Bilde av lundefugl på et fjell

Derfor bør du oppleve Fosnavåg

Drømmer du om en aktiv ferie med fantastiske fjell, unike fugleopplevelser, havsafari, vakre strender, og kulturopplevelser utenom det vanlige? Les våre beste tips til hva du bør få med deg når du er på besøk i Fosnavåg.

Ruteforslag: JølsterMåløy - Fosnavåg - Ålesund - Molde

Legg årets sommertur innom lille, vakre Fosnavåg, halvannen time sørvest for Ålesund. Om sommeren flokker turister fra både inn- og utland til Fosnavåg for å se storslått natur og de unike lundefuglene. Her er våre beste tips til turer i området.

Hotellsjefen ved Thon Hotel Fosnavåg, Monica Bjørhovde, har sine spesielle sommerfavoritter:

Rundebranden på øya Runde

Den to kilometer lange turen tar ca. en time. Grunnen til at folk drar hit er for å se Norges største koloni av lundefugl. Naturfotografer og ornitologer fra hele verden tar turen for å se de utrolige lundefuglene. Rundebranden er Norges tredje største fuglefjell, og fra midten av mai til august kommer lundefuglene flyvende i flokk inn til Runde om kvelden.

– Vi har et dyreliv som er unikt. Både på båttur og fjellturer er det helt «bankers» å se havørn. Og man får se seler, niser og innimellom også hval ute på fjorden, forteller hotellsjefen.

Sollia på Gurskøy

Sollia er det høyeste fjellet i Herøy med sin 660 meter over havet. Turen hit er på nesten 11 km og tar ca. 4 timer og gir utsikt i alle retninger til Herøy, Sande, Ulstein, Sunnmørsalpane og Vanylvsfjella.

Runde fyr

Runde fyr ligger på Kvalneset på nordvestspissen av Rundefjellet. Det er et av 80 fyr i Norge som er fredet, og her finnes det en ubetjent turisthytte hvor man kan overnatte. Turen rundt Rundefjellet tar ca. 3 timer.

Muletua på Nerlandsøya

Muletua er en fin tur til den flotteste toppen i området som ligger 253 meter over havet. Turen er 2 km lang og tar ca. 40 minutter. Muletua ligger helt ytterst og har en fantastisk havutsikt. Her er det et lite hus med benker hvor man kan spise nisten sin.

Reiser du til Fosnavåg med barn?

Ta med deg familien til Sunnmørsbadet.

THON HOTEL FOSNAVÅG: Få utsikt fra rommet når du bor på hotellet plassert midt blant storslått natur.

Kvalsund

Denne rundturen går fra enden av Mjelthaugvegen til toppen av Nerlandsøya, Storevarden, og tilbake. Her er det en nydelig utsikt over Fosnavåg og fuglefjellet Runde. Turen er på litt over 6 kilometer.

I Herøy kommune er det mange flotte fjellturer å velge mellom, men det er også populært å dra på båttur for å se lundefugl, og å fiske.

Trenger du hjelp med planleggingen?

Vi hjelper deg gjerne med alt fra havsafari, fiske-, båt- og fjellturer og transport. Kontakt hotellet for å bestille en opplevelse, eller les mer om aktivitetene vi tilbyr her.

Foto i artikkelen: Steffen Voldsund/voldsundfoto.no

Relatert innhold