Nidelva og bryggene i Trondheim

Unn deg en staycation i Trondheim

Sett hverdagen på pause mens du nyter late dager i en deilig hotellseng. I Trondheim finner du flere hoteller som passer perfekt til staycation!

Ordet «staycation» er en sammenslåing av ordene «stay» og «vacation». Begrepet har de siste årene blitt brukt når noen velger å ferie i nærheten av der de bor – gjerne på et hotell. For mange er nemlig et hotellopphold alt som skal til for å senke skuldrene i en ellers hektisk hverdag. Her venter myke og oppredde senger, egen romservice og en deilig hotellfrokost. Frokosten kan du nyte i hotellets frokostsal eller du kan velge å få den servert på rommet.

Som en ferie – bare enklere

En staycation gir deg ikke bare hvilepuls og en god natts søvn i en hotellseng, det gir deg også tid til alt du ikke rekker i hverdagen. Som å spise på restauranten du alltid har hatt lyst til å besøke, gå innom den nye kunstutstillingen eller utforske byens mange gater og butikker.

En staycation er fortsatt en ferie så det er anbefalt å sette av noen dager til det du ellers ville gjort på en ferie. Bruk tiden til avslapning, kultur, god mat og drikke – hva enn du måtte ønske.

Lobby hos Thon Hotel Nidaros med fargerik tapet og interiør
Hjørnet av et standard rom på Thon Hotel Nidaros med en blå stol og kanten på en oppredd seng med gyldent laken og en påslått lampe

Den perfekte staycation-byen

Trondheim er den perfekte staycation-byen. Om du vil bli inspirert presenterer vi her femten tips til en uforglemmelig staycation i Trondheim by.

1. Ta en svømmetur

Besøk Munkholmen eller en av Trondheims mange svømmehaller, blant dem er Pirbadet, som er Norges største innendørs badeanlegg og ligger sentralt plassert ved Trondheim havn.

2. Sykle deg til frihet

Ta en sykkeltur og sus gjennom Trondheim, prøv "Hjerterunden" som går fra Sentrum, gjennom Bakklandet og Øya, og ut Brattøra. Test gjerne ut sykkelheisen Trampe som ligger i Brubakken. Heisen har to hastigheter, en for nybegynnere og en for mer erfarne brukere.

3. Dra på kino

Trondheim har flere kinoer hvor du kan se favorittfilmen uten forstyrrelser. Benytt sjansen til å prøve ut et VIP-sofasete hos Kino Nova og opplev det ultimate innen komfort imens du nyter storfilmen.

4. Opplev teateret

Besøk Nordens eldste teaterhus Trøndelag Teater og få med deg kultur på scenen. Dra på omvisning bak kulissene og få et innblikk i alt arbeidet som ligger bak en forestilling, eller se den fra et av teaterets vakre scener.

5. Dra på shopping

Besøk en av Trondheims mange handlegater og gi deg selv eller noen du er glad i en gave. Ta deg en gåtur langsmed Nordre Gate, eller dra på dagstur til kjøpesenteret City Syd som har et stort mangfold av spennende butikker.

6. Ta deg en hvil

Ferier er til for å slappe av, og kanskje er det som skal til en myk og lun hotellseng. Sjekk inn på et av våre hotell i Trondheim og opplev litt luksus i noen dager, med gratis frokost når du våkner.

7. Dra til sjøs

Trondheim by Boat har et fantastisk variert tilbud av opplevelser som inkluderer båtturer av alle slag. Opplev Trondheim i solnedgang eller ta turen langsmed historiske Nidelva og se Trondheim fra en ny side.

8. Test ut tennisferdighetene

Trondhjems tennisklubb har både inne- og utebaner for de tennisfrelste. Ønsker du å lære mer om sporten tilbyr klubben privattimer med egen trener som står klar til å hjelpe deg med tennissvingen.

9. Gå deg en tur

Trondheim har en unik nærhet til både hav og skog, og er omringet av attraktive turområder. Ta for eksempel en rundtur i Bymarka og finn roen i naturen. Trondhjems turistforening har flere utmerkede turistforslag for både den erfarne og uerfarne vandrer.

Bryggen i Trondheim i solskinn under blå himmel
Gamle bybroen i Trondheim

10. Les en bok

Tilbring tiden på hotellrommet, les den boken du alltid har hatt lyst til å lese, men aldri fått tid til.

11. Spill golf

Trondheim har mange golfbaner i landskapelige omgivelser. Besøk Trondheim golfklubb og slå noen slag omkranset av vakker natur og ville dyr.

12. Tilbring tiden med barna

Kanskje er det akkurat nå du får tid til barna og har sjansen til å skape varige minner. Besøk Gola gelato & cafe og nyt italiensk iskrem sammen med barna, eller besøk Outland, som har brettspill for hele familien. Sjekk også ut Vitenskapsmuseet som blant annet byr på flere spennende utstillinger om folk og dyr.

13. Prøv en treningstime

Trondheim Yoga tilbyr yogakurs på alle nivåer, eller prøv pilates på Yogaens Hus. Sjekk inn på Thon Hotel Nidaros og tren akkurat som du vil i hotellets treningsrom (15 års aldersgrense).

14. Se en fotballkamp

Besøk Lerkendal stadion og se Trondheims Rosenborg ballklubb spille fotball i vante omgivelser. Slapp av og nyt kampen.

15. Spis et godt måltid

Ta turen til Solsiden og velg mellom restaurantene i området. Avslutt dagen med kveldsmat og god drikke hos Thon Hotel Nidaros, og legg deg i en myk hotellseng når du vil.

Bo godt i Trondheim

På våre hoteller i Trondheim strekker vi oss langt for at du skal få et så behagelig opphold som mulig, se også flere tips til hvordan å få mest mulig ut av Trondheim-oppholdet.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.