Opplev Nord-Norge i et nøtteskall

Dette er reiseruten for deg som vil oppleve det beste av Nord-Norge i kombinasjon med byliv i hovedstaden.

Tromsø

Reiserute: Bodø - Lofoten - Tromsø - Oslo

Enda så mange vakre steder du kan besøke i Norge, er det lite som slår Nord-Norge om sommeren. Med bratte fjell som stuper i havet og bader i midnattssol, er Lofoten et av landets mest populære reisemål. Men naturen er storslått også på veien dit! 

Er du så heldig at du skal nordover, er det enkleste å kjøre bil. Da er du fleksibel og kan stoppe på akkurat det utsiktspunktet du vil for å skue utover det majestetiske landskapet. Men det er også fullt mulig å reise kollektivt. Toget går helt til Bodø og herfra er det både ferge- og bussmuligheter lenger nord. Det går også fly fra Oslo og andre store norske byer til både Bodø, Lofoten og Tromsø.

Skulle du ønske å ta noen pust i bakken og et par overnattinger på veien, har Thon Hotels flere flotte overnattingsmuligheter langs veien. 

Her guider vi deg til en tur til Nord-Norges største destinasjoner:

Fra Bodø til Lofoten

Starter du ferden i Bodø, befinner du deg allerede et godt stykke nord for polarsirkelen. Bodø er en by med i overkant av 55 000 innbyggere. Byen ble bombet stygt under andre verdenskrig, men bygget opp igjen, og er nå en levende kulturby midt i det nordlandske landskapet.

Det ble ikke lagt bilvei sør for Bodø før på sent 1930-tallet, og veien ble dessuten vinterstengt i mange tiår. Fergeleiet har derfor hatt spesiell status i byen, og sjøveien er fortsatt en populær måte å reise både til og fra Bodø på. 

Vil du overnatte i byen før du drar videre, finner du Thon Hotel Nordlys nede på bryggekanten. Fra hotellet får du nydelig utsikt utover havna. Et steinkast unna finner du Thon Partner Hotel Skagen i en sentral, men stille gate.

Når du skal videre til Lofoten, vil det lønne seg å ta ferge. Fra havna i Bodø går det daglige ruter både til Moskenesøya, den ytterste øya i Lofoten med fastlandsforbindelse, og til Svolvær, Lofotens største fiskevær. Begge fergene tar rundt tre og en halv time. Du kan også ta ferge til både Røst og Værøy, Lofotens ytterste øyer, men herfra blir du nødt til å ferge videre, siden øyene er uten fastlandsforbindelse.

Foretrekker du å kjøre, kan du ta E6 til Skutvik der fergen går over til Svolvær. Det tar lengre tid, men det er mye flott å se og oppleve på veien. Ta første stopp på Keiservarden utenfor Bodø, der du får et nydelig skue helt ut til Lofotveggen. 

Er det ikke bare naturen, men også den norske kulturen som fascinerer deg, bør du ta et par stopp rett før Skutvik. Her finner du Hamsunsenteret, museet om den omdiskuterte, men fortsatt genierklærte forfatteren Knut Hamsun. Og litt lenger ned mot fergeleiet ligger forfatterens barndomshjem som nå er et museum.

Fra Lofoten til Tromsø

Når du kommer frem til Lofoten er det bare å la seg bergta av den dramatiske naturen. Uansett hvor du befinner deg i øyriket vil du se bratte fjell rage over kritthvite sandstrender. Dette er ekstremt eksotisk, og høyst sannsynlig ulikt noe du har sett tidligere. 

Det finnes mange måter å oppleve den fabelaktige naturen på, om du så vil klatre i fjellene eller surfe i bølgene, står turtilbydere i kø for å ta deg med på uforglemmelige opplevelser.

Thon Hotels har to hoteller sentralt i Lofoten. Sjekk ut Thon Hotel Svolvær og Thon Hotel Lofoten, begge har tatt beliggenheten på alvor, med god sikt til det vakre landskapet som omgir dem.

Skal du videre nordover til Tromsø, er det flere måter å komme seg dit på. Avhengig av hvor god tid du har kan du enten kjøre strakeste veien på E6 via E10, eller ta den daglige bussen fra Lødingen, turen tar rundt seks og en halv time. 

Hvis du vil ha med deg mest mulig natur på veien, anbefaler vi å ta riksveien. Kjør til Andenes og ta fergen over til Gryllefjord. Dette strekket er kjent for å være spesielt vakkert. 

