På ferie med barn i Bergen

Fra pingvinbesøk og ziplines til trampolinemoro og trollskog – Bergen er barnas by med massevis av opplevelser for hele familien. Her er våre beste tips!

Planlegger dere en familieferie i Vestlandets hovedstad? I så fall er det ingen grunn til å bekymre seg for været. Bergen har nemlig mye å by på – selv om det skulle pøsregne. Under får du tips til aktiviteter og severdigheter som både store og små kan ha glede av. 

Norges største akvarium

Hva har pingvinen, californiasjøløven, krokodillen, skilpadden og verdens største slange anakondaen til felles? Jo, de kan alle besøkes hos Akvariet i Bergen. Her finnes over 60 store akvarium og egen haitunell med 400 ulike arter fra hele verden. Dere kan også møte på blant annet pingviner, oter og gekkoer  – og se på de morsomme sjøløvene når de trenes og mates. De minste som skal slutte å bruke smokk kan levere smokkene hos karpene og få et flott diplom, mens de større kan holde en levende slange i den tropiske avdelingen – hvis de tør. Blir dere sultne er det bare å ta turen til Spiseriet for et måltid eller Mattorget for litt lettere mat «på farten». 

Til fjells med Fløibanen

Den skinnegående kabelbanen som tar deg opp til en av Bergens syv byfjell, Fløyen, er en av Norges mest besøkte attraksjoner – og Fløibanen er et must for både små og store Bergensfarere. Mange foretrekker å sitte bakerst for å se skinnene og virkelig få følelsen av hvor bratt det er, men også utsikten fra toppen er fantastisk. Der finner dere både kafé, natursti, lekeplass og Trollskogen som barna elsker å leke i, med trollfigurer i tre, en Bukkene-Bruse-bro og en morsom hinderløype. Fløibanen er godt tilrettelagt for barnevogner – og dere kan velge om dere vil ta banen opp og ned eller ta fatt på en av de fine turstiene.

Utforsk Ulriken

Ulriken er det høyeste av de «klassiske» 7 fjell og ligger 643 meter over havet. Enkleste vei til toppen er å hoppe på gondolbanen Ulriken643, som tar ca. syv minutter opp. På toppen finnes både turløyper og egen hinderløype for barn, og de aller tøffeste kan ta Norges raskeste zipline på 300 meter. Om sommeren arrangeres mange aktiviteter som for eksempel ansiktsmaling, bueskyting, lekepark og konkurranser. Og selv om turen med gondolen er gøy i seg selv, er det også verdt å merke seg at barn som går Ulriken643 opp eller går turen over Vidden får et Fjelltoppbevis.

Escape Bryggen

Klarer dere å løse gåtene og komme dere ut av det stengte rommet på under én time? Det er målet hos Escape Bryggen, som er de eneste escaperommene som kan smykke seg med lokaler på UNESCOs verdensarvliste! Her må dere jobbe sammen og bruke både logikk og kreativitet for å knekke koden til frihet. Velg blant annet mellom temarommene Varg Veum eller smuglerbrødrene Hanseaticus.

Bondegård i byen

Kun fem minutter utenfor sentrum ligger koselige Øvre Eide Gård, som tilbyr gårdsbesøk, tradisjonell norsk mat, rideturer og ulike aktiviteter. Når det er åpen gård kan dere mate sauer og lam, hilse på kaninene, hønene og resten av dyrene på gården og ri på fjordinger og dølahester.

Van(n)vittig moro i Alexander Dale Oen Arena

Bestemmer værgudene seg for regn er det bare å vende snuta mot svømmehallen AdO arena. Her finnes både et hovedbasseng, opplæringsbasseng og barnebasseng, i tillegg til to rutsjebaner, stupetårn i fem forskjellige høyder, varmekulp og badstuer. Og mellom april og oktober kan man leie SUP og kajakk for utendørs vannmoro. Her finnes med andre ord alt en badeglad familie trenger. Til og med badebleier for de minste er tilgjengelig i resepsjonen. Og får dere ikke nok, vil badeløver vil også trives på Vannkanten Badeland.

Lek og lær på VilVite-senteret

På vitensenteret VilVite kan barna lære om teknologi, naturvitenskap og realfag gjennom spennende vitenskapelig arbeid og morsomme eksperimenter med fokus på hav, vær og energi. Reis inn i fremtiden med interaktive installasjoner, hils på roboten Robert, sykle 360 grader rundt i Sentrifugalskapen eller dra ut i verdensrommet med Romheisen – for å nevne noe. Målet er at vitenskap og teknologi skal presenteres på en måte som er både forståelig og underholdende for barn og voksne.

Fangene på fortet

Hos Fangene på Fortet Bergen kan dere utfordre hverandre – eller samarbeide  – for å mestre morsomme utfordringer og aktiviteter. Det finnes 35 forskjellige rom med oppgaver som setter både fysikk, kunnskap og kreativiteten på prøve. Det anbefales å være 3-5 deltakere per lag, og det finnes rom som passer for alle uansett fysisk form eller alder.

