Et menneske sitter ytterst på Trolltunga og nyter utsikten

Se Norge på sitt vakreste herfra

Bare en drøy times kjøretur fra Bergen, ligger Norheimsund som er et godt utgangspunkt for en rekke naturopplevelser som vil ta pusten fra deg.

I Norheimsund i Hardangerfjorden, ligger ærverdige Thon Hotel Sandven som er bygget i 1857. Fra Thon Hotel Sandven har man utsikt over Hardangerfjorden, og hotelldirektør Arnstein Birkeland forteller om de mange turmulighetene man har fra hotellet om sommeren.

– Du kan gå 30 minutter fra hotellet til populære Steinsdalsfossen. Der er det laget en sti slik at du kan gå tørrskodd på innsiden av et 20 meters fossefall. Båtturer fra Norheimsund tar deg til spektakulære fjell og fjordarmer, som Fyksesund der du kan se havørn. 1,5 times kjøring herfra kan du gå til Trolltunga, en steinspiss som henger 700 meter over Ringedalsvatnet. Det er ufattelig mange turmuligheter herfra, sier han.

Folgefonna

Folgefonna ligger en times kjøring fra Norheimsund, og er den tredje største isbreen på det norske fastlandet. Her er det muligheter for å dra på bretur med fører som guider deg gjennom både enkle og krevende ruter. Det er også skimuligheter om sommeren her.

– Det er mulig å stå på ski i shorts på Folgefonna om sommeren. Der er det skitrekk, og både alpinlandslaget og langrennslaget benytter seg av dette. De kommer og bor hos oss, forteller Birkeland.

Den korte avstanden fra Bergen gjør Norheimsund til en perfekt destinasjon for deg som trenger et avbrekk fra storbyen. Etter en lang dag på tur, så er det godt å unne seg en myk seng i et hotellrom med nydelig utsikt mot Hardangerfjorden.

Trolltunga

Trolltunga er en krevende fottur, men har blitt en populær attraksjon de siste årene på grunn av den spektakulære utsikten.

Fjellutspringet ligger på 1100 meter over havet, og det er flere måter å komme seg til Trolltunga på. Mange begynner fra Skjeggedal hvor det går en sti til Mågelitopp. Fra Skjeggedal og tilbake tar turen ca. 10-12 timer og den er på totalt 23 kilometer tur/retur. Fjord Tours tilbyr også guidet tur langst Via Ferrata.

Trolltunga er en tur man kan gå når snøen har smeltet, vanligvis i midten av juni til midten av september. Det er viktig med riktig utstyr og rikelig med mat og drikke, samt førstehjelpsutstyr. Det advares mot å gå til Trolltunga når det er sterk vind eller mye nedbør.

Relatert innhold