10 Episke eventyr i Norge

Fra eventyrlige naturopplevelser i nord til solfylte sommerdager i sør – og masse spennende der i mellom. Her er 10 ting du bør oppleve om du tar turen til skattkisten Norge i sommer.

1. Utforsk «the fjords»

Norge er viden kjent for sin storslåtte natur med høye fjell og dype daler – og ikke minst – over tusen vakre fjorder! Landets mest kjente, og kanskje den vakreste av dem alle, er Geirangerfjorden. Faktisk så vakker at den er oppført på UNESCOs verdensarvliste! Den ikoniske fjorden ligger på Sunnmøre, og er omkranset av majestetiske fjelltopper, brusende fossefall og grønne dalsider. Husk kamera! 

TIPS! Får du ikke nok av fjorder og fossefall kan du også sette vakre Nærøyfjorden, Hardangerfjorden og Norges lengste fjord Sognefjorden på lista – for å nevne noen. 

2. Opplev midnattsola 

Visste du at det finnes et sted på jord der sola ikke går ned? Tar du turen til Nord-Norge om sommeren kan du nemlig oppleve midnattsola – som betyr sol døgnet rundt! Enten du vil padle kajakk midt på natten, jobbe med brunfargen, gå en fjelltur eller bare nyte det vakre lyset, er det en helt magisk opplevelse du bare må oppleve. Det kommer litt an på hvor i nord du befinner deg, men normalt kan du oppleve midnattssol mellom mai og juli. Og jo lenger nord du er, jo lenger er sesongen. 

TIPS! Har du lyst til å oppleve det magiske fenomenet, kan du sjekke ut et av disse stedene der vi har hoteller: Bodø, Lofoten, Vesterålen, Harstad, Tromsø, Alta, Kautokeino, Kirkenes og Hammerfest

3. Gå til toppen av Norge

Selv om Norge er kjent for høye fjell og flotte fotturer, er det faktisk ikke så vanskelig å gå til Norges høyeste fjelltopp. Galdhøpiggen, som ligger i Jotunheimen, strekker seg 2469 meter over havet, og er en ganske tilgjengelig fottur om du er i normalt god form. Du kan gå over en isbre på vei opp (med guide), og på toppen belønnes du med spektakulær utsikt over majestetiske, snødekte topper. 

Om du ikke vil gå til topps, finnes flust av andre fine og slakkere turer over hele landet. Både på fjellet, langs kysten og i skogen. Den Norske Turistforening har merket stier (røde T-er) på kryss og tvers av landet så det er enkelt å finne frem. Sjekk ut ut.no for turtips i nærheten av der du er, eller spør i resepsjonen på hotellet. 

4. Surf's up!

Om du ønsker å ri på bølgene på surfebrett finnes faktisk flere muligheter i Norge. De mest kjente surfestedene er Jæren utenfor Stavanger, Lofoten, Molde, Ålesund og Hoddevik på Stadlandet. Vannet er kanskje ikke like varmt som på Hawaii eller i Australia, så en våtdrakt kan være smart, men bølgene sies å være minst like bra. Og tenk deg å kunne surfe med norske fjell som bakteppe! 

TIPS! Om du ønsker et annet vilt og vått eventyr kan du teste ut rafting i Sjoa, som er regnet som en av verdens beste elver for rafting. Opplevelsen ligger kun 15 minutters kjøring fra Thon Hotel Otta. For kajakkpadling er blant annet Ålesund og Lofoten gode utgangspunkt.

5. Grill i parken 

Med en gang de første solstrålene varmer om våren, og den siste snøflekken er borte, kan du være sikker på at vi nordmenn drar frem grillen. Og samme om det er hjemme på terrassen, på stranda eller i parken, så smaker det like godt hver gang. Kjøp med deg noen lokale godbiter og en engangsgrill og ta turen til nærmeste park. Og er du heldig byr kanskje noen deg opp til et slag «kubb» eller badminton.

6. Dra på safari

Du trenger ikke dra til Afrika for å se eksotiske dyr! I Norge kan du komme tett på både elg, hval, moskus og havørn – for å nevne noen – på ulike dyresafarier landet rundt. 

