Opplev Kristiansund

Kristiansund er en vakker by som ligger ytterst mot havet. Byen ligger på fire øyer, plassert idyllisk til hvor de store fjordene i Nordmøre munner ut. Det frodige naturlandskapet og det rike kulturlivet setter en fin ramme for opplevelser uansett årstid. Vi gir deg de beste tipsene!

Utsikt mot innlandet

Turopplevelser

Kristiansund er beriket med et flott landskap.  Det finnes flere muligheter for en gåtur, enten ved å ta en liten spasertur i hyggelige omgivelser eller klatre i fjellet i havgapet. 

Gåtur rett utenfor Thon Hotel Kristiansund

Thon Hotel Kristiansund ligger på øya Innlandet i Kristiansund. Her finner du det eldste og best bevarte bymiljøet i Kristiansund.  Det meste av Kristiansund ble bombet under 2. verdenskrig. Den minste øya, Innlandet, ble derimot spart for ødeleggelsene og den gamle bebyggelsen står den dag i dag intakt. Ved å ta en liten spasertur rundt øya finner du den største samlingen av kulturminner i form av eldre bygninger.

Henvend deg i resepsjonen så kan vi gi deg en liste over bygninger og mer informasjon.

Havstien og Freikollen

En gåtur langs Havstien mellom Lillesanden og Klubba på Kirkelandet ligger i et mer kuppert landskap enn gåturen på Innlandet. Turen byr på frisk luft og en fantastisk utsikt!

Dersom man vil gå en tur opp i fjellet, anbefales Freikollen – en fjelltur ut mot havet. Freikollen er 629 moh. og Kristiansunds høyeste fjell. Herfra kan man nyte 360 graders utsikt over sjø og land. 

Atlanterhavsveien

Den populære kjøreturen langs Atlanterhavsveien byr på storslagne panoramaer og kontraster mellom vill vestlandsnatur og presis ingeniørkunst. Veien er bare 8,3 kilometer lang og ligger mellom Kristiansund og Molde.

Verdens vakreste tur - både for bilister og syklister

Thon Hotel Kristiansund ligger perfekt til dersom du ønsker å oppleve kjøreturen som engelske The Guardian mener er verdens vakreste biltur.

Turen ble også i 2010 kåret til Norges flotteste sykkeltur av nettstedet ut.no. Det er med andre ord også fullt mulig å oppleve turen langs Atlanterhavsveien fra sykkelsetet. Til tross for å være et populært valg, anbefales ikke sykkelturen for familiereisende grunnet store deler del trafikk i høysesongen fra mai til september.

Les også: Tips til de beste stoppene du bør få med deg langs Atlanterhavsveien

Båtturer

Byen Kristiansund er bygget opp på øyer som er knyttet sammen med broer. Med havet på nær sagt alle sider, er en båttur i den storslåtte naturen en attraksjon i seg selv.

Sundbåten Havnebåt

Sundbåten er en ferge som går året rundt mellom bydelene i Kristiansund.  Det er en flott sightseeing-tur som tar ca 15- 20 minutter.  En kort spasertur fra Sundbåtkaja ligger minnesmerket Bautaen som har utsikt over havnen. 

Du får kjøpt billett hos Sundbåten i resepsjonen på hotellet eller på båten.

Fiskeværet Grip

Grip er en tettbygd øy 14 km. fra Kristiansund. Den lille sjarmerende øya ute i havgapet er verdt et besøk. Rutebåten kjører fra mai-august. Se mer detaljert ruteoversikt her. 

Fisketurer, snorkling og rib safari

Strømsholmen er lokalisert mellom Kristiansund og Molde, nær Atlanterhavsveien. Her kan du delta på ulike aktiviteter som fisketurer, snorkling og rib safari i perioden mai - oktober. Les mer på nettsidene til Strømsholmen her.

Attraksjoner i Kristiansund

I tillegg til egenartet natur, har Kristiansund flere attraksjoner og et rikt kulturliv å tilby året rundt. 

Festiviteten operahus

Festiviteten åpnet i 1914 og er Kristiansunds viktigste og mest storslåtte kulturbygg. Byens stolthet er utgangspunktet for mange arrangementer og kanskje den mest kjente er Operafestukene, to uker med folkefest i februar. 

Kvalvik Fort

Andre spennende attraksjoner i Kristiansund er Kvalvik Fort. Kystfortet er fra andre verdenskrig og er det best bevarte fortet fra krigen. Takket være et betydelig dugnadsarbeid over flere år, har stedet blitt et populært turmål for besøkende. Utover flere bunkere kan man også finne kanoner og en liten ubåt utstilt inne på fortet.

Det er enkelt å komme seg frem til Kvalvik Fort. Med en anlagt grusvei hele veien, er turmålet tilgjengelig både med barnevogn og rullestol.

Museum

Vågen kystkultursenter inneholder flere museumsanlegg. Her kan du også drikke en deilig hjemmelaget kaffe på museumskafeen Patrick Volckmar. 

Kristiansund er en innholdsrik by med både eldre bygninger og historier, og i tillegg alt av moderne muligheter slik som shopping og restauranter som man kan ønske seg. 

Du kan lese mer om Kristiansunds attraksjoner her. 

Arranger turene

Når du bor på Thon Hotel Kristiansund kan du kombinere oppholdet med en rekke uforglemmelige aktiviteter. Vi hjelper deg gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker å arrangere turer.

Ta kontakt med resepsjonen på hotellet på e-post:

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.