Brasserie Ceres: Med fellesskap på menyen

Restauranten Brasserie Ceres på Storo tilbyr en variert delemeny basert på kortreiste og sesongbaserte råvarer. 

Befinner du deg i nærheten av Nydalen eller Storo, bør du legge restaurantplanene til Brasserie Ceres i Vitaminveien. Dette lune og hyggelige brasseriet tilbyr en variert delemeny basert på kortreiste og sesongbaserte råvarer. 

Sosialt delekonsept

Brasserie Ceres har inngang midt mellom Thon Hotel Storo og ODEON IMAX-kino, rett ved Storo Storsenter. Her er alle som vil nyte god mat og drikke i avslappende omgivelser velkomne.

– Når vi nå relanserer brasserie-konseptet vårt skal vi ha spesielt fokus på tre ting: Vi skal være et spisested for nabolaget, for hotellgjestene og alle som vil stikke innom, vi skal servere god mat med et sosialt delekonsept til fornuftig pris, og vi skal ta bærekraftsaspektet seriøst, sier restauranten. 

Matglede å dele

Konseptet med delemeny passer den moderne matkulturen i Norge godt. Ved å velge mellom en rekke småretter, blir det enklere for gjester med ulike matpreferanser og allergier, samtidig som det er en hyggelig og sosial måte å dele et måltid på.

– Hos oss kan du mikse og trikse som du vil. Det vanlige er å velge tre-fire retter per person, men du kan også gå for én og nyte den alene i baren før du skal videre.

Smårettene på delemenyen egner seg altså like godt til én som til mange.

– En av fordelene ved å være tilknyttet et hotell er at vi kan benytte større lokaler hvis vi trenger det. Vi har plass til store selskaper på opptil 200 personer, og vi har chambre séparée for private selskaper, forteller restauranten. 

Kortreist mat

I romersk mytologi er Ceres gudinnen for fruktbarhet og jordbruk – et passende navn på et brasserie med sesongbaserte råvarer og god vin i fokus. Menyen endrer seg gjennom året, men én ting er sikkert: Mange av råvarene kommer fra lokale leverandører med omsorg for dyr og natur.

– Noen varer, som nøtter, sjokolade og kaffe, får vi langveisfra, men så langt det går, prøver vi å kjøpe norskproduserte råvarer

På det åpne kjøkkenet tilberedes blant annet kjøtt fra familiebedriften Nyyyt i Rogaland, ost fra Eiker Gårdsysteri og økologisk gourmetsopp fra Soppkompaniet i Oslo sentrum. Urtene blir dyrket på labben til Lille Blad i Askim, om sommeren får brasseriet grønnsaker og bær levert fra lokale produsenter, og fisken kan være bifangst, altså fisk som ikke egentlig ble fisket etter, og som ofte ikke ender opp på matbordet.

Midt i restauranten ligger baren. Med et godt utvalg lokalproduserte ølsorter, drinker og et stort vinkart, er den et naturlig møtested for folk på farta.

– Ved bardisken kan folk kose seg med et lite måltid og noe godt i glasset, før de drar videre.

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.