Fotballspillere i aksjon på en gressbane på Norway Cup

Setter farge på dagen til unge fotballspillere

Thon Hotels og Norway Cup skaper idrettsglede for unge fotballspillere i verdens største fotballturnering!

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år. Her realiseres drømmer og minner for livet.

Samler alle!

Det finnes ikke bedre møteplasser enn fotballbanen som samler alle – uansett kjønn og alder, bakgrunn og ambisjonsnivå.

Thon Hotels har samarbeidet tett med idretten i en årrekke, og ønsker å være en bidragsyter til den totale fotballaktiviteten i Norge. Vi har et sterkt engasjement for at barn og unge skal kunne være aktive og oppleve idrettsglede.

- Thon Hotels er samarbeidspartner med Norway Cup for å kunne sette farge på dagen til unge fotballspillere i en turnering som gir gode fellesopplevelser og som er årets høydepunkt for mange aktive barn. Etter pandemien er denne type møteplasser ekstra viktig for å sikre rekruttering til idretten, sier Stian Bergerud, leder for Samarbeid - og Innovasjon i Thon Hotels.

«Innkvartering og overnatting er svært viktig for våre deltagere og støtteapparat – derfor er det godt å ha Thon Hotels med på laget.» Martin Andersson, marked og sponsorsjef i Norway Cup

Thon + Norway Cup = sant

De fleste av Norway Cups partnere og sponsorer, inkludert Thon Hotels, har en form for leverandørfunksjon under cupen. For Thon sin del, er det å sørge for trygg og behagelig overnatting for deltagere og støtteapparat.

- For oss i Norway Cup er det viktig å kunne tilby kvalitet for de som ønsker å overnatte på hotell. Da er det svært betryggende å ha Thon Hotel som vår partner. Thon gjør en utmerket jobb og kommuniserer godt med lagene. De er proaktive og løsningsorienterte dersom det dukker opp utfordringer med innkvartering, sier Martin Andersson, marked og sponsorsjef i Norway Cup og legger til:

- Innkvartering og overnatting er svært viktig for våre deltagere og støtteapparat – derfor er det godt å ha Thon Hotels med på laget.

Fakta om Norway Cup

  • Norway Cup er verdens største fotballturnering, og arrangeres hvert år for barn og ungdom. Turneringen ble arrangert første gang i 1972 og samler spillere fra hele verden.
  • Norway Cup arrangeres av Bækkelagets Sportsklub og det hele startet i 1972 med 420 lag og 8 400 deltagere. De fleste kampene spilles på Ekebergsletta, og totalt spilles det ca 6000 kamper i løpet av uka.
  • Totalt gjennom årene har deltakere, spillere og dommere fra 127 nasjoner deltatt. I tillegg regnes Norway Cup av mange som kvinnefotballens vugge i Norge. Turneringen prioriterte jentelag allerede fra starten i 1972 og hadde åtte jentelag med i 1972. Dette var fire år før Norges Fotballforbund anerkjente kvinnefotballen offisielt.
  • 1 600 av Bækkelagets Sportsklubs litt over 2 800 medlemmer jobber som frivillige under Norway Cup. Dette utgjør i overkant av 60.000 dugnadstimer til sammen hvert år og vi har frivillige i alle aldre, fra de yngste på 6 år til Rigmor Andresen, Norway Cups bestemor, på 98 år . I tillegg bidrar mer enn 600 frivillige fra våre medarrangører til å skape verdens største fotballturnering.
  • Norway Cup har mottatt en rekke priser, blant annet Per Gynt-prisen, Hedersprisen på Idrettsgallaen og UNICEF Norges ærespris for internasjonalt fredsarbeid blant barn og unge.