Nordmarka idrettsenter

Nordmarka idrettssenter har et anlegg som består av kilometerlange preparerte løyper i ett av de beste skiterrenga på Nordmøre. Anlegget er et ypperlig startpunkt for korte og lengre langrennsturer.

Nordmarkarka idrettsenter skirenn med heiagjeng med norsk flagg

Nordmarka idrettssenter

Nordmarka idrettssenter har et anlegg som består av kilometerlange preparerte løyper i ett av de beste skiterrenga på Nordmøre. Anlegget er et ypperlig startpunkt for korte og lengre langrennsturer.

Senteret ligger 7 km unna Hotel Surnadal.

Nordmarka idrettssenter er tilknyttet et klubbhus og en 3 km lang lysløype. I tillegg finner du et topp moderne skiskytteranlegg med skiver for 20 skyttere og lekeanlegg for barn. I vintersesongen er det stor aktivitet med skirenn, Barn i løypa og Telenor-karusellen.

Sjekk skisporet.no for status på løypene.

Fra Nordmarka idrettssenter har vi 3 turtips til skiturer:

1. Løålikjølen — Lengde tur/retur 10,4 km

Dette er et av de aller mest populære skiturmålene i Surnadal. Turen er familievennlig og er i et lett kupert terreng. Det er litt bakker til å begynne med, men etterpå er det lett turterreng opp til toppen av Løålikjølen.

Ved ankomstmålet kan man enten tenne et bål i det fri, eller man kan bruke den åpne grillhytta på Løålikjølen.

Turløypa starter på parkeringsplassen noen hundre meter forbi Nordmarka idrettsenter. Når du først har funnet startpunktet, kan du ikke gå feil. Følg opptråkkede spor inn til Løålikjølen. På tilbaketuren rett før startpunktet deler sporet seg. Tar du veien til høyre, kommer du til parkeringsplassen vest for Nordmarka idrettssenter. Veien til venstre ender opp på Nordmarka idrettsenter.

2. Garthøglia — Lengde tur/retur 7 km

Dette turmålet ligger langs èn av de mest populære rundturene på Nordmarka, nemlig traseen til turlangrennet "Nordmarksrunden". Turmålet ligger i lett kupert skiterreng, perfekt tur for familien. Langs løypa er det fine plasser å raste på.

På yttersida av den nye, store smørebua ved Nordmarka idrettssenter finner du startpunkt for turen. Gå herifra rett fram i lysløypetraseen og ta av til venstre etter et par hundre meter. Følg dette sporet i ca. 3,5 km fram til Garthøglia. Fra Garthøglia kan du snu, eller du kan gå en rundtur ved å følge sporet til "Nordmarksrunden" videre og tilbake til Idrettssenteret. Hele runden er en del lengre enn tur-retur, men du slipper til gjengjeld møtende trafikk.

Avhengig av forholdene blir alternative løyper tråkket opp inn til Garthøglia. De alternative traseene er litt lengre enn den som er beskrevet ovenfor og har også litt mer stigning. På løyper.net og skisporet.no kan du se hvilken trase som er tråkket opp sist. Vi anbefaler at du følger denne.

3. Magretlia – Rundtur: 2,9 km

Denne turen er et fint turmål på kveldstid. Lysløypa går i såpass lett terreng at runden passer godt for både barn, voksne og eldre.

Etter ca. 1,3 km, omtrent på det høyeste punktet i lysløypa, finner du i Margretlia. Du kan korte ned turen med ca. 0,6 km om du i stedet for å følge lysløypa det siste stykket, går rett fram mot startpunktet når du kommer inn på stadionområdet igjen.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.