På ferie med barn i Bergen

Planlegger dere en familieferie i Bergen? I så fall er det ingen grunn til å bekymre seg for været. Bergen har nemlig mye å by på – selv om det skulle pøsregne. Nedenfor ser du noen av våre beste tips!

Bergen har masse av aktiviteter som hele familien kan ha glede av. Her har du våre beste tips til aktiviteter og ting du kan gjøre når du er på besøk:

Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen passer for alle aldre. Akvariet har over 60 store akvarium med fisk fra hele verden. I tillegg kan du se pingviner, sjøløver og sel. Ikke gå glipp av showet hvor sjøløvene hopper gjennom ringer og balanserer baller på snuten. De minste som skal slutte å bruke smokk kan levere smokkene hos karpene og få et flott diplom, mens de større kan holde en levende slange i den tropiske avdelingen - hvis de tør. På akvariet finnes også kaféen og brasseriet som heter Biologen Akvariet. De selger også lettere mat som is, brus, kaffe, pølser og yoghurt til å ta med.

Tilbud: Ta med barna uten pristillegg.

Akvariet i Bergen
Akvariet i Bergen er populært blant barn.

Fløibanen

Fløibanen er en skinnegående kabelbane som tar deg opp til Fløyen. Fløibanen ligger kun 50 meter fra Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Mange foretrekker å sitte bakerst for
å se skinnene og virkelig få følelsen av hvor bratt det er. Utsikten fra toppen er fantastisk og barna elsker å leke i Trollskogen.  Den finner dere rett ved lekeplassen, mellom den øvre Fløibanestasjonen og Fløysletten. Her finnes trollfigurer i tre, en Bukkene-Bruse-bro og en morsom hinderløype. Fløibanen er godt tilrettelagt for barnevogner.

Ulriken

Ulriken er det høyeste av de «klassiske» 7 fjell og ligger 643 meter over havet. Ulriken643 er gondolbanen som tar deg opp til toppen. Selve turen tar ca. syv minutter og 15 personer kan fraktes opp samtidig. På toppen finner du turløyper og egen hinderløype for barn. De aller tøffeste kan ta Norges raskeste Zipline på 300 meter. Barn som går Ulriken643 opp eller går turen over Vidden får et Fjelltoppbevis. Om sommeren arrangeres mange aktiviteter som for eksempel ansiktsmaling, bueskyting, lekepark og konkurranser.

Escape Bryggen

Escape Bryggen er et spennende "escape game" hvor målet er å komme seg ut fra det stengte rommet på under én time. Løs gåter og knekk koder for å vinne friheten! Dette er 60 minneverdige minutter hvor hjernen får en skikkelig trim, og samarbeidet en reell prøve. Perfekt for familier, kjærestepar og venngrupper, eller som teambuilding for kollegaer. 

Les også: Barnevennlige hotell i Bergen

Bergen Brygge

Svømmehallen "Alexander Dale Oen Arena"

På AdO arena-svømmehall finnes et hovedbasseng, et opplæringsbasseng, et basseng for småbarn, to rutsjebaner, en varmekulp og badstuer i garderobene. Det er også et eget stupebassenget hvor stupetårnet har høydene ti-meter, 7,5-meter, 5-meter, 3-meter og en 1-meter. AdO arena er perfekt for familier som er glade i å svømme. Dere kan få badebleier i resepsjonen på AdO arena til de minste.

VilVite-senteret

På vitensenteret VilVite-senteret kan barna lære om teknologi, naturvitenskap og realfag gjennom spennende vitenskapelig arbeid og morsomme eksperimenter. Fokuset er på hav, vær og energi. Reis inn i fremtiden med interaktive installasjoner og ut i verdensrommet med Romheisen. Målet er at vitenskap og teknologi skal presenteres på en måte som er både forståelig og underholdene for barn og voksne.

Bergen har mange aktiviteter som passer for barnefamilier året rundt. Våre dyktige resepsjonister hos Thon Hotels gir deg mer enn gjerne tips til barnevennlige spisesteder og flere spennende aktiviteter i nærområdet.

Barnevennlige hoteller i Bergen

Når du reiser med barn kan turen tilbake til hotellet fort bli lang, så derfor er hotellets beliggenhet viktig. Thon Hotels har tre hoteller i Bergen sentrum og  et ved flyplassen. Alle hotellene har familierom med plass til opptil fire personer og frokost er inkludert i prisen på alle Thon-hotellene i Norge. 

Thon Hotel Orion ligger like ved Bergen Brygge. Hotellet er et godt alternativ for de som ønsker en sentral beliggenhet uten å måtte betale for mye. Rommene er praktisk innredet og med mulighet for ekstra oppredning på sovesofa. Hotellfrokost og gratis WiFi er inkludert i prisen.

Thon Hotel Bristol Bergen ligger ved Torgalmenningen og det er kort vei å gå til Bryggen i Bergen og Fisketorget. Hotellet har i tillegg til en bugnende frokostbuffet, direkte tilknytning til Egon Restaurant som har egen barnemeny. De voksne kan også forsyne seg fritt med Nespresso-kaffe i lobbyen. Det er også mulig med sen utsjekk på søndager, så ingen grunn til å stresse tidlig avgårde før hjemreise.

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen er et nyoppusset hotell i hjertet av Bergen sentrum. På hotellet legger vi vekt på det lille ekstra med blant annet morgenkåper og Bose-anlegg på alle rom. Alle barn får også en egen aktivitetsbok på hotellet.

Alle våre hoteller i Bergen har Smart-TV med flere TV-spill integrert. Babysenger kan leies for 100 kroner per natt. Ta kontakt med hotellet dersom du har spørsmål!

Relatert innhold