Rotterdam - byen du ikke vil gå glipp av

Rotterdam er Europas største havneby og byr på grensesprengende arkitektur og et nærmest ubegrenset kulturtilbud som vil fortsette å forbløffe deg. Les hvorfor vi mener Rotterdam bør stå på listen over dine reisemål.

Erasmusboren i Rotterdam - byens ikon som bør oppleves.

Fantastisk mat og gode shoppingmuligheter

Med alt fra eksklusive motebutikker til trendy livsstilsbutikker, finnes et omfattende shoppingtilbud for enhver smak. Takket være de søndagsåpne butikkene i sentrum, har man god tid til shopping om man er på weekendtur. Dette er uten tvil noe av det beste Nederland har å by på.

Hvis du trenger en pause fra shoppingen, er det ikke langt til nærmeste kaffebar eller bakeri. Enda et sted man bør ta turen innom er Markthal, stedet som kombinerer et stort matmarked med et arkitektonisk boligprosjekt. Markthal er like stor som en fotballbane, og huser energiske gründere som satser på kortreist kvalitetsmat. Stedet er perfekt for matelskere, og holder åpent hver dag fra 09.00 til 20.00. Enda en favoritt er Witte de Withstraat. Dette er en hip og kulturell gate med flere kunstgallerier, populære kafeer, restauranter og butikker. 

Europas største havn

Rotterdam er hjemsted for Europas største havn, noe som gjør et besøk enda mer interessant og imponerende. Det er flere muligheter for å utforske havnen i Rotterdam. Vi anbefaler å ta båten som ligger til kai like utenfor hotelldørene til Thon Hotel Rotterdam, eller du kan leie sykkel i hotellets resepsjon.

Utelivet

Ønsker du en tur ut på kveldstid i Rotterdam, er valgmulighetene mange. Du finner trendy utesteder, koselige konsertlokaler, tradisjonelle cocktailbarer, barer under åpen himmel, vinbarer eller klassiske puber.

Vi anbefaler å besøke Sijf, et utested med over 100 ulike lokale og internasjonale øl. Alternativt kan du prøve Kaapse Brouwers, et av Rotterdams yngste bryggerier.

Arkitekturen

Etter bombingen av Rotterdam i 1940, ble det bestemt at byen ikke skulle gjenskapes – den skulle gjenoppfinnes. Byen fremstår som en ultramoderne, futuristisk by, der innovasjon, kreativitet og eksperimentering har fått utfolde seg. Med ikoniske glassfasader, skyskrapere, trikkelinjer og lange partier av grønne plener mellom trikkeskinnene, skiller byen seg fra andre nederlandske byer.

Vi anbefaler at man krysser Erasmusbroen til fots. Den enorme, men elegante broen knytter sammen den nordlige og sørlige delen av Rotterdam, og er ett av byens mest ikoniske arkitektoniske landemerker.

Broen spenner over 800 meter over elven Maas, som har kallenavnet The Swan på grunn av sin form. Nyt også utsikten til Erasmusbroen fra rommet ditt på Thon Hotel Rotterdam, eller fra restauranten De Swaan mens du nyter en matbit eller kaffe.

Gatekunsten

Du trenger ikke å besøke et museum eller en utstilling for å få en kulturell opplevelse i løpet av turen til Rotterdam. Ta en spasertur rundt Luchtsingel eller Hofbogen for å oppdage flere store og bemerkelsesverdige veggmalerier laget av lokale gatekunstnere. Alternativt kan du følge en syv kilometer lang rute som tar deg forbi 28 malerier og gjennom sentrum av Rotterdam.

Delfshaven

Delfshaven er en av de gamle områdene av byen og har en svært sjarmerende marina. Her kan du også finne det største hagetaket i Europa, Dakpark Rotterdam. Taket sprer den over 1200 meter på toppen av et kjøpesenter. Drevet av frivillige, er dette det perfekte stedet å møte lokalbefolkningen i Rotterdam. I hvilken annen by finner du sauer som klipper gresset på et kjøpesenter?

31 minutter til Amsterdam

Hvorfor ikke ta en dagstur innom den populære storbyen? Etter kun en halvtime på toget har du Amsterdam for dine føtter, med byens sjarmerende kanaler, verdenskjente museum, hyggelige kaféer og historiske severdigheter.

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.