Strengentraseèn

Fra Vang er det flotte oppkjørte langrennsløyper, som går helt opp til Strengen. To av turene passer godt for småbarnsfamilier, mens turen til Strengen er en lengre tur.

Flott skiføre og strålende sol på Strengen i Nordmøre

Strengentraseèn

Fra Vang er det flotte oppkjørte langrennsløyper, som går helt opp til Strengen. To av turene passer godt for småbarnsfamilier, mens turen til Strengen er en lengre tur.

Klåberget — Lengde tur/retur: 6,8 km

En flott trimtur med utsiktspunkt på toppen. Det er jamn stigning hele veien opp til Klåberget. På veien ned kan du velge å få en rask nedkjøring, eller gjøre turen til en rundtur med litt slakere nedfart. På rundturen passerer du Haukarberget, der IL Søyla har trimbok.

Turen starter ved Vang skiarena i Røgrenda. Det er en parkeringsplass ved skiarenaen der du kan parkere bilen.

For å finne løypa går du i retningen du kom fra (østover) på nedsiden av veien noen hundre meter. Kryss veien og Røelva og følg skogsveien opp til «Utigardshytta». Videre oppover er det opparbeidet løypetrase for tråkkemaskin helt opp til Klåberget.

Strengen — 890 meter over havet

Ønsker du å gå til fjellet Strengen, går du først til Klåberget og fortsetter derifra. Det er flere mulige veier til fjellet, bratt opp eller man kan velge slakere ruter. Her er det også mulig å komme inn på en langrennsløype, som går til alpinanlegget i Surnadal. Vær oppmerksom på at løypa opp til toppen av Strengen ikke er oppkjørt hele vinteren.

Øygardshalsen — Lengde tur/retur 3,4km

En skitur til Øygardshalsen er en fin lavterskelstur, som går i relativt flatt terreng. Startpunkt for turen er klubbhuset ved skianlegget til IL Søya på Vang. Skituren går etter oppkjørt løypenett. Dette gjør Øygardshalsen til et ideelt turmål for de yngste som skal lære seg å gå på ski. Turen er også fin for alle som vil ta en lett skitur for bare å nyte vinteren. Turmålet er rastebenken og turkassen ved Øygardshalsen, der en flott utsikt venter deg.

Ved Vang skiarena parkerer du på parkeringsplassen. Gå inn i lysløypa på venstre side av veien og fortsett videre i samme retning som du kom kjørende. Følg så Stikk UT!-skilta fram til Øygardshalsen.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.