Topptur i Narvik - © Fredrik Schenholm

Opplevelser i Narvik

Kombiner hotelloppholdet med en fantastisk opplevelse i Narviks vakre natur.

Narvik ligger perfekt plassert i Nord-Norges arktiske landskap. Byen er omkranset av vakker natur med fjell og fjorder. Her finnes aktiviteter for deg som er opptatt av kultur og historie eller dramatisk og vakker natur.

Med korte avstander til Lofoten, Vesterålen, Troms og Nord-Sverige, er det enkelt å finne veien hit for en kort weekendtur eller en lengre opplevelsesferie. 

Sommeråpent alpinsenter

I Narvikfjellet er det mulig å stå på ski eller snowboard fra over 1000 meter over havet til nesten havnivå. Narvikfjellet er kjent for sin unike utsikt over byen og ikke minst Ofotfjorden. Alpinanlegget har fem skiheiser og gondolbane. Anlegget er familievennlig med egen barnebakke, men er også kjent for sine unike offpiste-løyper. Ta gjerne gondolbanen til fjellheisrestauranten og utforsk fjellheimen til fots.

Narvikfjellet er også åpent på sommeren og er et populært utsiktspunkt for å se midnattssolen.

Narvik Krigsmuseum

Den spennende krigshistorien fra andre verdenskrig kan du nå gjenoppleve på Krigsmuseet i Narvik. Museet fremstår i helt ny og moderne drakt i det nye Narviksenteret. Med hele 1600 m² fordelt over tre etasjer, er det ikke bare slaget om Narvik som er i fokus, men en helhetlig framstilling av krigshistorien i Nord-Norge.

Polar Park

Polar Park er en av Nord-Norges mest populære turistattraksjoner og er kjent som verdens nordligste dyrepark. Parken består av 1140 mål med vill og vakker natur i Salangsdalen i Bardu kommune i Troms fylke.

Den største attraksjonen er Wolf Camp, der du har muligheten til å bli med inn i innhegningen for å møte ulvene på nært hold.

Ofotbanen

Togveien mellom Kiruna og Narvik er antakelig Skandinavias vakreste og mest spektakulære togstrekning.  Veien svinger seg fra havnivå opp de loddrette fjellsidene som rammer inn den dype fjorden. Noen steder ligger skinnene innhogget på en smal klipphylle 600 meter over fjorden, noe som skaper en helt spesiell opplevelse.

Vinterfestuka

Vinterfestuka er en av festivalene i Nord-Norge som har størst deltakelse og engasjement. Festivalen arrangeres i mars hvert år og omfatter et bredt spekter av kulturarrangement for alle interesser og aldersgrupper.

Golf

Narvik har en golfbane som har nesten like lang sesong som Bogstad Golfbane i Oslo, fra april til november hvis man er heldig. Dette på grunn av den unike beliggenheten skjermet mot vær og vind. Hva med å ta en "tee-off" kl. 02.00 i midnattssol?

Dykking

I 1940 angrep tyskerne Narvik. 10 tyske jagere og 36 skip fikk sin hvileplass her. I dag er Narvik et paradis for vrakdykkere fra hele verden. De vel bevarte skipene og det klare vannet i kombinasjon med isfritt vann gjør det mulig for dere å besøke denne historiske og spennende krigskirkegården.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.