Månafossen i Stavanger

Ting å gjøre i Stavanger

Med alt fra Michelin-restauranter og kaféer til et rikt kultur- og naturtilbud finnes det mye å gjøre i Stavanger by. Her er noen av våre beste tips dersom du besøker denne koselige vestlandsperlen.

Jæstrendene

Store sanddyner med en helt spesiell flora og fauna er hva du finner på Jæren. Langs Jærstrendene finner du Norges beste surfeforhold, noe som har resultert i at store mesterskap som Eurosurf og Eurosurf Junior arrangeres langs Jærkysten. Store og små bruker strendene til ballspill, surfing, kitesurfing, SUP-padling, piknik og andre aktiviteter, og i området får du også oppleve spennende fugle- og planteliv.

Få flere forslag til morsomme aktiviteter du kan gjøre i Stavanger på FjordTours.no

Bøker og Børst

Sett av noen timer og ta et skikkelig slag backgammon. En koselig, fargeglad kafé med en frodig og sjarmerende bakgård. Inngangen ligger i den berømte Fargegata, hvor fasadene på hver bygning er malt i forskjellige pastellnyanser.

Adresse: Øvre Holmegate 32, 4006 Stavanger

Reed Galleries

Kunstentusiaster vil fort legge merke til at Stavanger er full av flott gatekunst, og det er takket være én mann, Martyn Reed. Han gjorde Stavanger til et sentrum for gatekunst ved å starte den etter hvert respekterte Nu Art festival i 2001.

På mange gatehjørner ser du arbeider av utøvere som Roa, Herakut, Bordalo, Dot dot dot, Dolk og mange flere. 

Flor & Fjære

Dersom du ønsker et avbrekk fra bykjernens mas og kjas kan du besøke denne tropiske oasen. Hopp ombord i ferjen som tar deg til øya med hager fulle av grønne planter og palmetrær. Den lille øya har også en egen restaurant som får mye skryt av lokalbefolkningen.

Adresse: Skagenkaien 35-37, 4006 Stavanger

Strandområdet på Flor og Fjære
Foto: florogfjare.no/no/bildegalleri

Fossjuvet - Rogalands Jutulhogg

Da Lysefjorden var fylt av en massiv dalbre som smeltet, fant store mengder smeltevann utløp fra Flørlisiden over Vassleia og ned til Indredalen. Her traff vannmassene en forkastningssone som det slam- og steinrike brevannet fikk godt tak i. En svær foss har i en geologisk sett relativ kort periode gravd ut Fossjuvet og fraktet stein, grus og sand til flatene lenger nede i dalen. Vi anbefaler å se dette fantastiske skuet med egne øyne.

Les mer om turen hos UT.no.

Fargegaten

De koselige trehusene i Fargegaten er malt i knallfarger og her finnes et yrende uteliv med både barer, kaféer og butikker. Området ligger i Øvre Holmegate.

ThonTestere i Fargegata i Stavanger
FARGEGATA: De koselige gatene i Stavanger er preget av gamle trehus, fargerike detaljer og brostein. Fargegata er, som navnet tilsier, en av de mest fargerike.

Viking House

Viking House er et besøkssenter i verdensklasse som formidler historien om vikingtiden i regionen gjennom VR-teknologi. Gå ombord i vikingskipet og bli med på et eventyr. Reis tilbake i tid og opplev VR-filmen «Den første kongen». Den handler om sagaenes fantastiske beretninger om Harald Hårfagre og slaget i Hafrsfjord i 872 der Hårfagre samlet Norge til ett rike. Du får oppleve vår spennende historie og kulturarv slik du aldri har sett det før.

Se våre tilbud på overnatting her.

Re-naa

Stjernekokken Svein Erik Renaa har 21 sitteplasser i restauranten hvor maten serveres og presenteres av kokkene selv. En smaksmeny består av rundt 22 serveringer og kjøkkenet bruker naturlige råvarer. Re-Naa fikk Stavangers første Michelin-stjerne i 2016. Adressen er Steinkargata 10.

Preikestolen

Preikestolen er en av Rogalands best besøkte attraksjoner og et av landets mest spektakulære fotomotiver. Preikestolen er blant annet kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet. Den rager 604 meter over Lysefjorden, i ytre del av fjorden. Hovedsesongen er fra april til oktober, og turen tar omtrent 4 timer tur/retur.

Har du tenkt deg til Preikestolen? Bo godt hos Thon Hotel Maritim.

Preikestolen
PREIKESTOLEN: En av de mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland.

– En komfortabel pause under Norgesferien

Deilig frokostbuffet, gode senger og stilfulle rom. Thontester Anne Margrethe Rotevatn Dahlen sparer ikke på lovordene når hun trekker fram høydepunktene fra familiens opphold på Thon Hotel Stavanger.

– Etter å ha bodd én uke i et feriehus i Kristiansand, var det fint å komme til et sentralt hotell i Stavanger med umiddelbar nærhet til det meste, sier Anne Margrethe. Sammen med mannen Gunnar og deres tre barn, hadde de to rom på hotellet de tre nettene de sov, da de stoppet på veien mot Bergen hvor de skulle besøke venner. 

Dobbeltseng og sofakrok i business room på Thon Hotel Stavanger

Et stilfullt og hyggelig hotell

– Det er stilig interiør og fine, friske farger. Det er så ordentlig alle steder på hotellet, og detaljer som gjør det lille ekstra. Det er for eksempel god lukt på toalettet og ekstremt gode senger. I tilleg, når du bor på hotell, ønsker du jo å møte hyggelige ansatte og oppleve god service. Det mener vår familie fra Valdres at vi fikk i Stavanger, avslutter hun.

Bra mattilbud

Hotellet serverer daglig en omfattende, velsmakende og sunn frokostbuffet. Er du som Anne Margrethe og er kaffetørst også etter frokosten, kan du nyte en kopp kaffe fra hotellets gjestelounge. Der kan du lese dagens aviser, reise- og hobbymagasiner, se nyheter på TV, sjekke mail eller bare slappe av. Loungen er et utmerket sted for å begynne eller avslutte en hyggelig dag i Stavangerområdet.

Anne Margrethe Rotevatn Dahle

"Frokostbuffeen er det aller beste med hotellet."Anne Margrethe Rotevatn Dahlen

Relatert innhold