2. Omelettmuffins
Noe annet de aller fleste barn er glad i er muffins. Men muffins er sjelden frokost-kost, med mindre det er snakk om omelettmuffins.
Egg er nemlig blant de mest næringsrike matvarene vi har.
– Omelett med grønnsaker er sunt! Muffinsformer får omeletten til å se morsommere ut, og er dessuten veldig lett å lage.
Har dere knapp tid om morgenen, kan dere lage omelettmuffinsen dagen før. Muffinsen kan varmes opp til frokost eller spises kald, derfor egner den seg også i matpakka.
Ingredienser (4 muffins):
- 6 egg
- 6 ss fløte
- Salt og pepper
- Skinke
- Ost
- Cherrytomater
Slik gjør du: Bland sammen egg og fløte, salt og pepper. Smør muffinsformene og fyll dem med ost, skinke og tomat. Hell deretter eggmiksen over. Bak muffinsene i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, til de er gjennomstekt.