Bildekarusell
Refvikstranda på Måløy
Landskapsbilde over Måløy kystlinje
Kråkenes fyr på Måløy
Landskapsbilde tatt av Kråkenes fyr

Opplevelser på Måløy

Refviksanden

En liten perle der den ligger kritthvit mellom fjellene nord på Vågsøya. Den er gang på gang kåret til å være en av Norges flotteste badestrender, og er så absolutt verdt et besøk uansett badetemperatur.

Kråkenes fyr

Ligger på det vestligste punktet på Vågsøya. Fyrbygningen blir i dag brukt som kafe og vertshus.

Her får du dramatisk og særegen natur mot Stadthavet! Andre fyr som kan besøkes til fots er Hendanes fyr, ved Torskangerpoll og Skongsneset fyr på nordsiden av Vågsøy.

Kannesteinen

Er om mulig Norges mest kjente stein. Den ligger i Oppedal, ca 25 min. fra Måløy sentrum. På grunn av den helt spesielle formasjonen er den et yndet turmål. Turen ut dit kan også kombineres med et besøk på Vågsberget, som er et gammelt handelsted fra 1700-tallet. Dette er et nydelig område hvor man får et inntrykk av hvordan det så ut på kysten i eldre tider.

Selje kloster

Selja var et av de tre første bispesetrene i Norge, og et religiøst senter i middelalderen. I dag ligger ruinene som er noen av Norges best bevarte klosterruiner, lett tilgjengelig for besøkende

Vestkapp

Nyt den fantastiske utsikten fra Vestkapp-platået. I vest er det hav så langt øye kan se. I sør kan en se over til Vågsøya og Kråkenes Fyr.

Runde

Runde er en av øyene ytterst på Sunnmørskysten og er kjent for sin store bestand av hekkende lundefugler, omlag en halv million. Der er værhardt ute på øya, som er omgitt av hav i sør, vest og nord. Store deler av øya er reservat med begrenset tilgang i hekkeperioden, men turen opp til toppen, på ca 300 meter over havet, er en lett og fin tur for store og små.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalenummer.