Ting å gjøre i Førde

Skal du besøke Førde? Her er tips til opplevelser, spisesteder og hotell i den flotte fjordbyen.

Likholefossen i Førde

Beliggenheten midt mellom Bergen og Ålesund gjør Førde til en by det er lett å dra innom, men byen er mer enn bare et stopp på veien.

Med kort vei til fjord, fjell, isbre, skog og fossefall er Førde et godt utgangspunkt for eventyrlystne. Byen har også en lang tradisjon som kulturby og kan skilte med et flott kunstmuseum, for ikke å glemme Skandinavias største, internasjonale folkemusikkfestival.

Her er nyttig informasjon for deg som skal besøke Førde:

Ting å gjøre i Førde

Sjufjellsturen og turer med barn

Er du i god form, kan du ta en dag med toppturer opp til Førdes sju fjell. Vil du på en mindre ambisiøs, men fin tur, kan du gå opp Hafstadkleiva. Den bratte turstien som starter med trapper før den går over til sikk-sakk grusvei, er lett tilgjengelig fra sentrum og en populær treningsløype for Førdes innbyggere. Besøker du Førde sammen med barn, er det flere turer som egner seg. Dere kan blant annet gå til den hyggelige dagsturhytta Gytta, eller Mostien som går rundt Sunnfjord museum.

Fossefallsafari til Huldefossen og Likholefossen

Førde er et utmerket utgangspunkt for å utforske noen av Vestlandets mest spektakulære fossefall. Bare en 20-minutters kjøretur fra sentrum stuper selveste Huldefossen nedover fjellsiden. Fossen på 92 meter har alltid et slør av vanndamp rundt seg som har gjort den til en av de mest fotograferte fossefallene i Norge. Kjører du videre i 40 minutter fra Huldefossen, kommer du til den spektakulære Likholefossen. Fossen er en av Gaularvassdragets hele 28 fosser. Hvis du følger Fossestien videre kan du oppleve flere av dem, men vær forsiktig og følg de oppmerkede turstiene – elva er stri.

Førde klatresenter og Sunnfjordparken

Vil du bruke kroppen innendørs, finner du Førde klatresenter like utenfor byen. Her er det klatrevegger for alle ferdighetsnivåer, og senteret har klatresko til utleie. Midt i Førde ligger også aktivitetsparken Sunnfjordparken som består av både lekeland og trampolinepark. Drar du og familien hit får dere en dag med høyt aktivitetsnivå og mye moro.

Kultur og museum

Førdehuset

Er du i Førde på en regnværsdag kan du gjøre som førdianerne selv og ta turen til Førdehuset. Førdes populære kulturhus rommer svømmehall med sklie, bibliotek, Førde kino og en stor idrettshall. Bygningen huser også hovedscenen til det omreisende teateret Teater Vestland som stadig setter opp nye forestillinger. 

Sogn og Fjordane kunstmuseum og Sunnfjord museum

Har du litt tid å slå i hjel i Førde sentrum, bør du besøke Sogn og Fjordane kunstmuseum. Museet er regionens viktigste forvalter av eldre og nyere kunst, og har ofte en aktuell utstilling på plakaten. Den karakteristiske bygningen er dessuten utrustet med en storslått takterrasse og en hyggelig kafé. Øst for Førde finner du Sunnfjord museum. Museet består av eldre laftehus, og er først og fremst et høydepunkt for alle med interesse for hvordan de levde i indre Sunnfjord før i tiden. 

Shopping og spisesteder

Shopping i Førde

Skal du på handletur i Førde, har du to sentrumsnære kjøpesentre å velge mellom. Eller, du trenger strengt tatt ikke å velge. Kjøpesentrene Elvetorget og Alti Førde ligger nemlig på hver sin side av hovedveien i sentrum, og er begge verdt et besøk for den som er ute etter noe nytt om det så er sportsutstyr, leker, bøker, klær eller interiørartikler.

Populære spisesteder og restauranter i Førde

Førde er en populær fiskedestinasjon og har flere restauranter med lokale fiskeretter på menyen. Vil du ha en smak av Førde og Sunnfjord, kan du for eksempel legge et restaurantbesøk til Pikant mat- og vinhus. Maten her er i hovedsak basert på råvarer fra kommunen – som grønnsaker og bær fra gårdene og fisk fra fjorden. På lørdager er restaurantbordene duket for «etasjenons» – Førdes svar på afternoon tea. Et annet godt alternativ er restauranten Ete fysst. Som navnet på restauranten antyder, er det lurt å spise før du går løs på nye aktiviteter. På Ete fysst får du tradisjonsrike retter dandert på de lekreste måter. Restauranten ligger på Thon Partner Hotel Førde med gangavstand fra sentrum.

Er du derimot ute etter en kopp kaffe eller et enklere måltid, er det flust av kafeer og konditorier å velge mellom i Førde. Det familiedrevne bakeriet Naustdal Dampbakeri har tre utsalgssteder i byen hvorav to ligger i sentrum. Bakeriet har historie tilbake til 1888 og kan skilte med å være en av de eldste virksomhetene i Sunnfjord. 

Overnatting

Thon Partner Hotel Førde

Leter du etter et behagelig sted å overnatte i Førde sentrum, står sengene på Thon Partner Hotel Førde klare for å gi deg en god natts søvn. Hotellet ligger ved hovedveien E39, ved siden av elva Jølstra, kun tjue minutter fra Førde flyplass og en kort spasertur fra Førde rutebilstasjon. Med gratis parkering på baksiden, og gåavstand til alt Førde har å by på, er dette hotellet et godt valg når du skal besøke byen.

Thon Partner Hotel Jølster

En 40-minutters kjøretur fra Førde ligger Jølster. Her kan du sjekke inn på Thon Partner Hotel Jølster som ligger i sentrum av tettstedet og naturopplevelsene. Herfra er det kort vei til fisketurer i Jølstraelva og brevandring på Haugabreen. Hotellet er stort og tilrettelagt for konferanser.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.