Tre frokostfavoritter for barna

Barn vil ha fargerik og spennende mat, mener souschef hos Thon Hotel Ski, Fredrik Sjøli. Her er tre næringsrike frokostfavoritter han er sikker på at barna blir glad for.

Bildekarusell
barn som spiser pannekake formet som et romskip

Om morgenen har man gjerne dårlig tid, og prøver å rekke påkledning, matpakke og frokost i en og samme håndvending. Det kan være vanskelig å passe på at barna får i seg nok og næringsrik mat før det bærer videre til skole og barnehage.

Fredrik Sjøli er souschef hos Thon Hotel Ski. Hotellet ligger et steinkast unna fornøyelsesparken Tusenfryd, og i helger og ferier får hotellet besøk av mange barnefamilier. Hotellfrokosten er et høydepunkt, også for barna.

– De kaster seg over pannekakene og mini-browniesen, men det er viktig at de får i seg næringsrik mat, særlig før en dag på Tusenfryd. Derfor er vi opptatt av at den sunne maten også frister.

Ifølge Fredrik er nemlig barn minst like opptatt som voksne av at maten skal se delikat og fristende ut. Det er derfor lurt å jobbe litt med farger og former når det kommer til mat for barn.

– På hotellet steker vi omelett og egg i runde former, disse er barna ofte fascinert av. I tillegg kutter vi opp frukt og grønnsaker i fine farger og lager fargesterke smoothier.

Oppkuttet frukt og grønt og smoothier er enkelt å tilberede hjemme også. I tillegg kan dere prøve dere på bananpannekaker med havre, omelettmuffins, og kanskje en smoothiebowl.

Her er Thon-kokkens tips til tre næringsrike frokoster som vil få fatt på barnas appetitt:

1. Bananpannekaker med havre

– Pannekaker er en frokostfavoritt for de fleste barn. Vi må alltid passe på å ha nok pannekakerøre når det bor mange barn på hotellet, forteller kokken.

På en-to-tre kan pannekakene forvandles til en næringsrik hverdagsfrokost. Fredrik foreslår å putte bananer og havregryn i røren, og droppe sukkeret.

– Med havre i røren får man mer i magen og mer å gå på. Denne pannekakerøren trenger ikke svelle, pannekakene kan derfor stekes med en gang!

Ingredienser:

 • 2 stk bananer
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl melk
 • 2 stk egg

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller mos med en gaffel, smelt litt smør i stekepannen og stek pannekakene på middels varme. Server med friske bær.

2. Omelettmuffins

Noe annet de aller fleste barn er glad i er muffins. Men muffins er sjelden frokost-kost, med mindre det er snakk om omelettmuffins.

Egg er nemlig blant de mest næringsrike matvarene vi har.

– Omelett med grønnsaker er sunt! Muffinsformer får omeletten til å se morsommere ut, og er dessuten veldig lett å lage.

Har dere knapp tid om morgenen, kan dere lage omelettmuffinsen dagen før. Muffinsen kan varmes opp til frokost eller spises kald, derfor egner den seg også i matpakka.

Ingredienser (4 muffins):

 • 6 egg
 • 6 ss fløte
 • Salt og pepper
 • Skinke
 • Ost
 • Cherrytomater

Slik gjør du: Bland sammen egg og fløte, salt og pepper. Smør muffinsformene og fyll dem med ost, skinke og tomat. Hell deretter eggmiksen over. Bak muffinsene i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, til de er gjennomstekt.

3. Smoothiebowl med jordbær

– En smoothiebowl er spennende, frossen og fargerik! Jordbær er godt, men den kan lages med hvilken som helst frosne bær, ta det barnet liker best.

Ikke bare er den fargerik og ser fantastisk ut, en smoothiebowl er også tykkere og mer mettende enn en vanlig smoothie og gjør barna klare for en dag i barnehagen eller på skolen.

Ingredienser:

 • 250g Frosne jordbær
 • 1dl appelsinjuice
 • 1dl yoghurt naturell
 • 1 banan

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene med en stavmikser. Hell smoothien i en skål og topp med honning, nøtter og tørket frukt.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.