Overnatting og ting å gjøre i Narvik

Skal du besøke Narvik? Her er tips til hotell, overnatting, opplevelser og spisesteder i Nord-Norges arktiske og historiske perle.

Midnattssol, majestetiske fjell, en historisk malmhavn, verdens nordligste togbane og dramatisk krigshistorie er stikkordene for vakre Narvik, innerst i Ofotfjorden i Nordland. Med storslått natur på alle kanter, og bare seks minutter med gondolbanen opp til Narvikfjellet, er byen et paradis for friluftsinteresserte året rundt.

Herfra har jernmalm fra Kiruna blitt fraktet ut til verden i over hundre år. Narvik er også stedet hvor noen av de mest dramatiske døgnene i norsk krigshistorie utspant seg under andre verdenskrig, da tyskerne invaderte byen 9. april 1940. I dag er Narvik en universitetsby med et bredt kulturliv og en rekke kulinariske opplevelser.

Her er nyttig informasjon for deg som skal besøke Narvik:

Ting å gjøre i Narvik

Narvikfjellet

Uansett årstid er Narvikfjellet et yndet turmål, som utgangspunkt for en rekke flotte gåturer i den fantastiske fjellheimen. Ta gondolbanen opp og opplev midnattssola fra midten av mai til slutten av juli, eller kos deg i eller utenfor alpinløypene vinterstid i Narvikfjellet skisenter. Utsikten over Ofotfjorden er fantastisk året rundt, og på en fin dag kan du se helt til Lofotveggen. Ved gondolbanen ligger også Fjellheisrestauranten som byr på mat og drikke.

Narvik krigsmuseum

Den tyske invasjonen av Narvik og den påfølgende gjenerobringen av byen, er et dramatisk kapittel i norgeshistorien. Ta turen til Krigsmuseet i Narvik. Gjennom museets interaktive utstilling tas du med inn i den dramatiske okkupasjonen av Narvik, og hele Nord-Norges krigshistorie. Det er også mulig å bli med på en vandring inn i de trange og mørke underjordiske nazibunkerene.

Narvik museum

Dette museet er perfekt for deg som synes jernbanehistorie er spennende. Museet holder til i det staselige administrasjonsbygget, som en gang huset NSB, og tar for seg historien om byggingen av Ofotbanen og frakten av jernmalm fra Kiruna til Narvik og videre ut i verden. I tillegg til den faste utstillingen med billedspill, filmer, modeller og «togtur» i en autentisk motorvogn, har også museet skiftende utstillinger og kunstutstillinger.

Polar Park

Har du lyst til å oppleve bjørn, gaupe, ulv, moskus og reinsdyr på nært hold? Polar Park er verdens nordligste dyrepark, og legger vekt på å vise fram dyrene i sine naturlige omgivelser. I parken kan du gå rundt på egen hånd, eller bli med på rovdyrguiding sammen med en av dyrepasserne.

Narvik stasjon

Narvik stasjon ble åpnet i 1902 som enden på Ofotbanen. Herfra kan du ta toget til Kiruna, Luleå, Stockholm og Gøteborg. Ofotbanen ble høytidelig innviet av kong Oscar II i 1903, og det ble reist et monument med hans underskrift på i den forbindelse. Nå står monumentet utenfor stasjonen.

Aurora kino

Er du glad i film, kan du unne deg en kinoopplevelse på Aurora kino. Her vises det filmer 362 dager i året, både i 2D og 3D. Kinoen består av salene Ankeret og Mea, og har til sammen 348 seter.

Arctic Train

Denne storslåtte togturen fra Narvik til Kiruna i Sverige, er noe helt for seg selv. Ikke bare krysser du Norge på tvers, på turen får du også oppleve nordnorsk natur med fjell, daler og fossefall på nært hold. Ofotbanen er Norges nordligste jernbanelinje, og ble bygget for å frakte jernmalm fra Sverige og shippes videre fra den isfrie havna i Narvik. På denne togturen vrimler det av historiske begivenheter og spennende fortellinger. Alle historiene kan du få med deg underveis via appen Voice of Norway. Toget sakker også ned farten i løpet av turen, slik at du får med deg alle høydepunktene.

Restauranter

Populære spisesteder og restauranter i Narvik

Narvik har et rikt utvalg av restauranter som serverer både kortreiste spesialiteter, og mer eksotiske retter. Med fjorden som nærmeste nabo, er Narvik et perfekt utgangspunkt for deg som er glad i sjømat. I Fiskerkroken serveres det fersk fisk rett fra fiskehallen vegg i vegg, mens Skistua Spiseri byr på velsmakende, norsk husmannskost. På Kafferiet restaurant får du alt fra tapas til indrefilet, og et rikholdig utvalg fra verdens nordligste bryggeri og Brasseriet Naustet byr på kortreist mat og lokale produkter. Rallar’n Pub og Kro er innredet i rallarstil, og byr på gode smaksopplevelser i en koselig atmosfære, mens Tind Restaurant tilbyr middagsmenyer basert på sesongens råvarer.

Et lite stykke Italia får du på den italienske kafeen og restauranten Pronto, mens Furu Gastropub er inspirert av nord og naturen. Disken byr på smørbrød og sandwicher fra eget bakeri og Duus har både små og store retter, samt kaker fra eget konditori. Og har du lyst på en tur opp i høyden, kan du ta gondolen opp og spise på Fjellheisrestauranten.

Overnatting i Narvik

Thon Partner Hotel Narvik

Thon Partner Hotel Narvik ligger vakkert til like ved foten av Narvikfjellet, med nydelig utsikt over Ofotfjorden. Her våkner du opp til en deilig frokost fra en rikholdig frokostbuffet. Du kan også nyte en kopp gratis kaffe i resepsjonen og spise en god middag i restauranten Skistua Spiseri, som også har en hyggelig uteservering i sommerhalvåret. Fra hotellet er det en kort spasertur til Narvik sentrum, og bilen kan du parkere helt gratis rett utenfor inngangsdøra.

Visste du?

Visste du dette om Narvik?

  • På nordsamisk heter Narvik Áhkánjárga.
  • Da det svensk-norske kronprinsparet Gustav og Victoria var på besøk i forbindelse med byggingen av Ofotbanen i 1887, fikk byen, som da egentlig kun var en gård, navnet Victoriahavn. Siden ble navnet Narvik gjeninnført.
  • Narvik kommune har til sammen rundt 21 500 innbyggere, og omfatter tidligere Ballangen og deler av Tysfjord kommune. De fleste bor i byen Narvik, som har rundt 14 000 innbyggere.
  • Narvik er Nordlands tredje største by, og den syvende største i Nord-Norge.
  • Det høyeste fjellet i kommunen er Storsteinsfjellet på 1893 meter over havet.
  • I Narvik finner du også Norges nasjonalfjell Stetind, som er avbildet på kommunevåpenet.
  • I to sjøslag den 10. og 13. april 1940 ble hele den tyske invasjonsflåten senket av britiske sjøstridskrefter, og Narvik havn ble omgjort til landets største skipskirkegård.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.