Kajakk og sykling i Brønnøysund

Brønnøysund ligger på Helgelandskysten i Nordland, og kalles ofte «Kystbyen midt i Norge». Man kan fly hit direkte med Widerøe eller kjøre via kystriksveien – og byen er også et av stoppestedene til Hurtigruten. Spesielt kjent er stedet for de som er glad i å padle kajakk eller sykle.

Torghatten i Brønnøysund

Øyhopping med sykkel

Området rundt Brønnøysund er kjent for vakker natur, gode fiskemuligheter og en fantastisk skjærgård med tusenvis av store og små øyer. Det gjør stedet spesielt populært blant kajakk-entusiaster og syklister som lokkes med øyhopping.

- Her kommer du virkelig i ett med naturen, sier hotellsjef hos Thon Hotels i Brønnøysund. Både sykling og kajakk byr på helt spektakulære naturopplevelser.

Et av stedene hotellsjefen anbefaler å besøke er Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man oppleve hvordan generasjoner av fiskere og bønder har opprettholdt en bærekraftig levemåte, basert på den unike tradisjonen med ærfugldrift.

Både kajakker og sykler kan leies på stedet, og det finnes også løsninger for å hente ut sykkel på flyplassen og begynne turen allerede der.

Torghatten – Hullet i fjellet

Det mest kjente landemerket, Torghatten, ligger rett utenfor Brønnøysund, på øya Torget. Fjellet er kjent for hullet som går tvers gjennom fjellet, og som ble skapt under istiden. Hullet er hele 160 meter i bredden og 35 meter høyden.

– Dette er virkelig et unikt syn og jeg har aldri sett noe lignende, sier hotellsjefen. Man kommer opp til hullet på en godt opparbeidet sti, etter 30 minutter med rolig gange.

Har du sett tv-serien Himmelblå på NRK, så har du et godt inntrykk av naturen her oppe. Serien ble i sin tid tatt opp på øya Ylvingen, og gjorde at mange fikk øynene opp for området.

Besøket kan man gjøre på en ettermiddag og er en enkel tur for de fleste. Man kan også gå opp til toppen av Torghatten og nyte utsikten derfra over øyriket.

BESTILL OVERNATTING

Trenger du overnatting i Brønnøysund, finner du Thon Hotel Brønnøysund midt i idylliske sentrum. Her er det kort avstad til Hurtigruten og busstasjonen, og  kun 2 kilometer til Brønnøysund Lufthavn.  Reiser dere flere tilbyr Thon Kystferie Apartments leie av ferieleiligheter 4 km fra sentrum.

Våre tips til reiseruter

Hvilke områder har du lenge tenkt at du vil se? Vil du på en lang tur, eller kun noen netter? La deg inspirere til norgesferie med bil!

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.