Ting å gjøre i Lillestrøm

Plasseringen midt mellom hovedstaden og Oslo Lufthavn gjør Lillestrøm til en ideell by for en på farten – men vent litt før du reiser videre.

Solnedgang og Thon Hotel Arena

Togstasjonens sentrale plassering gjør det fort gjort å komme seg til og fra hotellene våre i Lillestrøm. Både Thon Hotel Arena og Thon Hotel Lillestrøm ligger en kort spasertur fra stasjonen, og egner seg derfor godt for dem som skal et ærend i Oslo. Men vent litt før du drar videre, her er det nemlig flere ting du bør sjekke ut først.

Byens landlige beliggenhet med vakre Nitelva som nærmeste nabo, gjør Lillestrøm til et romantisk stopp på veien. Byen har flotte turområder og et sjarmerende sentrum der et hyggelig torg omkranset av barer, restauranter og utesteder setter stemningen for det hele.

Her er tips til hva du bør gjøre når du besøker Lillestrøm: 

Museer, severdigheter og attraksjoner

Kunstopplevelser

Huset som rommer Nitja senter for samtidskunst er blitt et anerkjent utstillingslokale for norske og internasjonale samtidskunstnere. Den stilige arkitekttegnede bygningen er umulig å ikke legge merke til og er i seg selv et flott skue, men innsiden er også verdt et besøk. Utstillingene skiftes jevnlig ut, felles for dem alle er at de vil overraske deg. 

Ønsker du å se en annen perle på den andre siden av den arkitektoniske skalaen, kan du traske videre til Galleri Brogata 2. Huset er en sveitservilla fra 1885 og var lenge bestyrerbolig for Lillestrøm Dampsag & Høvleri. I dag er det Skedsmo kunstforening som står for driften av huset og stiller ut alt fra klassisk kunst til moderne verk.

Sagnomsust sagbruk

Den historieinteresserte vet kanskje allerede at sagbruksnæringen var startskuddet for Lillestrøm. Vassdragene rundt byen var avgjørende for næringen, og flere steder langs elvene i kommunen kan du finne spor etter de 15 sagbrukene som virket her frem til midten av 1900-tallet. Ta gjerne en tur innom Lurkahuset. Det lille trehuset fra 1700-tallet er Lillestrøms eldste, og innredet slik det kan ha sett ut hos en sagbrukfamilie. Og på Strømmen, på andre siden av Nitelva, kan du se Strømmensaga som er en rekonstruert sag fra 1700-tallet. 

Åråsen stadion

Kanskje skal du på fotballkamp mens du er her. Åråsen stadion ligger et kvarters gange unna Thon Hotel Lillestrøm. Stadiumet, som så dagens lys i 1951, er LSKs hjemmebane og rommer 11 500 tilskuere.

NOVA Spektrum

I messehallen NOVA Spektrum arrangeres det stadig fag- og publikumsmesser. Hallen brukes til alt fra hundeshow og konserter til landsmøter og konferanser.

Aktiviteter

Se det på scenen

Selv om hovedstadens teaterscener befinner seg ti korte togminutter unna, trenger du slett ikke dra inn til Oslo for et bra show. På Lillestrøm Kultursenter spilles barneteater, musikaler og konserter, og senteret leier dessuten ut lokaler hvis man selv vil stå for showet. Frister kinolerretet mer enn teaterscenen, finner du Odeon kino rett rundt hjørnet for Thon Hotel Lillestrøm.

Rom for fotballfansen

Lillestrøm Sportsklubb eller LSK har kapret hjertet til mang en Lillestrømling, noe som setter sitt preg på bybildet der flere puber sverger til fotballkamper som trekkplaster. Sportspuben RePUBlic regnes av mange som den beste puben å se fotball, men utestedene Fuser bar, Martins pub, Gevir og Lille Strøm bar viser også kamper.

Gå tur som en Lillestrømling

Kanskje har du sittet hele dagen på seminar eller var sent i seng kvelden før? Uansett hva grunnen er til at du trenger frisk luft, bør du gå som en ekte Lillestrømling. Da er det Nebbenrunden som gjelder. Turen går fra sentrum, gjennom Elvebredden kunstpark, over Nitelva, og tar en drøy time. En perfekt runde for å lufte hodet etter en slitsom dag eller en kort natt.

Fly som veteranen

Har du en drøm om å fly som på gamlemåten? Litt nord for byen kan du få sjansen til det! Her holder nemlig veteranflygruppa Nedre Romerike Flyklubb og veteranflyene deres til. Bli med opp i den åpne cockpiten og ta en loop over byen eller en rolig tur over Oslofjorden.

Mat og drikke

Mat på farten

Sushi er perfekt for en på farten, og i Lillestrøm finner du flere gode sushirestauranter som tilbyr take away. Prøv sushien til Moshi Moshi, Chi eller Tempura Sushi, alle med gangavstand til Thon Hotel Lillestrøm og Thon Hotel Arena

Nær matbit

Vegg-i-vegg med Thon Hotel Lillestrøm ligger restauranten Egon. Menyen her er stor og variert, noe som kan egne seg hvis man er mange på tur. Her kan du få fisk, kjøtt, pasta, pizza, salater og vegetarretter, og du kan nyte maten på uteserveringen eller i hyggelige omgivelser innendørs.

