede fjorden i Norge. Her finner du også flere hårnålssvinger og magiske utkikksposter, men vær oppmerksom på at det er litt trangt om plassen i Geiranger i turistsesongen. En helt annerledes kjøretur finner du ute på kysten mellom Molde og Kristiansund. Der bølger Atlanterhavsveien seg fra holme til holme og byr på sjøsprøyt og vidstrakt hav.

 

Foto høyre side:
Espen Mills/Matlangsnasjonaleturistveger.no/Visitnorway.com

Bestill ditt opphold

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.