Omelett på 3 måter

Kun fantasien setter grenser for hva en omelett kan inneholde. Her er kokk Jelena Lindenova Lavrovas omelettfavoritter.

Frokosttallerken med kaffe og juice

Omelett er en klassiker på frokostbordet, men passer også godt til lunsj med en frisk salat og nybakt brød til – eller til middag på dager med dårlig tid.

Den kan enkelt røres sammen på 1-2-3, og kan både nytes naturell eller fylles for å bli mer mettende og næringsrik. Alt du trenger er egg, en stekepanne og fem minutter med tid – og eventuelt det du vil fylle den med.

– Jeg elsker omelett nettopp fordi den er så allsidig, og fordi du kan variere med nærmest uendelig med ingredienser, sier Jelena Lindenova Lavrova.

Hun har 12 års erfaring i hotellbransjen – og med omelettlaging – og er i dag kokk og frokostansvarlig på Thon Hotel Storo i Oslo.

– Omelett er dessuten perfekt hvis du har rester du vil bli kvitt i kjøleskapet, eller når grønnsakene i bunnen av skuffen begynner å se litt slappe ut, tipser frokostkokken.

Enten du skal lage en kjapp og enkel middag til flere, eller diske opp med en skikkelig god frokost – her er tre måter å lage omelett på:

1. Klassisk med ost og skinke

Denne omeletten lager du helt enkelt i stekepanna. Først visper du sammen egg, melk og salt, før du heller eggeblandingen i en varm stekepanne med smør. Senk temperaturen, og stek eggeblandingen mens du skyver den inn mot midten. Legg etterhvert på ost og skinke, og brett den dobbelt når den er ferdig stekt.

– Dette er barnas favoritt hjemme, og en klassiker som alltid smaker godt til frokost!

2. Omelett i form

– Denne varianten er perfekt om du skal servere til flere!

Tilsett sopp, finhakket sjalottløk og Jarlsbergost i eggeblandingen, og ha den oppi en litt større form. Stek den til den er gyllen på toppen og fast i midten. Når den er avkjølt kan den vendes ut av formen og enten skjæres i skiver eller serveres hel, så gjestene kan forsyne seg selv.

3. Omelettmuffins

Har du muffinsformer hjemme, og litt knapt med tid, er denne varianten et godt valg. Sleng enkelt sammen eggeblanding, fordel den i muffinsformer og stek i stekeovnen. Ettersom formene er små, trenger de kortere tid i ovnen.

– Omelettmuffins er også praktisk om noen i familien eller gjester ønsker ulike typer fyll. Da er det bare å fylle ulike former med det hver enkelt ønsker. Selv er jeg glad i fylle dem med løk, brokkoli og paprika, tipser kokken.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.