På ferie med barn i Oslo

Oslo er byen for familieferier, med alt fra is og bading til morsomme museer på menyen. Her får du tips til hvor dere finner barnevennlige hoteller, spisesteder og aktiviteter i hovedstaden.

Ei jente holder foreldrene sine i hver sin hånd og drar dem etter seg når hun løper bortover ei gågate.

I Oslo kryr av det spennende steder å utforske og aktiviteter å delta i, spesielt om sommeren.

Her kan hele familien dra på vikingmuseum, padle ned Akerselva, kjøre zip-line og spise på noen av landets beste pizzarestauranter.

Når du planlegger familieferie og overnatting i Oslo er det lurt å tenke på beliggenhet. Selv om Oslo har et kompakt bysentrum, er mange av aktivitetene spredt utenfor bykjernen.

Med et hotellrom i nærheten av Slottet og  Nationaltheatret er det enkelt å reise rundt med kollektivtransport, enten dere vil bade på Bygdøy, spille frisbeegolf i Holmenkollen eller utforske vaffelkiosker på Grünerløkka.

Her bor dere midt i sentrum, og har både t-bane, trikk, buss og bysykler i nærheten som raskt og enkelt tar dere dit dere vil. Med et hotellrom ved Nationaltheatret er dere aldri langt unna en barnevennlig restaurant eller en grønn og åpen park.

Barnevennlige hoteller ved Slottet og Nationaltheatret

Thon Hotel Slottsparken ligger i et stille område rett ved Slottet. Her bor dere i gangavstand til alt Oslo sentrum har å by på, fra museer og lekebutikker, til barnevennlige restauranter og badeplasser. Bestiller dere en to- eller treroms leilighet her har dere i tillegg masse plass og slipper å fordele flokken på flere rom.

Thon Hotel Europa ligger også ved Slottet og Nationaltheatret i et sentralt, men rolig område av Oslo sentrum. Hotellet har et eksklusivt preg, med et ungdommelig uttrykk og mange fargerike rom. I første etasje finner dere restauranten Café Europa som byr på egen barnemeny.

Thon Hotel Cecil ligger ved Stortinget, Karl Johans gate, Aker Brygge og Rådhuset. Hotellet er et atriumshotell midt i Oslo sentrum – med restauranter, butikker og attraksjoner like utenfor døren. Her kan dere bo med utsikt til Oslos paradegate.

Thon Hotel Vika Atrium ligger ved Aker Brygge og Tjuvholmen. På Aker Brygge ligger Nobels Fredssenter, Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley-museet. Herfra går det båter ut til øyene i Oslofjorden.

Thon Hotel Gyldenløve er et moderne hotell med sjarmerende atmosfære og beliggenhet midt i handlegata Bogstadveien. Hotellet egner seg godt for barnefamilier. Her kan dere bo opptil fire stykker på rommet, og spise meksikansk burrito på restauranten El Camino i første etasje.  

Sommeraktiviteter for barn i Oslo

Oslo Sommerpark

På Tryvann ligger Oslo Sommerpark, en  klatrepark ute i naturen som byr på på moro og utfordringer for folk i alle aldre. Klatreparken er blant de største og mest populære klatreparkene i Norden, og kan beskrives som en fornøyelsespark i trærne, med zip-lines, hengebroer, tunneler og stiger.

Padling i Akerselva

Padling er en avslappende måte familien kan utforske Oslo på. Mad Goats tilbyr kajakk- og packraft-turer langs Akerselva. Der du kan flyte i ro mak langs Grünerløkkas bredder helt ned til Operaen. Kajakkene er enkle å manøvrere og passer for alle over 10 år.

Holmenkollen DiscGolfPark

Rett ved Holmenkollen nasjonalanlegg, ligger Holmenkollen DiscGolfPark. Her kan dere kaste frisbee på en 18-hulls frisbeegolfbane mens dere nyter utsikten over Oslo. Det er ingen avgift for å spille, men husk å ta med egne frisbeer.

Sørenga badeplass

Bading på Sørenga er populært blant både store og små, og med god grunn. Her er det svømmebasseng med sjøvann, badebrygge med stupetårn, badevakter og toalettfasiliteter. Sørenga har også mange restauranter.

Stolpejakt

Stolpejakten handler om å finne frem til utplasserte stolper ved å følge et oppsatt kart (fysisk og app). Disse er plassert på ulike steder i Oslo. Fysiske kart kan fås hos ulike Deichman bibliotek-filialer.

