Gå direkte til innhold
Standard room double på Thon Hotel Europa

Slik får du hotellfølelsen hjemme

Hvordan kan du gjøre hjemmet til et fristed selv om det også har fungert som både hjemmekontor, -skole og lekeplass det siste året? Vi gir deg noen gode tips til hvordan du kan få hotellfølelsen hjemme!

Blant hverdagens kjas og mas får vi sjeldent tilbrakt nok tid til å koble helt av – og det er nettopp det som gjør hotellbesøkene så fantastisk! Et bredt frokostutvalg, tid til selvpleie, nyvasket sengetøy og treningsrom lett tilgjengelig.

Her er våre beste tips til hvordan mer tid hjemme kan minne om et kjærkomment hotellbesøk:

1. Sett farge på frokostbordet

Det er på tide å trylle frem en frokost litt utenom det vanlige! Lær deg å lage luftige sveler, chiagrøt med deilig tilbehør eller en innholdsrik omelett. Topp det hele med frisk frukt, røket laks, ferske bakevarer eller sprøstekt bacon. Dekorer fatet med friske blomster og servér frokost på senga. Bon appétit!

Få flere tips til hvordan du kan lage hotellfrokosten hjemme

2. Se en hel serie fra senga

Når tok du deg sist tid til å se en hel sesong av en serie i et jafs? Eller nyte en filmklassiker helt uforstyrret? Stjel med deg TV-en inn på soverommet og sørg for at den er mottakelig for casting av innhold. Cast så serier, filmer eller spill rett fra senga. Chromecast er et eksempel på et produkt som gjør dette mulig, hvor smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskinen fungerer som fjernkontroll. Enklere blir det ikke!

Tips til barnevakt: lærerike serier på NRK Super

3. Innred soverommet i hotellstil

Våre hotellrom er innredet for å gi deg en følelse av avslapning og luksus, og med noen enkle grep kan du gjenskape atmosfæren på soverommet:

  1. Sørg for å re opp sengen ordentlig, og husk at lite slår følelsen av rent sengetøy. Åpne vinduene og slipp inn den friske vårluften!
  2. Legg gjerne over et sengeteppe dersom du har det tilgjengelig, og dekorer med fargeglade puter.
  3. Sett inn en stilig lenestol, kaffebord og leselampe i et hjørne – slik at du kan ha soverommet som tilfluktssted når stua blir litt folksom.
  4. Tykke gardiner fra tak til gulv er enda et karakteristisk element for mange hotellrom, og i kombinasjon med en fargerik tapet eller kontrastvegg skaper dette et helt unikt uttrykk. Eksperimentér med ulike farger og materialer – og se hvordan det beviselig gir både energi og glede!

Få flere tips av Trond Ramsøskar - en av Norges fremste hotelldesignere

Kostnadstips til interiørentusiasten!

Mange butikker tilbyr både rabatter og fri frakt i disse tider. Dersom du lenge har siklet på nye interiørelementer så kan dette være et godt tidspunkt å slå til på. Hvis økonomien derimot er på fullstendig sparebluss så anbefaler vi å samle putene du allerede har liggende og gi de nytt liv ved å lage nye trekk selv.

4. Unngå å stå over grytene

Innimellom er det på sin plass å unne seg noe ekstra godt, og på hotell finnes både minibar og restauranter i umiddelbar nærhet for å løse dette. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan gjenskape følelsen av service hjemmefra.

Fyll opp hjemmelagrene med friske grønnsaker, snacksen du elsker og favorittdrikkene på forhånd. Ikke la det skorte på fristelsene når søtsuget først melder seg! Ved middagstider kan du hente take-away fra et spisested på ditt lokale kjøpesenter, eller bestille en bedre middag levert på døren. Utkjøring er det mange som tilbyr i disse dager, og her har VisitOslo for eksempel samlet noen av mulighetene som finnes i hovedstaden.

5. Skap den eksklusive hotellfølelsen på badet

Vi er mange som ønsker følelsen av velvære og luksus på badet – rommet som skal være et sted for avkobling og pleie av kropp og sjel. Ofte kreves kun det lille ekstra for å få det til:

  1. Rydd vekk overflødige produkter og ha rene overflater. Skru av lysbryteren og plasser ut duft- og stearinlys på benker, gulv eller badekar.
  2. La akustisk musikk spille over høyttalerne, og sørg for å ha både favorittboken og det ganen måtte begjære innen en armlengdes avstand. Å ha morgenkåpe og tøfler i nærheten er også fint dersom du skulle ha glemt noe!
  3. La en reol huse rullede håndklær, duftpinner og pent emballerte baderomsprodukter. Dekorer med en stilig krakk, grønn plante eller et helfigurspeil for å forsterke den luksuriøse stemningen. For å sette prikken over i-en anbefaler vi selvfølgelig også en trekantet hotellbrett på dorullen.
  4. Tapp i badekaret eller ta en ekstra lang dusj, og tilsett produkter som epsomsalt, eteriske oljer eller en badebombe for ekstra avslapning. Ta deg tid til å skrubbe huden, påføre ansiktsmaske eller hårkur, og avslutt med å smøre hele kroppen inn i en deilig bodylotion. Sett mobilen på «ikke forstyrr» og nyt roen.

Lag din egen skrubb: Med 1 kopp brunt sukker og 1/4 kopp olivenolje har du en ypperlig hjemmelaget skrubb som kan masseres over hele kroppen for å fjerne døde hudceller og tilføre ny fuktighet.

6. Gjør om stua til et treningsrom

Endorfiner er kroppens egen lykkepille, og de kommer raskt om du tar deg en treningsøkt. Enten du har investert i en god treningsmatte og litt utstyr, eller bare bruker et håndkle og din egen kroppsvekt,  finnes det massevis av øvelser du kan gjøre innendørs. Søk opp treningsvideoer, koble de opp til TV-en og ha din personlige trener på storskjerm.

Tips: Dersom du har lyst på mer variasjon i øvelsene kan kjøkkenstoler og stuebordet benyttes som benker, og fylte vannflasker eller posen med poteter som vektmanualer. Nå finnes det ingen unnskyldning for ikke å gjøre om stuen til ditt helt egne treningsstudio. God trening!

Fire enkle og effektive øvelser du kan gjøre hjemme.

Relatert innhold