Gå direkte til innhold

En inkluderende arbeidsplass

To lærlinger får veiledning av kjøkkensjef

En inkluderende arbeidsplass

Olav Thon Gruppen med Thon Hotels i spissen har et sentralt samarbeid med bydel NAV Alna og Bjerke, der flere av hotellene tilbyr praksisplasser til mennesker som har vanskeligheter med å få jobb. Hele 27 personer har siden 2013 fått tilbud om praksisplasser.

Samarbeidet har som mål å bidra til at arbeidslystne personer med innvandrerbakgrunn får økt innpass i det ordinære arbeidslivet. Samarbeidet er en vinn-vinn situasjon for alle parter; kandidatene får arbeidstrening og et nettverk, mens hotellene knytter til seg ressurser som kan gå raskt inn i jobb.

Binta Bojan har siden november 2015 jobbet som ekstravakt som servitør på Thon Hotel Opera. Hun kom inn som kandidat via NAV-samarbeidet på Thon Hotel Vika Atrium, men grunnet hennes lange erfaring som servitør i hjemlandet Gambia ble det fort klart at hotellet ikke kunne tilby krevende nok arbeidsoppgaver. Dermed ble hun fort overført til Thon Hotel Opera som ekstravakt, og har side servert både frokost og middag i Restaurant Scala, uten støtte fra NAV. Binta trekker frem at hyggelige kollegaer gjør at hun trives godt på jobb, samt at hun trives godt i servitøryrket og er glad i kundekontakt. Binta har som mål å klare seg uten støtte fra NAV, hvilket er det både NAV og OTG ønsker å få ut av samarbeidet – å få folk som trenger starthjelp ut i jobb.

Røde Kors og Stella

Stella (Røde Kors kvinnesenter) er en del av Kvinnefeltet i Oslo Røde Kors og har som målsetting å være et mangfoldig hus med fokus på kvinner som ressurs. Praktikantprogrammet til Stella er et samarbeidsprosjekt mellom næringslivet og Oslo Røde Kors som er et arbeid rettet mot kvinner med migrasjonsbakgrunn som søker jobb. Gjennom praktikantprogrammet har Olav Thon Gruppen engasjert en kandidat som har arbeidet ved regnskapsavdeling for eiendom i 2015/2016.