Oslo reptilpark

Midt i byen ligger Oslo reptilpark, her kan du se slanger, øgler, skilpadder, krokodille, edderkopper og silkeaper. Det er egne tidspunkter hvor de mater dyrene, og besøkende kan klappe slanger. 

Deichman Bjørvika

Det nye biblioteket, Deichman Bjørvika, kan underholde både barn og voksne. Her finner du tusenvis av bøker, men også kafeer, ulike verksteder, en kinosal og et stor område for å slappe av med en god bok.

Tusenfryd

Norges største fornøyelsespark ligger kun en halvtime med buss utenfor Oslo sentrum, eller ti minutter med bil fra Thon Hotel Ski.   Her finner dere alt fra tømmerrenna og radiobiler til berg- og dalbaner og badeland.

Barnevennlige spisesteder

Mamma Pizza Osteria Italiana

Like ved Karl Johans gate ligger Mamma Pizza, en uformell italiensk restaurant. Restauranten drives av brødrene Luca og Davide Zannini fra Bologna, og det er deres familieoppskrifter som brukes på kjøkkenet, både til pizza og pasta.

Oslo Street Food

Rett ved Youngstorget byr Oslo Street Food på noe for enhver smak. Her er det matboder fra alle verdenshjørner, fra taco og burger til indisk og thailandsk. Maten bestilles via en QR-kode, som du finner på bordet. Du får en SMS når maten er klar og kan hentes. Lokale er fullt av langbord, det er bare å finne en plass.

Haralds Vaffel

På Grünerløkka, rett ved Birkelunden park, ligger Haralds vaffel, et eldorado for alle som elsker vafler og morsomme desserter. Her får dere alt fra klassiske vafler med syltetøy til pølse i vaffel, i tillegg til is og smultringer.

Syverkiosken

Syverkiosken er Oslos mest berømte pølsebu. Den lille pølsebua på Aleksander Kiellands plass har servert byens beste wienerpølser i en årrekke og passer godt for en matbit på veien til neste stopp på ruta.

Villa Paradiso Tivoli

I rolige og grønne omgivelser på koselige Lilleborg nord i Oslo, ligger Villa Paradiso Tivoli. Her kan dere nyte ekte italiensk pizza i et stort og fargerikt lokale, med Akerselva rennende rett utenfor vinduet. Villa Paradiso har også avdelinger på Grünerløkka, Majorstuen og Frogner.

Morsomme museer og omvisninger

Viking Planet

Rett ved Oslo Rådhus ligger Viking Planet,  et 1 600 kvadratmeter stort digitalt museum. Her kan dere ved hjelp av Virtual Reality-teknologi reise tusen år tilbake i tid og bli med ombord i vikingskip og legge i land i realistiske vikinglandsbyer.

Oslo Reptilpark

Oslo Reptilpark byr på fargerike og spennende dyr fra alle verdenshjørner. Her kan dere se slanger, øgler, skilpadder, fisk, edderkopper, aper og flere andre dyr i levende live, midt i Oslo sentrum.

Popsenteret

Popsenteret et spennende interaktivt museum og opplevelsessenter for norsk populærmusikk midt på Grünerløkka. Her kan dere utforske, lære, spille og synge i fri utfoldelse – og lære om musikk i alle former og fasonger.

Naturhistorisk museum

I Botanisk Hage på Tøyen ligger Naturhistorisk musem. Her ser du utstillinger om zoologi, geologi og klima. Dere utforske skjeletter av dinosaurer og utstoppede dyr fra hele verden, fra Arktis til Afrika.

Teknisk Museum

På Teknisk Museum kan barn og voksne lære, prøve, leke og oppdage. Her finnes store utstillinger av fly, biler, trikk, tog, sykler og datamaskiner. Her kan barn og voksne lære om teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Teknisk Museum ligger på Kjelsås i Oslo og det er lett å komme seg hit med offentlig transport.

Astrup Fearnley Museet

På Tjuvholmen ligger Astrup Fearnley Museet som viser moderne kunst. I den faste samlingen er blant annet Damien Hirsts «Mother and Child (Divided)» hvor en ku og en kalv er delt på midten og plassert i formalin-beholdere slik at man kan gå på innsiden av dyrene og se innvollene. Selve museet er et kunstverk i seg selv og har utsikt over Oslofjorden.

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.