Utsikt over Barcode i Oslo

Oslo på budsjett

Er du ute etter billige aktiviteter i Oslo? Vi viser deg hvordan du får mest mulig ut av hovedstaden med minst mulig penger.

1. Ta deg til toppen av byen

Oslo er vakker fra oven, og du trenger ikke reise langt for å komme deg opp i høyden. En mulighet er å ta turen til Ekebergparken, som byr på både skulpturpark, vakker natur og flere utsiktspunkter. Vettakollen er et annet godt alternativ. For å komme deg dit, tar du t-banen mot Frognerseteren til Vettakollen stasjon, følger merkingen – og vipps, så har du utsikt til både Holmenkollen, Oslofjorden og sentrum. Også på Grefsenkollen, like nord for Oslo, blir du premiert med et flott skue over byen. Der finner du også Grefsenkollen restaurant, som frister med uteservering hele sommeren.

2. Spis god gatemat i historiske lokaler

I lokalet som en gang huset byens største offentlige bad, kan du nå nyte mat fra alle verdenshjørner. Torggata Bad har blitt til Oslo Street Food, en gatemathall bestående av 16 spisesteder og fire barer, fordelt på hele 1800 kvadratmeter. Her snakker vi rimelig gatemat på gourmetnivå, og du kan velge og vrake blant smaker fra blant annet Japan, Mexico og Filippinene.

3. Besøk Oslos nye hovedbibliotek

28. mars 2020 åpner endelig Deichman Bjørvika, Oslos nye hovedbibliotek, med sentral plassering midt mellom Oslo S og Operaen. Det lyse, luftige biblioteket er fylt til randen av bøker, kultur og historie, og byr også på rom hvor du bare kan slappe av. I toppetasjen har du en vakker utsikt over Oslofjorden, samt Carl Deichmans samling på rundt 6000 bøker.

4. Sjøutsikt og severdigheter

Oslo har en av verdens lengste havnepromenader! Den er hele ni kilometer lang, fra Frognerkilen i vest til Kongshavn i øst, og er et yndet sted for en gåtur. Går du for eksempel mellom Sørenga og Tjuvholmen kan du få med deg flere severdigheter langs veien – helt gratis. Her ligger Barcode, Operahuset, Vippa, Akershus festning og Tjuvholmen – for å nevne noen. Utvalgte steder langs promenaden er det montert informasjonspunkter i form av oransje containere, som byr på historiske tilbakeblikk om de ulike stedene.

5. En tur tilbake i tid

Oppsøk Damstredet, en krokete, smal og brosteinsbelagt gate på Fredensborg. Der vandrer du langs sjarmerende, lave trehus fra 1800-tallet. Gaten ligger mellom Akersveien og Fredensborgveien og er bare 160 meter lang. Du får med andre ord trolig tid til å stikke innom Vår Frelsers gravlund, som ligger like ved. Her finner du historiske kvinner og menn som Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Edvard Munch, Henrik Wergeland, Oda Krogh, Camilla Collett, Johan Sebastian Welhaven og Alf Prøysen.

6. Få opp varmen

Badstue er noe man gjerne forbinder med vinterhytter og spa-anlegg, men i Oslo har badstue og isbading på kort tid blitt en storbyaktivitet. På Salt – som ligger på Langkaia, midt i sentrum – kan du enten få opp varmen i en privat liten badstue med et knippe venner, eller mengde deg med langt flere i den store badstua som har plass til 100 personer. Her finner du kaldkulper, bar og en DJ som spiller i helgene. Innimellom arrangeres det også arrangementer her, og alt fra bokbad til konserter har funnet sted i heten. Prisene er heller ikke særlig avskrekkende: 195 kr for voksne, 150 for studenter, 100 for barn mellom 7-14 år, og gratis inngang for barn under 7 år. 

7. Fredfull ferd blant ville vekster

På Tøyen sentralt i Oslo finner du Norges eldste botanisk hage, etablert i 1814. I dag er hagen og samlingen en del av Naturhistorisk museum, og omfatter over 5000 planteslag fra hele verden. Hagen fungerer både som en grønn lunge i byen og et viktig rekreasjonsområde for både turister og fastboende. Her finner du også kafeen Handwerk Botaniske som byr på økologisk, kortreist mat laget fra bunnen av, bakst og nydelig kaffe.

8. Dra på øyhopping

Besøker du Oslo om sommeren er øyhopping et must! Med en 24-timersbillett fra Ruter til rett over hundrelappen kan du vie hele dagen til å hoppe av og på båtene som går mellom øyene i Oslofjorden. Pakk med deg badetøy og niste, og opplev idyllen på Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya og Nakholmen. Oslo-fergene går fra Rådhusbrygge 1 på Aker Brygge.

9. Bo bra – uten å betale mer enn nødvendig

Du må selvfølgelig ha en behagelig base når du besøker Oslo, og aller mest smidig er det om du innkvarterer deg på et hotell med sentral beliggenhet. Vi har 16 nyoppussede hoteller rundt om i byen – med en prisvinnende frokostbuffet inkludert i prisen. Den aller beste prisen får du ved å booke direkte på våre hjemmesider og bli medlem av THON+. Da får du alltid best pris og mest fleksibilitet. Du tjener også opp bonuspoeng som du etterhvert kan bruke på enda flere fantastiske opplevelser.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.