3 ting du kan gjøre på Norges mest populære turistvei

Opplev fjell, fjord og spektakulære stup på nært hold mellom Oslo og Bergen – og topp det hele med et stopp innom vakre Eidfjord.

Reiserute: Oslo - Eidfjord - Bergen

Vil du oppleve Norge i sommer, er det ingen dum idé å ta turen fra Oslo til Bergen! 

Reisen mellom Norges to største byer byr på en av verdens flotteste høyfjellsstrekninger over Hardangervidda. Herfra kan du ta en avstikker med Flåmbanen eller komme tett på den nydelige, norske naturen ved å gå i fjellet, sykle eller padle på fjorden.

På vei ned fra Hardangervidda og ned mot fjordlandskapet på Vestlandet, får du oppleve mektige fosser og fantastiske fjorder. Her kan du leie robåt, dra på kajakktur eller en fjordsafari på Hardangerfjorden — Norges nest lengste fjord.

Det skorter altså ikke på opplevelser langs denne strekningen, men det er selvfølgelig vanskelig å gape over alt på én tur. Nedenfor tipser vi om tre av opplevelsene det er verdt å få med deg hvis du reiser mellom Norges to største byer i sommer: 

1. Kom tett på Norges største rovdyr

Neida, det er på ingen måte så skummelt som det høres ut! Reisen mellom Oslo og Bergen tar deg gjennom Hardangervidda, som har et yrende fugle- og dyreliv. Kanskje får du øye på en av de 100 forskjellige fugleartene som holder til her, inkludert kongeørn og jaktfalk. Eller kanskje Europas største villreinstamme på mer enn 9000 dyr? Også jerv og fjellrev lever på Hardangervidda, så her er det bare å holde øynene åpne!

Og har du virkelig lyst til å få et nært møte med skogens konge og andre fantastiske skapninger, kan du ta en stopp i Bjørneparken i Flå. Her kan du se både bjørn, ulv, gaupe, elg og reinsdyr på nært hold, og være med på mating av dyrene. 

TIPS! Trenger du å ta en overnatting på veien? Thon Hotel Flå ligger like ved Bjørneparken, bare en liten spasertur unna.

2. Storslåtte fjorder og magiske fossefall i Eidfjord

Turen fra Oslo til Bergen byr på store kontraster, fra det nakne høyfjellet på Hardangervidda til den frodige Hardangerfjorden. 

Eidfjord er utgangspunktet for en rekke friluftsopplevelser, enten du vil bade, prøve fiskelykken, gå en tur eller tilbringe noen timer på fjorden. Ta en fjordsafari og kikk nærmere på områdets spektakulære natur og det utrolige fjordlandskapet! Eller unn deg en kajakktur og fyll drikkeflasken din med vannet fra en foss. 

Dette området er også kjent for sine storslåtte fossefall, som du ikke bør gå glipp av.

Vøringsfossen er Norges mest kjente foss og har et fall på 182 meter. Bare kjenn på de mektige kreftene! Ta en titt på de store vannmassene fra utsiktspunktet, eller gå over selve fossen fra trappebrua. Du kan også gå inn til foten av Vøringsfossen og kjenne vannspruten i fjeset.

Steinsdalsfossen er en annen naturattraksjon du bør oppleve. Fossen utenfor Norheimsund har et fall på 50 meter, og det går en sti bak fossefallet slik at du kan oppleve vannet på nært hold, helt uten å bli våt!

TIPS! Unn deg en natt med historisk sus på Thon Hotel Sandven, en drøy times kjøring langs Hardangerfjorden mot Bergen. Hotellet er fra 1857 og ligger idyllisk rett ved fjordkanten med egen strandsone i det vakre tettstedet Norheimsund.

3. Ta Europas beste togtur – Bergensbanen!

Gjør deg klar for et eventyr på skinner! Bergensbanen er et absolutt must for alle som elsker tog, eller bare vil ha en rolig og avslappende reise med kollektivtransport. Hopp av på en av de mange stoppene underveis – fra Bergensbanen kan du for eksempel ta en avstikker med Flåmsbanen – eller ta hele turen i ett.

Uansett kan reisen bli et minne for livet. Togturen mellom Oslo og Bergen er nemlig omtalt som «Europas beste togtur»av Lonely Planet.

Reisen tar mellom seks og sju timer, og underveis krysser du Hardangervidda nasjonalpark og Hardangerviddaplatået, som er Europas største fjellplatå, 1237 meter over havet. 

Finse er det høyeste stoppet, og ligger 1222 meter over havet. Herfra er det mil på mil med høyfjell, og et perfekt utgangspunkt for deg som vil oppleve vill, norsk natur. Engelske lorder tilbrakte mye tid med å jakte og fiske i dette området på 1800-tallet, og i dag er det en yndet destinasjon for alle som vil på bretur, topptur eller bare vandre i fjellandskapet.

Visste du at? Har du sett «Star Wars Episode V—The Empire Strikes Back» fra 1980? Finse ble brukt som lokasjon for planeten Hoth i filmen, og er derfor en populær destinasjon for Star Wars-fans.

Vel framme i Bergen er det bare å sjekke inn på et av våre fire flotte hoteller – alle med god beliggenhet og fantastisk frokostbuffé inkludert i prisen. 

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.