Ting å gjøre i Fosnavåg

Fosnavåg ligger helt ute i havgapet på vestkysten – like sør for Ålesund og nord for Stad. Her får du spektakulære naturopplevelser krydret med spennende spisesteder og spesialbutikker.

Gruppe med mennesker som kjører Ribbåt i Fosnavåg

Mat og drikke

Kami Skotholmen

På en liten holme ligger Kami Skotholmen. Her var det tidligere handelssted og fiskevær, noe du definitivt får følelse av når du blir servert mat i restauranten som ligger i ei sjøbu fra midten av 1800-tallet. Fersk fisk rett fra havet i historiske omgivelser er en opplevelse i seg selv. Og det hele starter med den ti minutters lange transportetappen med båt fra Fosnavåg sentrum.

Madelynn Coffee

Madelynn er en kaffebar med langt mer enn cappuccino og chai latte. Her er det amerikansk meny med sandwich og hamburgere, alt med høy x-faktor.

Restaurant Fosnavåg brygge

Har du lyst på et måltid i maritime omgivelser, er Restaurant Fosnavåg brygge noe for deg. Den ligger nydelig plassert ved Fosnavåg gjestehavn, og er innredet i røff sjøhusstil med maritime antikviteter og redskaper fra lokalområdet som en naturlig del av utsmykningen.

Restaurant Sjøkanten

Thon Hotel Fosnavåg’s egne restaurant kan du nyte et treretters måltid i flotte omgivelser, helt nede ved sjøkanten. Her serveres fersk fisk og hjemmelagede retter, signert den annerkjente kokken Filip August Bendi.

Fjellturer

Fosnavåg er omgitt av vakre fjell, og det er mange fine fjellturer en kan ta i området, enten du bare vil gå en kjapp tur eller legge ut på et eventyr som varer hele dagen. 

Muletua

Den desidert flotteste toppen er Muletua med sine 253 meter over havet. Her får du fantastisk utsikt i alle retninger – mot vest ser vi Svinøya, mot sør Skorpa, mot sørøst ligger de andre fjella i Herøy og nordøst ser du Runde. På toppen står det en restaurert torvskjå, et skur som ble brukt til å lagre torv i. Turen tar ca 40 minutter. 

Sollia

Dette er det høyeste fjellet i Herøy, og det rager 660 meter over havet. På toppen får du utsikt i alle retninger, og ser Herøy, Sande, Ulstein, Sunnmørsalpene og Vanylvsfjella. Mildt sagt et vakkert skue! Turen er ca. 10,8 kilometer lang og tar rundt fire timer.

Rundebranden

Dette er det tredje største fuglefjellet i Norge, og har et yrende fugleliv og et rikt utvalg av planter. Toppen ligger 300 meter over havet, og gir det god sikt mot storhavet, øyriket og fastlandsfjellene fra Stadt til Eide på Nordmøre. Turen fra Goksøyr på Runde til toppen går slakt oppover, og gjennom delvis myrlendt terreng. Turen er ca. 4 kilometer lang og tar rundt to timer. 

Museum og attraksjoner

Herøy Kystmuseum

Ta en tur tilbake i historien på Kystmuseet. Handelsstaden fra 1800-tallet har ulike bygninger interiør, fiskeredskaper og båter. Blant annet kan du ta en nærmere kikk på sunnmørsjekta «Anna Olava», som er en rekonstruksjon gjort på bakgrunn av funn fra en gammel jekt funnet på Håkonsholmen i Ulstein.

Aktiviteter på land

Sunnmørsbadet

På rufsete dager kan det være deilig å ta seg et varmt bad innendørs. På Sunnmørsbadet er det noe for badeentusiaster i alle aldre. Her er det boblebad, barnebasseng, sklier, konkurransebasseng og sydentemperatur, og i kafeen er det mulig å slappe av med en matbit.

Bygdekino med kvalitet

Innbyggere på Søre Sunnmøre valfarter til Fosnavåg for å dra på kino. Fosnavåg konserthus sto ferdig i 2014, og har en moderne kinosal med plass til 91 filmtittere. Det er den første kinosalen i landet som kombinerer Dolby Atmos med høyttalere fra Meyersound, noe som gir en mektig kinoopplevelse. I tillegg til kino har konserthuset en moderne konsertsal med plass til 490 personer og et fyldig kulturprogram. 

Bading og klatring i Mulevika

Mulevika er en nydelig liten bukt sørvest på Nerlandsøya i Herøy. Med sin finkornete sand og store bølger er dette et populært sted å bade. Sandmengden kan variere fra år til år, siden dønningene fra Atlanterhavet både skyller den vekk og skyller den inn igjen.

Mulevika har også et stort og flott klatrefelt. Her er det både lette og vanskelige ruter, og like ved feltet er det plass til å sette opp telt for å slappe av og nyte solnedgangen. Og ingenting er vel bedre enn å avslutte en intens klatreøkt med et deilig bad?

Gruppeaktiviteter

Rib-tur rundt Runde

Fuglefjellet på øya Runde er kjent langt utenfor Norges grenser. Det er registrert mellom 250 og 300 ulike fuglearter der, og fuglefjellet er det sørligste i Norge. Havopplevelser tilbyr guida turer rundt Runde i rib-båt. Her kan dere se fuglefjellet fra sjøsiden, hvile øynene på Runde fyr som passeres på veien, og ikke minst høre historiefortelling rundt Rundeskatten. 

Turen går fra kaia nedenfor Thon Hotel Fosnavåg.

Båttur til Runde

Øya Runde kan også besøkes via båt. Bli med på guidet tur og kom tett på fuglene på det mektige fuglefjellet. Her kan du også oppleve et ellers rikt dyreliv, flott turterreng og Rundeskatten som du kan få et glimt av på Runde miljøsenter.

Turen går fra kaia nedenfor Thon Hotel Fosnavåg. 

Fisketur

Bli med på den fisketur til et av de største og viktigste fiskefeltene i Norge. Lokale fiskere tar deg med til fiskerike plasser langs Mørekysten, så her er det muligheter for storfangst. Tusen går fra kaia nedenfor Thon Hotel Fosnavåg. Skitt fiske!

Kajakk- og sykkelutleie

Vil dere utforske Fosnavåg på egen hånd er det et hett tips å gjøre det fra en kajakk eller et sykkelsete. Via Havopplevelse.no kan dere leie både sykkel og kajakk på dag-, helg-, eller ukesbasis.

Kami Skotholmen

En reise ut til Skotholmen er en opplevelse i seg selv. Her var det tidligere handelssted og fiskevær, no det fremdeles finnes spor av. Reisen starter fra hotellkaia og tar rundt ti minutter ut til restaurant Kami Skotholmen. Der får dere servert mat fra havet, presentert og og servert i en sjøbod fra midten av 1800-tallet. Like flott både sommer og vinter.

VIL DU HA HJELP MED Å PLANLEGGE EN UFORGLEMMELIG TUR?

Når du bor på Thon Hotel Fosnavåg kan du kombinere oppholdet med en rekke uforglemmelige aktiviteter. Vi hjelper deg gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker å arrangere turer. 

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.