Folddalen i Trollheimen

Folddalen i Trollheimen er en sidedal til Surnadal. Dalen i Rondane byr på mangfoldige turmuligheter, for både venner og familie.

Snø, sol og person i vinterlandskap med fjell i bakgrunnen

Folddalen i Trollheimen

Folddalen i Trollheimen er en sidedal til Surnadal. Dalen i Rondane byr på mangfoldige turmuligheter, for både venner og familie.

5 tips til turer i Folddal

Folldalen ligger 37 km fra Hotel Surnadal. Bilveien inn til Gråhaugen Fjellstue er èn av flere flotte utgangspunkt for både skiturer og toppturer.

Under kan du lese fem tips til turer i Folddalen. Noen av turene passer for barn, mens andre er beregnet for voksne.

1. Snota

Fra Folddalen er det blant annet flott å bestige Trollheimens majestet, Snota, på 1 669 meter over havet.

2. Skitur til Ura (ikke merket eller oppkjørt løype)

Ura ligger såpass høyt at man kan se nordvestlige deler av Trollheimen derfra. Skituren egner seg like mye for barn som for voksne.

Første delen av skituren går forbi en liten setergrend ved Storbekklia. Denne plassen, og lia bak, kan være en fin nok tur for barnefamilier. Deretter kommer du rimelig fort opp over tregrensen. Dermed kommer følelsen av at du kommer høyt opp på fjellet fort.

Flere tips knyttet til turen til Ura

3. Skitur til Tindfjellet (ikke merket og ikke oppkjørt løype)

Med bil tar du av ved Kvammen og kjører helt til enden av Folddalsvegen. Turen opp til Tindfjellet tar 24 timer, avhengig av form, fart og føre. Dette er en økende populær Rondane-tur da det er en typisk opp-og-ned-tur.

Fra Tindfjellet har du fin utsikt over deler av Folddalen og Vindøldalen.

4. Skitur til Duvåsen (ikke oppkjørt eller merket)

For en kortere og litt enklere tur kan du gå til Duvåsen. Her kan du parkere på en liten parkering, like etter ett turskilt der det står ”Kaldholet” på. Dette er noen hundre meter etter du har passert den siste hårnålssvingen og er ferdig med stigningen opp fra Kvamsliene.

Et annet alternativ er å parkere på den etablerte p-plassen ved Bjørnsledet.

Turen til Duvåsen tar 12 timer. Følg retning mot den store antennen, som du ser store deler av turen. Her har du flott oversikt over hele dalføret. Denne turen anbefales også etter at det er mørkt. Da lyser hele Vårsøglandet så fint opp og du kan se den flotte lyssettingen fra alpinanlegget.

5. Blomsetrene  fin familietur

Fra Bjønnsleet går det en oppkjørt løype innover til Bolmsetrene. Dette er en fin familietur. Litt bratt og dryg i starten, men det belønnes med veldig flott natur innrammet av Ura, Bolmtrollhetta, Gaddfjellet og Rinnhatten.

Den som ikke vil helt til Bolmsetrene, kan ta en rast like etter man har passert de første bakkene. Da åpner landskapet seg litt ved Lomtjønna. Dette er en super sol-li med masse utforskningsmuligheter for de små.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.