Reiseguide for Atlanterhavsveien

Kjør Atlanterhavsveien i sommer og opplev kontrastene mellom vill vestlandsnatur og presis ingeniørkunst. Ta turen ut til havgapet og opplev med egne øyne hvorfor engelske The Guardian mener denne veien mellom Kristiansund og Molde er verdens vakreste biltur.

Ruteforslag: Fosnavåg - Ålesund - Molde - Kristiansund

Atlanterhavsveien snor seg over Hustadvika ved hjelp av holmer og skjær, forbundet med lave broer. Veien utsettes for noe av det råeste været verden har å by på. Sammen skaper kombinasjonen av ingeniørkunst og vill natur en biltur du sent vil glemme. Kjøreturen byr på storslagne panoramaer og muligheten til å føle seg liten i møte med moder jord. Det er mange skip og sjømenn som har møtt sin skjebne på skjærene i dette området. Her har det vært minnerike turer for både store og små over Atlanterhavsveien siden 1989.

Dette bør du få med deg langs Atlanterhavsveien

Den opprinnelige veien er kun 8,3 kilometer lang, og tar ikke mer enn 2-3 timer å kjøre. Det hele avhenger av hvor mange stopp du ønsker å ta langs veien. Det er også mulig å oppleve turen langs Atlanterhavsveien på sykkelsetet, og turen ble i 2010 kåret til Norges flotteste sykkeltur av nettstedet ut.no. Til tross for å være et populært valg anbefales ikke sykkelturen for barnefamilier i høysesongen fra mai til september, grunnet stor trafikk.

Spektakulær utsikt ved Eldhusøya

Det er flere rasteplasser å stoppe ved langs veien. Velplassert i havgapet ligger Eldhusøya, den største rasteplassen langs Atlanterhavsveien. Foruten en stor parkeringsplass, finner du et servicebygg med en kafé som byr på lokal mat, turistinformasjon og toaletter. Etter besøket kan du ta turen på utsiktsstien, bestående av en rist på pæler, som går rundt Eldhusøya. Her møter du på spektakulær utsikt – svevende over terrenget.

Utsiktsveranda i Askevågen

Ønsker du å komme så tett på den ville naturen som mulig på reisen gjennom Atlanterhavsveien, er den arkitekttegnede utsiktsverandaen i Askevågen et obligatorisk stopp. Uansett hva værmeldingen måtte melde kan du her se utover uberørt kystlandskap, hav og skjærgård, skjermet av et grønnfarget glass.

Brygger, rorbuer og bakeri på Håholmen

Du kan også hoppe på båten til det verneverdige fiskeværet Håholmen, en godt skjermet perle med originale brygger, rorbuer og et bakeri. Stedet har vært en havn, hjem og arbeidsplass for fiskere, handelsmenn og sjømenn siden 1500-tallet. Her kan du spise lokalmat ved bryggekanten, eller sitte inne i varmen på det gamle bakeriet som nå brukes som peisestue. 

Overnatting ved Atlanterhavsveien

De fleste bilturistene som tar turen over Atlanterhavsveien ønsker enten hotellovernatting i Molde eller i Kristiansund. På våre hoteller kan dere nyte en prisbelønt frokost og hygge dere i vakre omgivelser, inne som ute.

Kristiansund byr også på uendelige muligheter for en aktiv ferie med kajakk, dykking, brettpadling, havfiske, laksefiske, vandring og sykling. Her er våre beste tips til opplevelser i Kristiansund.

Utvid kjøreturen og få en full vestlandsopplevelse

Atlanterhavsveien er flott, og er du først i dette området bør du oppleve enda mer av hva de nærliggende områdene har å by på. Sør-vest langs kysten, en halvtimes kjøretur fra enden av Atlanterhavsveien, finner du fiskeværet Bud, som en gang var det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim. Her kan du ta en matbit og smake på lokalfanget sjømat. Om du vil fiske selv er det mange rasteplasser og kyststier langs veien. Det finnes også flere steder å handle lokal mat og lokalt håndverk.

Inn til Trollstigen

Fra Molde kan du kjøre en dagsetappe inn til Trollstigen, og i retning Ålesund kjører du gjennom jordbærbygda Valldal. Pass på å få med deg Gudbrandsjuvet som du passerer et stykke ned fra Trollstigen-platået. På vei ned dalen er det et must å  stoppe for en av jordbærselgerne som står tett langs veien i høysesong. Her kan du smake på nyplukkede bær, eller du kan spise et mer fullverdig måltid på Jordbærstova - hvor mange av råvarene som benyttes kommer fra nettopp lokale bønder.

Avslutt i Ålesund

Følg veien videre ut igjen til Ålesund, hvor du finner mange attraksjoner. Blant annet dukker Jugendbyen Ålesund stadig opp på kåringer av verdens vakreste byer – og er derfor en by du absolutt bør oppleve når du først er på Nord-Vestlandet. En av Ålesunds største attraksjoner er Aksla, et byfjell som er vel verdt å få med seg. Herfra kan du nyte utsikten utover skjærgården, bysentrum og Sunnmørsalpene. For å komme deg opp til Aksla kan du enten gå de 418 trappetrinnene fra Byparken, eller kjøre bilveien Borgundveien/Fjelltunveien helt opp.

Bestill ditt opphold

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.