På ferie med barn i Trondheim

Trondheim er en fantastisk by hele året - både for barn og voksne. Få tips til morsomme og barnevennlige aktiviteter og spisesteder i Trondheim for hele familien.

Tre barn i bakklandet, trondheim

Se våre hoteller i Trondheim.

Aktiviteter for barna

Pirbadet – et sted for hele familien

Er du glad i å bade, anbefaler vi Pirbadet. Som Norges største innendørs svømmebasseng, kan Pirbadet tilby noe for de fleste behov; fra barnebasseng og idrettsbasseng, til velværebasseng og helsebad. Klatrevegg, stupetårn og egen velværeavdeling finnes også her. Badet ligger i kanten ut mot Trondheimsfjorden i Brattøra, og har en flott utsikt ut mot fjorden. Enkelte omtaler anlegget som en "badekatedral".

Leo’s lekeland – aktiviteter for store og små

Ta med barna på Leo’s lekeland hvor de kan utfolde seg i morsomme sklier, hoppe høyt på trampoliner eller kanskje bare slappe litt av i ballrommet. De har også en egen avdeling for de minste barna der det finnes mange spennende aktiviteter og utfordringer. Lekelandet tar også godt vare på de voksne med behagelige sofaer utplassert rundt i lekelandet, gratis WiFi og lesestoff. Lekeapparatene er også bygget slik at de voksne også kan være med på leken.

Leo’s lekeland er åpent hver dag, hele året.

Lerkendal Stadion – ta med hele familien på fotballkamp

I utkanten av Trondheim sentrum ligger Lerkendal Stadion – hjemmebanen til RBK. Ta med hele familien på fotballkamp og ta en matbit på familierestauranten som åpner 3 timer før kamp. Du kan også bli med på en omvisning på stadion. Her vil du får høre om høydepunktene og historien til fotballaget, og bli kjent med trener og spillere.

Barnevennlige spisesteder

Graffi Grill

Dersom dere ønsker å spise burger eller grillmat, er Graffi Grill å anbefale. Du finner de både i Midtbyen og Solsiden. Denne restauranten er kanskje best egnet for litt eldre barn, men de har egen barnemeny, tegnesaker og barnestoler tilgjengelig.

Egon Tårnet

I Trondheim finner du Egon Tårnet som er 74 meter over bakken. Her kan du nyte et måltid sammen med familien – mens du har utsikt over hele Trondheim. Restauranten har en meny med godt utvalg som passer både store og små.

Sabrura sticks & sushi

Ta barna med på Sabrura for å spise sushi. Du finner restauranten flere steder i byen, hvor blant annet Byhaven har lekerom til barna ved siden av.

Café Bare Blåbær

Med en variert og spennende meny, kan Café Bare Blåbær tilby noe til alle. De har blant annet steinovnsbakt pizza fra vedfyrt ovn, burgere og en egen barnemeny.

Kulturelle aktiviteter for barn

Vitensenteret – et sted for aha-opplevelser

Vitensenteret i Trondheim er et populærvitenskapelig opplevelsessenter som har åpent nesten 365 dager i året. Her finner du Norges mest avanserte planetarium, og en stor interaktiv utstilling hvor man kan utforske fenomener knyttet til miljø, helse, natur og teknologi. Senteret ligger i de gamle lokalene til Norges Bank i Kongens gate 1.

Besøk ulike museum – gratis

I Trondheim er det flere museer som er gratis. Dette kan være et fint alternativ på regnværsdager. Her kan du blant annet besøke Rustkammeret ved Nidarosdomen, Justismuseet, Sporveismuseet og Vår Frue Kirke. Du kan også besøke Sparebank1 Midt-Norges lokaler i bankens åpningstider for å se Salamandernatten laget av Kjell Erik Killi Olsen.

Ladeparken – en annerledes bypark

Friområdet i Trondheim er et sted for å lade batteriene. Klatrestativ, lekestativ, lysthus, fontener, steiner å hoppe på i vannet og flotte grøntområder gjør det perfekt for barnefamilier.

Våre hoteller i Trondheim

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.