Overnatting og ting å gjøre i Ski

Skal du besøke Ski? Her er tips til hotell, overnatting, opplevelser og spisesteder i stasjonsbyen.

Siden jernbanestasjonen åpnet i 1879 har Ski i Nordre Follo kommune vært et knutepunkt på Østlandet. Her deler Østfoldbanen seg i vestre og østre toglinje, og siden Follobanen åpnet, har det kun tatt 12 minutter inn til hovedstaden. Men vent litt før du tar toget videre, Ski har nemlig mer å by på enn hyppige togavganger.

Her er nyttig informasjon for deg som skal besøke Ski:

Ting å gjøre i Ski

Ski Storsenter

Rett ved Ski stasjon ligger kjøpesenteret Ski Storsenter. Siden åpningen i 1995 har senteret vært en levende møteplass i Ski sentrum, og et yndet mål for shoppeglade på besøk. Kjøpesenteret har store og luftige lokaler som rommer over 140 butikker og spisesteder. Senteret har vunnet flere bærekraftpriser, og har bikuber på taket og en hyggelig senterhage. Dette – og at det ligger vegg-i-vegg med kinoen og biblioteket – gjør Ski Storsenter til mer enn et handlesenter.

Da Vinci-broen

Kommer du kjørende på E18 nordfra til Ski kan du ikke unngå å se Da Vinci-broen. Gangbroen, som ble initiert av kunstneren Vebjørn Sand etter tegninger av selveste Leonardo da Vinci, er en arkitektonisk perle i landskapet, der den strekker seg over motorveien. 

Ski kino og Ski bibliotek

Biblioteket i Ski er en av to filialer under Nordre Follo bibliotek, og ligger i sentrum i direkte tilknytning til Ski Storsenter. Biblioteket har fortløpende forfatterbesøk og andre arrangementer, og er et tilholdssted for lesehester og andre som vil nyte en stille stund i avslappende og hyggelige omgivelser. Har du lyst på litt mer action? Like bortenfor biblioteket viser ODEON Ski de populære storfilmene i åtte ulike saler som innbyr til popcorn og avkobling. 

Vitenparken i Ås

Et kvarters kjøretur utenfor Ski finnes et lite paradis for små,  nysgjerrige sjeler. På campusen til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet er det nemlig laget et opplevelsessenter med fokus på teknologi, mat og forskning. Her er det utstillinger og arrangementer som garantert vil lære hele familien noe nytt.

Ski bowling

Nyt en hjemmelaget hamburger og noe godt i glasset før du kliner til med en strike i underetasjen på Ski Storsenter. På bowlinghallen Lucky Bowl ligger alt til rette for en helaften, om du så kommer hit med vennegjengen, familien eller kollegaene.

Tusenfryd

Ski er et perfekt utgangspunkt for kiling i magen. Ti minutter utenfor finner du nemlig Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd. Her er det bare hengi seg til berg-og-dal-baner med bratte stup og store loops. I parken finner du også karuseller for de minste, badeland om sommeren, og spisesteder der dere kan ta en pust i bakken før dere iler videre til neste attraksjon.

Turer i Ski

Er du glad i naturen, er det flere turmuligheter i området rundt Ski. Tar du av fra veien nordover mot Siggerud eller sørover mot Kråkstad, vil du finne flere stier og rasteplasser. Den sørlige delen av Oslomarka, kalt Sørmarka, har få høyder, men hvis du vil ha utsikt, finner du det på toppen av Tømmerås (313 moh). Herfra skal det med kikkert være mulig å se helt til Færder fyr i Vestfold og Telemark. Det er også flere bademuligheter rundt byen. En kort spasertur østover finner du Midtsjøvann med familievennlig badestrand, og lenger sør ligger Vientjern med raste- og badeplass.

Spisesteder og restauranter i Ski

Er du på farten og ute etter et raskt og godt måltid, er det kort mellom sushirestaurantene i Ski sentrum. Bestill noen sushibiter hos Tataki, Sushi Søstre eller Raabiten. Frister det mer med en nystekt pizza, får du det hos den familiedrevne pizzarestauranten Don Pablos, som har ligget i Ski sentrum siden 1977.

Har du bedre tid, bør du legge et besøk til den populære indiske restauranten Sultan Tandoori som er kjent for sine hyggelige lokaler og knallgode mat. Også restauranten No. 4 er verdt et besøk. Dette restaurantlokalet var opprinnelig en bank, noe som kommer til uttrykk i interiøret. 

Overnatting i Ski

Skal du tilbringe natten i Ski, ligger Thon Hotel Ski midt i sentrum, noen få minutters gange fra togstasjonen. Hotellet har en stor konferanseavdeling, og er dessuten det nærmeste hotellet til fornøyelsesparken Tusenfryd. Med direkte tilknytning til Ski Storsenter og restauranten Egon, er Thon Hotel Ski et perfekt utgangspunkt for en tur til Ski, om du så er på jobbreise eller med familien.

Visste du dette om Ski?

  • Navnet Ski kommer fra det norrøne ordet skeið som var betegnelsen på et sted for kappløp.
  • Folk fra Ski kalles for skiung.
  • Ski er rundt 9,8 kvadratkilometer stort og har over 20 000 innbyggere.
  • Meteoritten, som regnes som den første på norsk grunn, ble funnet i Ski i 1848.
  • Ski fikk bystatus i 2004.
  • Under kommunesammenslåingen i 2020 ble Ski og Oppegård slått sammen til Nordre Follo kommune.
  • I kommunevåpenet til tidligere Ski kommune er det tre hestehoder, dette førte til kommuneslagordet “tre hestehoder foran”.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.