– Stockholm er perfekt for jentetur

Vi sendte fire glade damer på tur til et av Thons krypinn i den svenske hovedstaden. Her er deres dom over byen og hotellet.

– Denne turen har virkelig gitt oss mersmak på Stockholm, sier Kari Øverstad (59). 

– Vi har hatt det veldig gøy, skapt gode minner og kost oss skikkelig sammen!

God seng og frokost 

Sammen med sine tre gode venninner Anne (54), Mai Tove (57) og Rigmor (58) satte hun kursen mot Sverige sin hovedstad for en helg, etter å ha vunnet konkurransen Thon Tester i regi av Thon Hotels. 

Her ble de innlosjert på Thon Partner Hotel Kungsbron, som ligger et steinkast unna sentralstasjonen i sentrum, i bydelen Norrmalm. 

– Det var en perfekt beliggenhet for oss. Vi liker å bo sentralt, og her hadde vi både kaféer, severdigheter og puber i gåavstand, sier Kari, og legger til: 

– Rommene var i tillegg store og fine, og senga var veldig god. Det er alltid et pluss. 

Hotel Kungsbrons businessrom, som er utstyrt med blant annet morgenkåpe, tøfler og Jensen-seng, er fra hele 40 kvadratmeter store og passer dermed perfekt for både par, familier og venner på tur. 

– Og frokosten var helt super, skyter Kari inn.  

– Denne turen har virkelig gitt oss mersmak på Stockholm, sier Kari Øverstad (59). 

– Vi har hatt det veldig gøy, skapt gode minner og kost oss skikkelig sammen!

Storbysightseeing 

De spreke damene reiser ofte på turer sammen, og i løpet av nærmere tretti år som venner har det blitt mange hytteturer og fjellturer opp gjennom, gjerne inkludert ski og afterski. 

– Men bortsett fra en tur med Kielferga, hadde vi aldri vært i utlandet sammen. Så da passet det perfekt med en tur hit, forteller Kari. 

Siden de ikke var så godt kjent i Stockholm fra før bestemte de seg for å hoppe på sightseeingbussen «Hop on Hop off», for å få et overblikk over byen. På turen kan du se mange av Stockholms severdigheter, som Slottet, Rådhuset, Operaen og Stadshuset, for å nevne noen. 

– Det er også en veldig fin måte å komme seg rundt i byen på. Vi tok den blant annet til Skansen og Gröna Lund, sier Kari.

Det gode liv i Gamla Stan 

Etter å ha utforsket byen med buss tok venninnene bena fatt, og satte kursen mot Gamla Stan – Stockholms eldste, og ifølge mange, mest sjarmerende bydel. Her finner du en rekke hyggelige kafeer og butikker, i en slags labyrint av trange smug og koselige, brosteinsbelagte gater. 

– Gamla Stan har en helt unik atmosfære. Vi brukte mye tid på å bare vandre rundt fordi det var så koselig, forteller Kari. 

Det ble også tid til smykkeshopping og lunsj på hyggelige Café Schweizer, som har en rik meny for både frokost, lunsj og ekte, svensk «fika». Men da kvelden kom var det derimot pub og dans som sto på ønskelista for damene.

– Vi var ute etter et sted med levende musikk, og endte opp på Engelen Pub. Det anbefales veldig! Fantastisk atmosfære og skikkelig dansestemning, forteller Kari. 

Vil tilbake 

Stockholm er en klar favoritt for foodies. Her finnes nærmest utallige spennende og velsmakende spisesteder å sjekke ut, og for damene var restauranten YUC! LatAsian, cirka et kvarter å gå fra hotellet, nok et høydepunkt på turen. 

Her serveres en fusion av asiatiske og sør-amerikanske smaker, med ting som vårruller fylt med oksebringe, mozzarella og chilikrem, koreansk «fried chicken» og kuro-niku taco med høyryggs-confit på menyen. 

– Både maten og atmosfæren var helt himmelsk, sier Kari. 

Men en helg går fort, og for damene er det flere ting de skulle ønske de hadde fått tid til. Ny tur er dermed under planlegging, og da står blant annet ABBA-museet, Stockholms velkjente mathall Saluhallen og en tur ut på byen på Stureplan på programmet. 

– Vi må også legge inn litt mer tid til shopping. Stockholm har jo veldig mange kule butikker, sier Kari. 

En perfekt avslutning

Søndag før avreise var det likevel én ting til som fikk plass på programmet denne gangen. 

– Da koste vi oss med badstue og bobler på hotellrommet. Jeg har reist mye, og bodd på mange ulike hotell, men dette var første gangen jeg har sett et rom med egen badstue og boblebad, sier Kari entusiastisk. 

– Det var en helt herlig måte å runde av en vellykket jentetur på!

Damenes/ Kari og gjengens 3 beste tips til Stockholm:

  • Hopp på sightseeingbussen «Hop on hop off» den første dagen, så får dere både oversikt over byen og et innblikk i Stockholms historie. Det er også en fin måte å komme seg rundt på, ettersom du kan hoppe av og på der du vil.
  • Gjør research på spisesteder i forkant, flere steder er det nemlig lurt å booke bord i forkant. Vi kan blant annet anbefale nydelige Café Schweizer for lunsj og YUC! LatAsian for middag. Og hvis dere er glad i livemusikk og god stemning er Engelen Pub i Gamla Stan et godt alternativ på kveldstid.
  • Stockholm er også en fin by å utforske til fots. Velg ut et par bydeler, og gå på vandring. Vi likte oss veldig godt i Gamla Stan.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.