På ferie med barn i Stavanger

Skal du på ferie til Stavanger eller Sandnes med barn? Vi gir deg noen gode tips for en vellykket tur, både for små og store. Rogaland har mye å tilby barn i alle aldre.

Mann på line i Fargegata i Stavanger

Barnevennlige aktiviteter i Stavanger

Norsk barnemuseum

Norsk barnemuseum åpnet i 2001 og tok utgangspunkt i Per Inge Torkelsens egen leketøyssamling. Dette er et kulturhistorisk museum om barnekultur og barndomshistorie, og museet har forskjellige aktivitetsutstillinger og lekemiljøer for barn i alle aldre.

Fargegaten

De koselige trehusene i Fargegaten er malt i knallfarger og her finnes et yrende uteliv med kunstutsalg, kaféer og butikker. Gaten ble stengt for biltrafikk høsten 2005 og siden har den blitt en attraksjon i Stavanger. Området ligger i Øvre Holmegate.

Norsk Oljemuseum

Oljemuseet er fullt av flotte aktiviteter og opplevelser for barn og ungdom. Her kan barna leke på plattformen Småtroll, se 3D-kino, skli ned en redningsstrømpe, se modeller av oljeplattformer og lære om Norges oljehistorie. Dette er kanskje mest interessant for barn over seks år.

Vitenfabrikken

For de litt mindre kan vi også anbefale Vitenfabrikken i Sandnes. I skoleferien tilbyr de ulike aktiviteter for barna, men du vil alltid finne morsomme eksperimenter for både små og store. Publikum blir oppfordret til å delta og utforske, og målet er å vekke barns interesse for realfag, teknologi og matematikk.

Jernaldergården

Bli med til jernalderen! Jernaldergården er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden hvor man kan lære om livet i jernalderen. Når en sitter på saueskinn og kjenner varmen fra ildstedet kan en lett se for seg de menneskene som bodde der for 1500 år siden. Gården ligger ca. 3 km fra Stavanger sentrum.

Stavanger Svømmestadion Gamlingen

Er du glad i å bade, så er Gamlingen noe for deg. Ved utendørsbassenget finnes det også treningsrom, kafé, tre badstuer, barnebasseng og et 25 meters basseng. Svømmeanlegget ligger ved Mosvangen og er åpent hele året.

Månafossen og friluftsgården Mån

En av Rogalands flotteste fosser, Månafossen, kan du gå til fra Eikeskog. Går du videre en halvtime herfra, så kommer du til friluftsgården Mån. Den gamle fjellgården er restaurert og i kjelleren er det varmestue og en historisk utstilling. I nybygget finnes 30 sengeplasser for de som ønsker å overnatte.

Badestrender

Om sommeren er det mange vakre strender å besøke, blant annet bystranda Badedammen som er en kunstig dam hvor sjøvann pumpes inn. Her finner du en liten sandstrand, toaletter, to brygger, rutsjebane og grill.

Geoparken

Ikke langt unna finner du Geoparken som er en gigantisk lekeplass. Lekeplassen er bygget med elementer fra oljeindustrien og er designet som et fotavtrykk av formasjonen på Trollfeltet i Nordsjøen.

Ajaxparken

Ajaxparken er byens nyeste lekeplass og ligger fem minutters gange fra Thon Hotel Maritim i Stavanger. Lekeplassen har en stor hai, tiger og en syv meter høy sjiraff. Alle dyrene er inspirert av Noahs ark.

Kongeparken

Kongeparken er den største fornøyelsesparken på Vestlandet, og i 2015 hadde parken mer enn 250.000 besøkende. Kongeparken ligger langs E39 og har attraksjoner som berg-og-dalbane, karuseller, klatrepark, togbane, gokartbane og tiltetårn.

Ajaxparken

Ajaxparken er byens nyeste lekeplass og ligger fem minutters gange fra Thon Hotel Maritim i Stavanger. Lekeplassen har en stor hai, tiger og en syv meter høy sjiraff. Alle dyrene er inspirert av Noahs ark.

Kongeparken

Kongeparken er den største fornøyelsesparken på Vestlandet, og i 2015 hadde parken mer enn 250.000 besøkende. Kongeparken ligger langs E39 og har attraksjoner som berg-og-dalbane, karuseller, klatrepark, togbane, gokartbane og tiltetårn.

Barnevennlige hoteller i Stavanger

Thon Hotels har to hoteller i Stavanger sentrum og ett hotell i Sandnes. Frokost er inkludert i prisen på alle våre hoteller i Norge.

Hotel Sandnes tilbyr vi også leiligheter med opp til to soverom og egen kjøkkenkrok, samt parkering. Hotellet ligger like ved Kvadrat Kjøpesenter og Sandnes sentrum, og kun 15 minutter fra Kongeparken. Gratis kveldsmat tilbys mandag til torsdag.

Splitter nye Thon Hotel Stavanger tilbyr fargerike omgivelser og inkludert i romprisen kan du nyte kveldsmat i hotellets gjestelounge. Dette kan være et godt tilbud for foreldre som ikke ønsker å gå ut av hotellet på kveldstid for å lete etter en barnevennlig restaurant. Det er også mulig med sen utsjekk frem til klokken 18, så ingen grunn til å stresse. Det er ingen familierom på hotellet, men heller romslige dobbeltrom. 15 av hotellrommene er tilpasset bevegelseshemmede.

Thon Hotel Maritim ligger midt i Stavanger sentrum. Hotellet har gode parkeringsmuligheter og forbindelser til kollektiv transport. Her kan vi tilby familierom med plass til inntil 3 personer. På søndager kan du sove lenge, da hotellet tilbyr sen utsjekk frem til klokken 18. Som på alle norske Thon Hotels er det gratis frokost med et stort utvalg varme og kalde retter. 

Hotellene i Stavanger ligger begge midt i sentrum – en kort spasertur til lekeplasser, parker og barnevennlige museum som Geoparken og Oljemuseet. Hotellene ligger kun 15 minutter med bil fra Sola-stranden og cirka 20 minutter fra Kongeparken, og de ansatte på hotellene anbefaler også å ta med grillmat og besøke Soma Gård, eller teste fjellturene til Dalsnuten og Månafossen.

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.