Smaker fra Middelhavet

Har du lyst på middelhavskost mens du besøker byen, bør du reservere et bord hos den familiedrevne restauranten Casa Mia og få servert tradisjonsrik, italiensk mat. Vil du lenger sør er det den greske tavernaen Elia du bør sikre deg et bord hos, for ikke å glemme den libanesiske Feniqia. Midt i sentrum finner du også restauranten Mirabel som serverer middelhavskost av ypperste kvalitet, på tvers av landegrensene.

Spill med noe godt til

Er du ute etter en helaften, kan du begynne kvelden hos Lille Strøm bar. Bartenderne her kan kunsten å mekke drinker. Hvis dansing ikke er din greie, kan du gå videre til Lillestrøm Bowlingsenter eller ta et slag biljard eller shuffleboard i annen etasje hos Martins pub. Blir du fysen utpå kvelden tilbyr Gulating saftige hamburgere. 

Familieaktiviteter

Kjøl dere ned

Er dere i Lillestrøm en varm sommerdag, er det Nebbursvollen friluftsbad – eller «Nebben», som de lokale kaller det – som gjelder. Lite kan slå et utendørs badebasseng på en varm sommerdag og Nebben har tre av dem! På bassengområdet finner dere dessuten vannsklier, kafé, grill, volleyballbane og lekeplass, så her er det bare å kose seg hele dagen.

En dag mellom trærne

En kort kjøretur fra Lillestrøm finner dere klatreparken Høyt og lavt. Parken har 22 løyper og 41 zip-liner som gjør den til den største av sitt slag i Oslo og Viken. Med løyper i ulike vanskelighetsgrader, samt hoppetårn og kjempetrampoline, ligger alt til rette for en opplevelsesrik dag for store og små mellom trærne.

Trikk i Rådhusparken

Har du en skater med deg på tur eller selv er en, bør dere ta med brettene og sjekke ut Lillestrøms skatepark som ligger sentralt plassert i Rådhusparken, i gangavstand fra Thon Hotel Arena. Parken er en av de mest innholdsrike skateparkene i landet, og folk kommer langveisfra for å skate eller trikse med sparkesykkel her.

En søndag på hesteryggen

Sørum fritidsgård ligger vakkert til i et populært turområde litt utenfor Lillestrøm sentrum. Her kan dere dra med familien og se griser, geiter, kaniner, hester og høns. Om søndagene kan de yngste barna leies rundt mens de sitter på hesteryggen, men ønsker dere en hakket mer avansert ridetur der barna kan lære å styre hesten, må dette bookes på forhånd.

Vinteraktiviteter

Er du i Lillestrøm vinterstid, kan dere sjekke ut den lille skøytebanen Piruetten på Lillestrøm Torv, eller ta dere en skitur innover en av de fine løypene i marka rett utenfor byen. Mangler dere utstyr, låner utstyrssentralen BUA bort alt man trenger til en morsom dag utendørs, men bestill i god tid.

Gruppeaktiviteter

Åråsen stadion

Kanskje skal dere på fotballkamp mens dere er her? Åråsen stadion ligger et kvarters gange unna Thon Hotel Lillestrøm. Stadion, som så dagens lys i 1951, er LSKs hjemmebane og rommer 11 500 tilskuere.

NOVA Spektrum

I messehallen NOVA Spektrum arrangeres det stadig fag- og publikumsmesser. Hallen brukes til alt fra hundeshow og konserter til landsmøter og konferanser. Sjekk om det skjer noe gøy når dere skal til Lillestrøm på NOVA Spektrums nettsider

Se det på scenen

Selv om hovedstadens teaterscener befinner seg ti korte togminutter unna, trenger dere slett ikke dra inn til Oslo for et bra show. På Lillestrøm Kultursenter spilles teater, musikaler og konserter, og senteret leier ut lokaler hvis man selv vil stå for showet. Frister kinolerretet mer enn teaterscenen, finner dere Odeon kino rett rundt hjørnet for Thon Hotel Lillestrøm.

En dag mellom trærne

En kort kjøretur fra Lillestrøm finner dere klatreparken Høyt og lavt. Parken har 22 løyper og 41 zip-liner som gjør den til den største av sitt slag i Oslo og Viken. Med løyper i ulike vanskelighetsgrader, samt hoppetårn og kjempetrampoline, ligger alt til rette for en opplevelsesrik dag mellom trærne.

Slå ut håret

Er dere glad i en fest, er dere kanskje også glad i å danse? I Lillestrøm sentrum finner dere utestedene Solsiden, Barcode Lounge, Martins pub og Gevir som alle har dansegulv og jevnlig besøk av DJ-er. Følg med på Facebook for å se utestedenes oppdateringer om hvem som står for dansemusikken den kvelden dere er der.

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.