Vil du reise sjøveien hele veien til Tromsø, kan du ta ferge fra Svolvær til Harstad og fra Harstad til Tromsø. Rutetidene for fergene finner du her. Du kan også hoppe på Hurtigruta, den berømte cruise-båten som går helt fra Bergen til Kirkenes. 

En annen idé er å kjøre til Harstad og ta ferge videre herfra. Hvis du ikke er lei av fjelltur etter noen dager i Lofoten, er det nye muligheter her. I Harstad kan du for eksempel gå opp fjelltoppen Elgen og nyte en fantastisk utsikt. Gå turen seint på kvelden og opplev midnattssola over havgapet. Vil du overnatte i byen ligger Thon Hotel Harstad sentralt plassert ved kaia.

Fra Tromsø til Oslo

I Tromsø er det ikke mangel på ting å finne på. Du kan besøke Ishavskatedralen, Polarmuseet og Mack, verdens nordligste bryggeri, for å nevne noe. For å oppleve naturen kan du dra på hvalsafari eller ta gondolheisen opp til Storsteinen. Vil du gå en skikkelig fjelltur kan du gå opp Tromsdalstindens 1238 meter.

Blir du i byen over natta er det flere hoteller å velge mellom. Thon Hotel Polar og Thon Hotel Tromsø ligger begge midt i sentrum med kort avstand til spisesteder og severdigheter.

Skal du videre til Oslo er det enkleste å ta fly fra Tromsø lufthavn. Flybussen går rett ved hotellene og tar femten minutter, mens selve flyturen tar to timer. Skal du kjøre, går den raskeste veien gjennom Sverige. Her er fartsgrensene høyere og holder du deg på motorveien, tar turen rundt 22 timer. Men hvis reisen er målet, og du har tid til en mer eventyrlig tur, bør du heller ta riksveiene langs kysten i Norge.

Velger du å holde deg i Norge, kan du benytte anledningen til å dra innom Trondheim, en av landets største byer. For å komme til Trondheim fra Tromsø kjører du E8 til Nordkjosbotn der veien møter E6. Herfra følger du E6 til Skarberget og tar fergen over til Bognes. På veien kan du stoppe i Narvik, Nordland fylkes tredje største by, og ta gondolbanen opp til Fagernesfjellet. Herfra kan du skue utover Ofotfjorden og fjellene som omkranser den.

Fra Bognes kan du følge E6 sørover til den lille fjordbyen Fauske. Herfra har du to muligheter, du kan enten fortsette på E6 til Trondheim, eller ta kystveien. Holder du deg på motorveien, går veien over Saltfjellet. Her kan du stoppe ved Polarsirkelsenteret, og ta en strekk, samt lære litt om breddegrader før du kjører videre til Mo i Rana. 

Mo i Rana  er en gammel gruveby som ligger midt i fantastisk natur innerst i Ranafjorden. Herfra er det bare å fortsette på E6 til Trondheim, men gjerne planlegg en overnatting på veien, turen tar drøye 13 timer. Thon Hotels har to hoteller i Trondheim.

Har du ekstra god tid, og vil ha maksimalt ut av kjøreturen til Oslo, bør du ta omveien på den nasjonale turistveien langs Helgelandskysten. I Fauske tar du riksvei 80 mot Bodø istedenfor E6. Ta av før du kommer til Lødingen, og kjør til Godøystraumen, her begynner den nasjonale turistveien som tar deg med mellom fjell og over fjorder, men vær oppmerksom på at det er flere fergeturer på veien. Når du kommer til Holm kan du kjøre videre ut til E6 til Trondheim, og følge veien helt til Oslo.

Reiser du kollektivt fra Tromsø, kan du ta buss fra sentrum til Narvik. Turen tar i underkant av fire timer. Narvik er et knutepunkt, og herfra er det mange muligheter, blant annet går det tog til Sverige. Skal du til Oslo er det enkleste (og beste) å ta buss til Bodø. Herfra kan du nemlig hoppe på den berømte Nordlandsbanen til Trondheim. Togturen tar deg gjennom storslåtte landskap, og regnes som en av de vakreste togturene i norden. Bytt tog i Trondheim til Oslo.

En annen mulighet er å ta Hurtigruta. Den går hele veien fra Tromsø til Bergen. Herfra venter også en spektakulær togtur med Bergensbanen til Oslo. 

Uansett hvilken vei du velger, om du tar bilen, bussen eller toget, vil du få en uforglemmelig opplevelse i et landskap som ligner lite annet. God tur!

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.