Kjører du via E6 og Rv3 mellom Oslo og Trondheim kan du også se verdens nest største elgstatue. Storelgen – som ruver hele 10,3 meter over bakken – står på Bjøråa rasteplass i Stor-Elvdal omtrent midt mellom Trondheim og hovedstaden, og er et flott, sølvpolert skue. 

TIPS! Om du vil være helt sikker på å treffe på dyr, kan du for eksempel ta turen til Bjørneparken i Flå eller Dyreparken i Kristiansand, og sjekke inn på Thon Hotel Bjørneparken eller et av våre hoteller i Kristiansand.

7. Spis en vaffel (og flere andre norske godbiter)

Ok, så er kanskje ikke Norge mest kjent for sitt smakfulle kjøkken – men det finnes faktisk masse godt du bør smake på om du tar turen. Først og fremst bør du spise en vaffel, helst nystekt med masse smør og brunost, eller med syltetøy og en klatt rømme. Du finner vafler på alt fra våre hoteller til kafeer, bensinstasjoner, ferger og setre landet rundt. 

Flere ting du kan sette på menyen for en ekte smak av Norge, er blant annet tørrfisk (spesielt i Nord-Norge), lefse med smør og sukker, rømmegrøt, viltkjøtt som elg og reinsdyr, fårikål, røkelaks og norske jordbær (det sies at de er aller best i Trøndelag). 

TIPS! Hos Thon Hotel Kirkenes kan du blant annet få syltet finnmarksrøye og hjemmelaget elgpølse til frokost.

Les mer: Visste du at du alltid finner lokale spesialiteter på frokostbuffeten til våre hoteller?

8. OL-utøver for en dag

Visste du at Norge er verdens mestvinnende nasjon i vinter-OL? Vi har også vært vertskap for vinterlekene to ganger, sist på Lillehammer i 1994. I dag kan du selv få teste deg i den olympiske bobbanen, hvor du kan få kjenne adrenalinet pumpe i en hjulbob som kjører i rundt 100 km/t. Sjekk også ut Norges Olympiske Museum hvis du vil lære mer om OLs historie.  

Det er forøvrig mye annet å finne på i og rundt OL-byen også. På Maihaugen kan du oppleve hvordan det var å bo i Norge i gamle dager, og på Hunderfossen Familiepark, som ligger ca. en halvtimes kjøring unna Thon Hotel Skeikampen, kan du blant annet hilse på prinser og prinsesser og et 70 tonn tungt og 14 meter høyt troll. Området rundt Lillehammer og Skeikampen byr også på flotte turterreng og sykkelmuligheter.

9. Sus nedover skibakken

Hæ, ski om sommeren tenker du? Ja, det er faktisk mulig! På Stryn Sommerskisenter står heisen klar for å ta deg opp snødekte fjellsider som du kan suse nedover på ski – ikledd shorts og solbriller. Skisesongen starter vanligvis i mai/juni og varer til august, men avhenger av når sommerveien åpner. Skisenteret har en bakke tilpasset nybegynnere, en terrengpark og muligheter for å kjøre offpist. 

10. Bysommer i Oslo

Mange skyr storbylivet om sommeren, men med en behagelig gjennomsnittstemperatur og sin rolige atmosfære er faktisk Oslo aller finest på denne tiden av året. Finn en koselig fortauskafé, utforsk spennende kunstmuseer, vandre langs Akerselva, sjekk ut statuene i Frognerparken, hopp i havet i Oslofjorden, duft på blomster i Botanisk Hage og spis massevis av is. Eller bare nyt sola i storbyen. 

Fra Aker Brygge kan du også hoppe på en av fergene som tar deg ut til Oslofjordens vakre øyrike, der du kan øyhoppe mellom idylliske øyer med koselige kaféer, flotte badestrender og ekte sommeridyll.

TIPS! Har du god tid kan du kanskje besøke alle de fem store? Etter Oslo troner Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand lista over Norges største byer. Sistnevnte er forøvrig et godt utgangspunkt for å utforske det vakre Sørlandet, med sin flotte kyst, gode bademuligheter og idylliske kystbyer. 

Hos Thon tar vi imot deg, uansett hvor i Norge ferden går til.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.