Opplev Bergen: Storby med sjarm

Norges nest største by er full av norsk småbysjarm, men også preget av grandiose vibber fra kontinentet. Her kan du nyte vakker trehusbebyggelse, delikatesser fra havet og kulturopplevelser du kommer til å huske.

Kveldsbilde av Bergen havn.

Bergen er ingen dum by å besøke for deg som vil ha en smakebit av Norge! Her kan du vandre i smale gater omgitt av sjarmerende trehus, trekke inn frisk sjøluft på Fisketorget eller dra ut til Bergenhus festning som oser av byens stormaktstid. 

Og uansett hvor i byen du befinner deg, er flott natur bare er en gåtur unna.

Byen som ligger plassert mellom syv fjell ble grunnlagt i 1070 av Olav Kyrre, og fikk navnet Bjørgvin, som betyr «den grønne engen mellom fjellene». Byen var faktisk Norges hovedstad fram til 1299! I dag er Bergen Norges nest største by, med rundt 286 000 innbyggere.

Bergen er en handels- og sjøfartsby, med en av Europas travleste havner og er et naturlig knutepunkt for handel med utlandet og Nord-Norge. 

Severdigheter

Unescos verdensarvliste. Nå huser byggene både butikker, kafeer og restauranter. Smak på en av de deilige skillingsbollene som Bergen er kjent for.


Fløibanen er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner, og er perfekt for deg som ønsker utsikt over byen. Fløibanen er en skinnegående kabelbane, som tar passasjerer med opp til utsiktspunktet Fløyen på 320 meter over havet. Turen tar rundt fem til åtte minutter, og er et fint pusterom i en ellers travel storbyferie.

I hjertet av byen ved fjorden ligger Fisketorget, slik det har gjort helt siden 1200-tallet. Dette er et populært møtested, og her finner du både sjømat og fisk, lokalprodusert mat, frukt, bær og grønnsaker. Fisketorget åpner for sesongen 1. mai, men Mathallen like ved er åpent hele året og byr på kulinariske opplevelser, enten du vil spise der eller kjøpe med deg. Her ligger også Turistinformasjonen.

Hovedgaten Torgallmenningen med staselige handelshus i klassisistisk stil går hele veien fra Fisketorget til Olav Vs plass, og er et velegnet sted for shopping. Her finner du også den ni meter lange steinskulpturen «Den blå steinen» laget av Asbjørn Andresen, som er et populært møtepunkt. Derfra har du utsikt mot teateret Den nationale scene på den ene siden og Festplassen og parkanlegget Lille Lungegårdsvannet på den andre.

Bergen har et bredt utvalg av museer, enten du er interessert i det historiske Bergen, moderne kunst, kunsthåndverk, sjøfart, fiskeri eller naturhistorie. Og for deg som elsker musikk er et besøk til Edvard Griegs vakre hjem Troldhaugen en uforglemmelig opplevelse. Ole Bulls utrolige villa på Lysøen er også en opplevelse du sent vil glemme. Det ligger på øya Lysøen som du kan komme til med båt, en liten kjøretur fra Bergen.

Har du lyst på en tur på fjorden og se den vakre skjærgården i og rundt Bergen, kan du bli med på et halvdags- eller dagscruise ut med båt til Mostraumen.

Overnatting

I Bergen er det hele fire Thon-hoteller du kan velge mellom – alle med interiør i friske, glade farger. 

Uansett hvilket av dem du velger, gir vi deg et best mulig utgangspunkt for en opplevelsesrik dag med vår bugnende frokostbuffet i avslappende omgivelser. Kos deg med det brede utvalget av pålegg, varme og kalde retter, nybakt brød, bakverk, smoothies, nytraktet kaffe, juice, syltetøy og mye mye mer. Og som alltid er frokosten inkludert i prisen.

Thon Hotel Bristol, som nylig er totalrenovert, ligger midt i sentrum, med kort vei til Torgallmenningen, Bryggen og Fisketorget. Dette er et godt utgangspunkt enten du liker shopping, kultur eller historie.

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen ligger like ved Bryggen, i hjertet av Bergen. Hotellet fikk utmerkelsen «fremragende frokost» i frokostkåringen Twining Best Breakfast 2018, så her er det ekstra deilig å våkne sulten. 

Litt lenger ut på Bryggen, ved Bergenhus festning og Håkonshallen ligger Thon Hotel Orion, et totalrenovert hotell med gangavstand til Fløibanen, Torgallmenningen og andre severdigheter.

Thon Hotel Bergen Airport ligger rett ved Bergen Lufthavn Flesland, og er perfekt for deg som har behov for å bo nærme flyplassen. Hotellet har et velutstyrt treningsrom og gratis parkering.

Transport

Det er mange ulike måter å komme seg til Bergen på, uansett om du velger kollektivtransport eller å kjøre bil.

Kommer du med fly til Bergen lufthavn Airport, kan du ta buss, Bybanen eller taxi for å komme deg til sentrum. 

Togstasjonen Bergen stasjon fra 1913 ligger like ved Lille Lungegårdsvannet i sentrum av byen. Herfra er det bare en kort spasertur til Torgallmenningen og Bergen busstasjon.

Bergen er dessuten også et godt utgangspunktet for Hurtigruten, som tar deg helt nord til Kirkenes.

Verdt å vite

Bergen er kjent for sitt fuktige vær, og har i gjennomsnitt 213 dager med nedbør i løpet av et år. (Så husk paraply!) Været har imidlertid gjort at bergenserne er ekstra flinke til å nyte godt vær, og på dager med sol pleier gatene, uteserveringene og benkene rundt om byen å være fulle. 

Byen er på sitt aller vakreste om våren, i april og mai, når vårblomstene springer ut, snøen kan skimtes på fjelltoppene og alt er preget av en intens grønnfarge.

Har du bil og vil tilbringe en natt med historisk sus, er det bare en knapp times biltur fra Bergen til ærverdige Thon Hotel Sandven. Det ærverdige hotellet fra 1857 ligger rett ved fjorden i Norheimsund sentrum, og ikke langt fra en av Norges mest kjente fosser, Steinsdalsfossen.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.