Opplev vårt nyrenoverte hotell Thon Hotel Ålesund

Ved innseilingen til jugendbyen finner du Thon Hotel Ålesund – et lekkert og sentrumsnært hotell med egen brygge, lokal klippfisk på menyen og ikke minst: mulighet til å fiske fra hotellrommet.

Lobbyen på nyoppussede Thon Hotel Ålesund

Thon Hotel Ålesund ligger idyllisk til i sjøkanten, helt inne i havnebassenget i Ålesund. Her bor du i rolige og fredelige omgivelser med utsikt til både fjord og fjell, samtidig som det kun er et par minutters gange til den yrende sentrumskjernen. Hotellet har 175 nyrenoverte rom og kapasitet til 280 konferansegjester.

Det er flere grunner til at mange mener at dette er byens beste beliggenhet. I tillegg til å ha vannet rett utenfor vinduene, ligger hotellet i en av Ålesunds koseligste gater – Moloveien. Dette er en av få gater som ikke brant ned i bybrannen i 1904 og regnes som gamlebyen i Ålesund, med kort vei til små, hyggelige restauranter og gode vinbarer. Du finner også flotte naturopplevelser i umiddelbar nærhet til hotellet. Blant annet ligger startpunktet til toppturen opp byfjellet Aksla bare noen minutters gange fra hotelldøren.

Rom ut mot havet

Hotellet har til sammen 175 rom og suiter, flere av dem med sjøutsikt. Fra disse rommene, eller balkongene – som også flere av rommene kan skilte med – kan du nyte synet av majestetiske fjell, solnedgangen og to av Ålesunds største severdigheter – Molja Fyr og Fjellstua. Innimellom seiler også Hurtigruten forbi.

Hotellet ble nylig totalrenovert, og da ble det lagt stor vekt på at fasaden og interiøret skulle stå i stil med den karakteristiske jugendstilen og havmiljøet som preger Ålesund. Resultatet er en flott og grønn fasade og et moderne interiør med friske farger som blått og grønt.

Rommene er romslige og fine, og utstyrt med blant annet mediaspilleren Chromecast. Vår største suite har dessuten egen mesanin som er tilrettelagt for små møter, i tillegg til stue, soverom og veranda med egen sofagruppe og nydelig utsikt.

Middag med uslåelig utsikt

Hos oss er det ikke bare gode matopplevelser som står i fokus!  I restauranten vår, Brasseriet, er også omgivelsene grunn nok til å nyte et godt måltid. Alle bordene har nemlig sjøutsikt, der du får naturkreftene tett innpå kroppen. Et flott skue når det er strålende sol, men kanskje spesielt når stormen herjer utenfor og bølgene pisker opp under vinduene.

Restauranten serverer sesongbasert mat laget på gode råvarer, men med umiddelbar nærhet til havet og en kyst kjent for klippfisk, er sjømat en selvfølgelig del av menyen. Klippfisk leveres av den lokale familiebedriften Dybvik, som holder til i Borgundfjorden rett utenfor byen. Målet er å få levert dagens fangst direkte fra fiskebåtene i havna hver dag.

Etter totalrenoveringen har restauranten fått åpen kjøkkenløsning, der man kan være i interaksjon med kokkene. Lekre retter diskes også opp på vår nye Jospergrill, en innendørs kullfyrt, grillovn fra Spania. Restauranten har blitt utvidet til to etasjer, og i andre etasje finner du blant annet et Chambre Separée som kan leies for selskaper med opptil 95 gjester. Totalt har vi plass til 240 sultne gjester i lokalet per i dag.

Havutsikten og den nydelige solnedgangen kan også nytes med noe godt i glasset i vår nye bar. Og skulle du trenge litt påfyll av energi, kan du hente gratis kaffe fra Nespresso-maskinen i resepsjonen.

Konferansesenter med brygge

Vi har nylig åpnet dørene til et fullstendig renovert og topp moderne kurs- og konferansesenter, med vinduer ut mot Ålesund Havn og direkte utgang til brygga.

Alle møterommene har moderne teknisk utstyr, og lerretet er byttet ut med en LED-vegg på hele syv meter. I storsalen blir det plass til rundt 180 personer, og salen kan både brukes som et stort rom eller deles opp i mindre saler. Det er også mulig å booke et mindre rom med plass til rundt 80 personer.

Lokalene kan også enkelt gjøres om til bankett eller lekre selskapslokaler for konfirmasjoner, bryllup og andre festligheter.

Treningsrom og flytende badstue

Ved siden av hotellets båtbrygge ligger Svai Sauna – en flytende badstue – til glede og bruk for både lokalsamfunnet og hotellets gjester. Spesielt deilig er det med en tur inn i varmen etter en dag fylt med spennende aktiviteter – som en padletur i Brosundet eller en RIB-tur ut til Runde for å titte på lundefugler. Begge deler kan enkelt bookes via resepsjonen.

Vårt nye treningsrom tilbyr både tredemøller, sykler og det du trenger av utstyr for å holde deg i form.

Badenymfe? Da kan du glede deg over hotellets egne badebrygger på moloen, med flunkende nye badetrapper som gjør det enkelt å ta seg en forfriskende dukkert.

Fiskelykke for store og små

Å prøve fiskelykken er nærmest et must når du er i Ålesund. Vi har et godt samarbeid med lokale aktører der du kan bli med ut på tur med en fiskeskøyte, eller leie din egen fiskebåt med skipper.

På hotellet har vi også krabbe– og hummerteiner, og fiskestenger til utlån. Og ja – vi har hatt gjester som har fått fisk fra balkongen på hotellrommet!

Er du ekstra heldig kan du også bli med hotellets tekniske sjef ut på tur. Han er nemlig veldig glad i å fiske, og tar gjerne med seg gjester når han har mulighet. Skitt fiske!

Bo godt på Thon Hotel Ålesund

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.