I forbindelse med oppgradering av våre systemer vil det være begrenset funksjonalitet frem til ca. kl. 07:00.

Ta med vennegjengen til Lofoten

Fra idyllisk kajakktur og nærmøte med havørn til regndusj, kaketralle og havutsikt fra hotellsenga. Høydepunktene var mange for vennegjengen som fikk teste en langhelg på Thon Hotel Svolvær.

– Vi kastet fisken opp i lufta, og så stupte havørnen ned og grep den med klørne – bare noen meter unna oss! Det var helt magisk å se på, sier Charlotte Erster Dalan (24) entusiastisk.

Hun er vinneren av konkurransen på Thon Hotels Facebook-side, og fikk muligheten til å ta med hele vennegjengen på en drømmeferie til Lofoten. Sammen med tre venninner fra jusstudiet, kjæresten, broren og en kompis vendte Oslo-jenta snuta nordover for å sjekke inn på vårt nye hotell i Svolvær.

Etter fire dager i Lofotens vakre hovedstad er dommen fra vennegjengen klar: å se Norges største rovfugl på nært hold er noe alle bør oppleve i løpet av livet.

Sammen med en lokalkjent guide tok de fatt på Trollfjordens farvann i RIB-båt, ispedd spennende historier og stopp for å mate ørnene underveis.

– Som nordlending satte jeg også pris på at guiden skapte en genuin nordnorsk «josse»-stemning om bord, legger Nora Stenvaag (24) til.

– Alt i alt ble det en helt magisk opplevelse, og en veldig kul måte å oppdage området på, sier venninnene samstemt.

Book i dag: Hoteller i Lofoten.

Fra havørn til himmelsk seng

Kun ett minutts gange fra RIB-safariens utgangspunkt, ligger Thon Hotel Svolvær idyllisk til i vannkanten – med utsikt over innseilingen til Svolvær og den kjente statuen Fiskerkona. Men det var ikke bare utsikten fra hotellrommet som ga vennegjengen hakeslepp.

– Wow, så stort rom, var det første vi utbrøt da vi sjekket inn, sier Charlotte.

– Det er jo større enn leiligheten hjemme i Oslo!

Vennegjengen satte spesielt pris på at det ene rommet – istårn-suiten – hadde et stort spisebord og et loungeområde med sitteplass til hele gjengen, som ble flittig brukt som sosial sone.

– Det å ha en stor plass på hotellrommet hvor vi kunne samles var helt topp for oss som var en hel gjeng på tur, sier Charlotte.

I tillegg trekker de frem det integrerte bluetooth-anlegget og kaffemaskinen på rommet som en ekstra «nice touch». Men det beste av alt etter en lang dag med uteaktiviteter, var å hoppe rett inn i regndusjen.

– Å ta seg en varm dusj, tulle seg inn i morgenkåpa og krype ned i den store senga med fluffy dyner, var skikkelig deilig, sier Charlotte.

– Ja, vi fikk ordentlig luksusfølelse. Jeg har ikke sovet så godt på lenge, stemmer Nora i.

Les også: Dette bør du se og gjøre i Svolvær

Verdens beste frokost

Å utforske alt det flotte Svolvær har å by på, krever også god føde i magen. Derfor har Thon Hotel Svolvær lagt masse kjærlighet i å tilby god frokost til gjestene sine.

– Frokosten var sykt bra. Jeg likte spesielt godt han kokken på øya i midten, som disket opp nystekte pannekaker og omeletter etter ønske, sier Sanna Konstanse Vorren (24).

– Ja, og at det var så godt utvalg av lokale produkter. Jeg eeeelsket osten fra Aalan gård i Lofoten, fortsetter Charlotte drømmende.

Fra frokostbordet hadde gjengen også direkte utsikt til havet og hotellets eget fiskebruk.

– Om morgenen kunne vi se fiskeren ta opp og filetere fisken, som senere skulle serveres til middag. Det var veldig moro og skapte en fin og helhetlig opplevelse, sier Nora.

Med god, lokal mat, servitører som passet på å jevnlig fylle opp kaffekoppen og utsikt til vakre Vestfjorden, var frokosten en suksess.

– Men det vi likte aller best? Juicepresseren! Uten tvil, ler gjengen i kor.

– Vi var vel borte ved den minst fem ganger hver.

Flere aktiviteter

Gjengen ble innlosjert på hotellet fra torsdag til søndag, og utnyttet tiden i det som omtales som Norges vakreste øyrike godt. De mener Thon Hotel Svolvær fungerer godt som base for å utforske både Svolvær og området rundt.

– Den første dagen leide vi bil og kjørte ut til Uttakleiv og Hauklandstranda. Vi gikk til toppen av Mannen, og på hjemveien stoppet vi og så solnedgangen fra Unstadstranda. Det var en helt nydelig tur, sier Charlotte.

Også værgudene viste seg fra sin beste side denne helgen, og leverte sol og blå himmel hver dag.

– Ekstra fint var det da vi padlet kajakk i sundet utenfor hotellet. Med nydelig ettermiddagssol som speilte seg i det rolige vannet, ble det nærmest en slags zen-atmosfære, forteller Charlotte.

– Ja, det var også deilig med en rolig aktivitet kombinert med RIB-turen vi hadde dagen før, stemmer Nora i, og fortsetter:

– Selv om vi fartet i de samme områdene til vanns, følte man at det var to helt forskjellige opplevelser.

– Instruktøren Laura var dessuten veldig flink, og lærte oss ulike teknikker. Så padling kan jeg anbefale alle, selv de som ikke har padlet før, legger Sanna til.

Les også: Ting å gjøre i Lofoten

En magisk helaften

Tilbake på hotellet var det duket for en smakfull opplevelse i hotellets restaurant Brasseriet, der det ble servert en femretters med vinpakke i et slags dele-konsept, der alle retter deles på bordet. Med hvite marmorbord, fargerike stoler og eget vinhjørne, var det nærmest som å være i Frankrike, bedyrer vennegjengen.

– For mange av oss var middagsopplevelsen kanskje det beste med hele oppholdet. Det var så gjennomført, og ekstremt mye god mat. En skikkelig helaften, sier Charlotte.

Til middag ble det blant annet servert blåskjell, laksetataki, torsk, spekemat og lam, før det ble trillet ut en kaketralle til dessert.

– Den kaketralla var en helt sykt morsom opplevelse, og et blikkfang gjennom hele kvelden. Det er ikke ofte man kan velge dessert på den måten, og i tillegg få smake på så mange lekre kaker, sier Nora.

– Og så var det skikkelig idyllisk å ha solnedgangen rett utenfor vinduet, legger Sanna til.

Drømmer om å dra tilbake

Med en perfekt kombinasjon av by og natur, og et program fylt av fartsfylte aktiviteter, god mat og luksuriøs avslapping på hotellrommet, har gjengen på syv storkost seg på tur.

– Det har vært en kjempeopplevelse – en drømmehelg fra start til slutt! Vi kommer ikke til å glemme denne turen, sier Charlotte, og legger til at det å sjekke inn på hotell ga mersmak etter å ha vært på teltferie to somre på rad.

– Om dere har mulighet til det, anbefaler vi andre vennegjenger å gjøre det samme.

– Det er verdt å spare litt ekstra for å få en opplevelse som denne.

Våre hoteller i Lofoten

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.