Besøk en trampolinepark

Hopp og sprett! Hos Bergens største innendørs trampolinepark Flipzone kan dere virkelig få brent av litt energi. Her kan dere boltre dere på 50 sammenhengende trampoliner på gulv og vegger, lande mykt i foampiten, gå for tittelen ultimate Ninja Warrior i hinderløypa eller ta sats og dunke som basketstjernene fra NBA. Trampolineparken ligger i Åsane, ca. 20 minutters kjøring fra sentrum.

Rubens Skattkammer

Kan dette være Norges morsomste lekebutikk? Hos Rubens Skattkammer kan dere gå bananas i morsomme kostymer og spennende leker for barn i alle aldre. Butikken så sitt lys allerede i 1979, og huser fortsatt hele tre etasjer fylt med moro – og har blitt kåret til Bergens beste barnebutikk. Butikken ligger mellom Fisketorget og Fløibanen.

Høyt & Lavt

I naturskjønne omgivelser på Nesttun, rundt 20 minutter unna sentrum, finner dere Vestlandets største klatrepark. Her kan dere ta fatt på totalt 10 spennende løyper med til sammen 120 utfordrende hindre og over 20 zip-lines. Stedet er for både store og små, men vær oppmerksom på at minste høydekrav er på 80 cm. Viser værgudene seg fra en dårlig side finnes det også klatremuligheter innendørs hos blant annet Bergen Klatresenter.

Teatermagi

Den Nationale Scene (DNS) er Bergens nasjonalteater og en av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner. På programmet står ofte forestillinger for barn og unge, og egne familieforestillinger hvert semester. Og lurer dere på hva som rører seg bak scenen kan dere bli med på en spennende omvisning – perfekt for alle små teaterspirer.

Urban dyrehage

Hos den lille dyrehagen UrbanZoo kan dere få en ny dyrevenn, enten dere vil hilse på tropiske fugler, skilpadder og rare øgler eller søte kaniner, høner og fisker. De aller tøffeste vil kanskje også hilse på slangene, taranteller og skorpioner? Hver tirsdag-torsdag kan barn og familier bli med på foring av dyrene. Dyrehagen ligger på Bontelabo i nærheten av Bergenhus Festning.

Barnevennlige hoteller i Bergen

Våre dyktige resepsjonister hos Thon Hotels gir deg mer enn gjerne tips til barnevennlige spisesteder og flere spennende aktiviteter i nærområdet.

Når du reiser med barn kan turen tilbake til hotellet fort bli lang, så derfor er hotellets beliggenhet viktig. Thon Hotels har tre hoteller i Bergen sentrum og ett ved flyplassen. Alle hotellene har familierom med plass til opptil fire personer, og frokost er inkludert i prisen. 

Thon Hotel Bergen Airport har store familierom (connecting-rom) for opptil 5 personer, hvor barna kan sove på et rom, mens de voksne sover i et annet. Ønsker dere å spise i hotellets restaurant, tilbyr de en egen barnemeny. 

Hotellet har gratis parkeringsplass, og det tar kun 13 minutter med bil til Bergen sentrum. Bybanen er også lett tilgjengelig dersom dere ønsker å benytte dere av kollektiv transport.

Fra hotellet er det kort vei til morsomme aktiviteter for de minste. Kun fem minutters gåtur unna ligger blant annet Rush Trampolinepark, Leos Lekeland, klatreparken Høyt under taket, samt bowlinghallen Lucky Bowl.

Thon Hotel Orion ligger like ved Bergen Brygge. Hotellet er et godt alternativ for dem som ønsker en sentral beliggenhet uten å måtte betale for mye. Rommene er praktisk innredet og med mulighet for ekstra oppredning på sovesofa. Hotellfrokost og gratis WiFi er inkludert i prisen.

Thon Hotel Bristol Bergen ligger ved Torgalmenningen med kort vei til både Bryggen og Fisketorget. Hotellet har en bugnende frokostbuffet og direkte tilknytning til Egon Restaurant som har egen barnemeny. De voksne kan forsyne seg fritt med Nespresso-kaffe i lobbyen. Det er også mulig med sen utsjekk på søndager, så ingen grunn til å stresse tidlig av gårde før hjemreise.

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen ligger midt i hjertet av Bergen sentrum. Hotellet legger vekt på det lille ekstra med blant annet morgenkåper og Bose-høyttaler på alle rom. Alle barn får også en egen aktivitetsbok som de kan kose seg med.

Alle våre hoteller i Bergen har Smart-TV med flere TV-spill integrert. Babysenger kan leies for 100 kroner per natt. Ta kontakt med hotellet dersom du har spørsmål, så hjelper vi deg.

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.