På ferie med barn i Oslo

Oslo er ikke bare Norges hovedstad, men også barnas hovedstad. Her er utvalget i aktiviteter stort og det er nok av ting å finne på for barn i alle aldersgrupper.

jente som smiler og hopper i en hotellseng på Thon Hotel Opera

Aktiviteter for barn

Oslo reptilpark

Midt i byen ligger Oslo reptilpark, et lite og intimt sted hvor man kan se slanger, øgler, skilpadder, krokodille, edderkopper og silkeaper. Det er egne tidspunkter hvor de mater dyrene, og besøkende kan klappe slanger. 

Tusenfryd og Leo's lekeland

Norges største fornøyelsespark ligger kun en halvtime i buss utenfor Oslo, eller ti minutter med bil fra Thon Hotel Ski. I den sesongåpne parken finner du spennende og morsomme aktiviteter for hele familien. Leos Lekeland er et annet alternativ. Her kan barna boltre seg i lekestativ, trampoliner og rutsjebaner. Leos Lekeland ligger på Ulsrud. Barn under ett år og voksne kommer inn gratis på både Leos Lekeland og Eventyrfabrikken.

Oslo Sommerpark

På Tryvann ligger Oslo Sommerpark - en  klatrepark i naturskjønne opplevelser. Her kan både store og små svinge seg blant trærne og teste ut morsomme zip lines. De har også en egen klatrepark for de aller minste (3 år og oppover).  Vi anbefaler å forhåndsbestille billetter.

Ta med barna på stolpejakt

Stolpejakten handler om å finne frem til utplasserte stolper ved å følge et oppsatt kart (fysisk og app). Disse er plassert på ulike steder i Oslo. Etter hver registrerte stolpe er en med i trekning av ulike premier.

Deichman Bjørvika

Det nye biblioteket, Deichman Bjørvika, kan underholde både barn og voksne. Her finner du tusenvis av bøker, men også kafeer, ulike verksteder, en kinosal og et stor område for å slappe av med en god bok.

Barnevennlige spisesteder

Barnevennlige kaféer 

Drikk kakao på Cocoa i Toftesgate på Grünerløkka. Åpent Bakeri har også flere kaféer i Oslo, blant annet på Damplassen i Ullevål hageby og i Inkognito Terrasse på Frogner. Her kan du meske deg med nybakte rundstykker, hjemmelaget syltetøy og fantastiske bakevarer. Pascal har flere avdelinger i sentrum, lokalene i Henrik Ibsens gate 36 ligger like ved Slottsparken. Her kan dere fråtse i nydelige kaker, sjokolade og gode lunsjretter. Espresso House er en populær kjede som har gode muffins, kaffe og sandwicher i fine lokaler.

Pizzarestauranter

Mange barn liker pizza, og ekte italiensk pizza får dere på Villa Paradiso som ligger både på Grünerløkka i sentrum av byen og ved Solli plass. Pizza da Mimmo er et knøttlite sted og har få bord, men er veldig intimt og koselig. Bestill bord i forveien, så slipper dere å bli skuffet. Olivia serverer også fantastisk god pizza og her får du andre italienske retter på menyen også. Olivia har flere restauranter i Oslo, blant annet på Tjuvholmen, i Hegdehaugsveien, i Østbanehallen og på Aker Brygge.

Restauranter i Oslo

Har du barn som vil prøve sushi, så er Oslo S stedet. Her finnes et rikt utvalg av sushisteder. Et uformelt sted hvor du kan plukke din egen sushi fra et rullebånd er Yo! Sushi som du finner på Østbanehallen. Yaya’s er en fargerik oase hvor de serverer thailandsk mat. Her er det mye å se på og stedet spiller lyn og torden innimellom som skaper en unik atmosfære. Yaya’s har tre restauanter i Oslo, på Majorstua, i Vika og i sentrum bak Stortinget i Øvre Vollgate. Indisk mat og egen barnemeny får du på restauranten Der Peppern Gror som ligger rett ved Rådhuset.

Museum og omvisninger

Teknisk Museum

På Teknisk Museum kan barna lære, prøve, leke og oppdage. Her finnes store utstillinger av fly, biler, trikk, tog, sykler og datamaskiner. Her kan barn og voksne lære om teknologi, industri, vitenskap og medisin. Teknisk Museum ligger på Kjelsås i Oslo og det er lett å komme seg hit med offentlig transport.

Astrup Fearnley Museet

På Tjuvholmen ligger Astrup Fearnley Museet som viser moderne kunst. I den faste samlingen er blant annet Damien Hirsts «Mother and Child (Divided)» hvor en ku og en kalv er delt på midten og plassert i formalin-beholdere slik at man kan gå på innsiden av dyrene og se innvollene. Selve museet er et kunstverk i seg selv og har fantastisk utsikt over Oslofjorden.

Guidet vandring for barn på Akershus festning

Bli med på guidet vandring tilrettelagt for barn der man får høre spennende historier om helter, kamper, rømninger og spøkelser på Akershus festning.

Bogstad Gård

På Bogstad Gård finner du et museum, men blant barnefamilier så er det Bogstad besøksgård som er mest populært. Her er det hester, kuer, sauer, kaniner og høner. Det er også en kafé og hagen rundt Bogstad Gård er verdt et besøk i seg selv. Her kan barna løpe rundt og man kan gå tur rundt Bogstadvannet. Det er også et eget lekerom på Bogstad Gård for barn.

Barnekunstmuseet

På Barnekunstmuseet kan du se kunstverk laget av barn fra 180 land. Museets oppgave er å samle, bevare og formidle kunst fra hele verden laget av barn og unge opptil 18 år.

Sjokoladebesøk på Freia

Dra på sjokoladebesøk på Freias opplevelsessenter Freialand og lær om sjokoladens historie. Besøket omfatter omvisning i produksjonslokalene og man får muligheten til å støpe sin egen sjokolade. Det blir selvfølgelig servert sjokolade under hele omvisningen.

Kinoopplevelser

Odeon Oslo på Storo

Mye har skjedd på Storo de seneste årene, og området kan nå by på blant annet landets største kinosenter, Odeon Oslo. Kinoen huser 14 ulike kinosaler - nok til å fylle hele 1700 seter. Den største salen er en IMAX-sal, med et lerretet på høyde med et fem-etasjers hus. Kinosenteret er i tillegg verdens eneste med laserprojeksjon og DOLBY ATMOS-lydsystem i 13 av salene. Det hele byr på fantastisk bilde- og lydkvalitet. En filmopplevelse i verdensklasse.

Barnas Cinematek

På lørdager og søndager kan barna få oppleve både nye og gamle klassikere på Barnas Cinematek. De arrangerer i tillegg ulike arrangementer for barna gjennom hele året.

Eldorado bokhandel

Der Eldorado kino lå før finner du nå Nordens største bokhandel. Hos Eldorado bokhandel i Torggata 9 har de en stor boksamling og kaffebar, men også egen filmklubb for barn. Hver lørdag er det gratis film og popcorn for barna.

Barnevennlige overnattingssteder i Oslo

Barnevennlige hotell i Oslo

Et godt tips når du velger hotell for en familieferie, er å tenke på plassering. Selv om Oslo har et kompakt bysentrum, er aktivitetene spredt ut over hele byen og nærhet til kollektiv transport er derfor viktig. Dessuten er utvalget barnevennlige restauranter størst i sentrum, og du er aldri langt vekk fra en park når du velger å bo midt i byen.

Thon Hotels har, som byens største tilbyder av hotell, flere hoteller som tilbyr større familierom og suiter. Midt i sentrum finner du:

Kommer dere i egen bil, er det ikke noe problem å bo litt utenfor sentrum og ta kollektiv transport inn til sentrum. For barnefamilier anbefaler vi Thon Hotel Linne og Thon Hotel Ullevaal Stadion.

Leilighetshotell for familien

Et leilighetshotell kan være en god løsning for barnefamilier. De er ofte større og med adskilt soverom, noe som gjør at de voksne slipper å sitte i sengen og hviske i mørket etter barna har sovnet. Muligheten til å lage egen mat er også noe barnefamilier ofte setter pris på. På alle våre hoteller i Norge er frokosten inkludert i prisen. Her kan du spise et stort utvalg av både varme og kalde retter, samt det meste du kan ønske deg av pålegg.

Thon Hotel Oslo Panorama ligger i et rolig strøk men med Karl Johans gate bare minutter unna. Flere av rommene har mulighet for oppredning på sovesofa i tillegg til separat soverom, samt kjøkkenkrok. Enkelte av rommene har også ballkong og i de øverste etasjene får du en fantastisk fjordutsikt med på kjøpet.

Thon Hotel Slottsparken er et leilighetshotell i det eksklusive nabolaget rett ved siden av Slottet, men med gangavstand til alt Oslo har å by på. Store leiligheter med inntil to soverom gjør det perfekt for barnefamilier.

Relatert innhold

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.