Sommeraktiviteter i Horten

Kombiner hotelloppholdet med minneverdige opplevelser i idylliske Horten.

Fortet norske løve sett utenfra på sommeren

Vikingtiden er her

Midgardsenteret i Horten bringer vikingtiden til live for sine besøkende. Senteret er bygget med god utsikt over de majestetiske Borrehaugene som er Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra merovinger- og vikingtiden. Gravhaugene i Borreparken ble blant annet nevnt av Snorre Sturlason som hevdet at konger lå begravet her.

Gildehallen er en unik rekonstruksjon av en kongelig hallbygning fra vikingtiden. Her har høvdinger og stormenn levd, og her hviler de fortsatt.

Midgard vikingsenter har kunnskapsrike og engasjerte guider og formidlere som gjør besøk i utstillingene, Borreparken og Gildehallen til et spennende tilbakeblikk på historien.

Sov ikke bort ferien, bli heller med på en reise tilbake til vikingtiden med hele familien

Hos Hotel Horten kan du bestille vikingpakke og oppleve ekte vikingglede for hele familien. Vi ordner overnatting, parkering, frokost og middag for store og små, aktivitetspose til barna og inngangsbillett til Midgard vikingsenter. På midgardsenterets egen vikinglekeplass kan man oppleve lek og moro på vikingvis. Her prøver man seg på både bueskyting, øksekasting, kubbespill, tautrekking og mye annet moro for både store og små. Prøv deg som viking du også!

La sansene leke med inntrykk fra vår fjerne fortid, mens du nyter den magiske stemningen i Borreparken

Den lokale vikingtidsgruppen Borre Vikinglag arrangerer et av de største vikingmarkedene i Nord-Europa. Hit kommer handelsmenn fra hele kontinentet; musikere, krigere, håndverkere, gjøglere og mere til, for å gi deg en ekte og spennende opplevelse av vikingtiden.

Vikinglekeplassen

Lek var viktig også i vikingtiden, og fungerte som en måte å trene opp viktige ferdigheter man trengte som voksen. Man måtte lære å beherske ulike våpen, ha god kondisjon, presisjon og balanse. På Midgardsenterets egen vikinglekeplass kan man prøve seg på både bueskyting, øksekasting, kubbespill, tautrekking og mye annet moro for både store og små.

Buggegården, en morsom og idyllisk bondegård

I år, med helt nytt sommerteater, tas Buggegården til nye høyder og både Gråtass og fjøsnissen er med. Med flere vaskestasjoner rundt omkring på gården og ekstra personell til renhold, legger vi til rette for et trygt og trivelig besøk hos oss. Det er god plass i vårt utendørs teater og vi hjelper til med at hver familie får minst en meter mellom seg. Ta gjerne med lunsjkurven. Vi har også griller til fri bruk. I kiosken får du kjøpt kanelsnurrer, kaffe, is, slush, drikke og godteri.

Badeplasser i gangavstand fra hotellet

Horten har mange flotte strender, flere i gangavstand fra hotellet. Her kan man ta flotte dagsturer i nydelig natur ved sjøen.

 • Rørestrand, sandstrand, stor gresslette med beachbar og grillplasser
 • Vollen/Vollane, stor gresslette og sandstrand
 • Møringa, Karljohansvern, sandstrand
 • Varnestangen
 • Jesusbukta/Veggbukta, Nordsiden av Løvøya - Fin naturstrand.
 • Reverompa, steinstrand

Se hele listen over badeplasser.

Museer i Horten

Det finnes mange spennende museer og historiske steder i Horten. Karljohansvern bærer en lang maritim historie, i Åsgårdstrand finner du Edvard Munchs sommerhus, og Midgard historisk senter i Borreparken vitner om at vi var et viktig maktsentrum i vikingtiden.

I tillegg til museer finner du mange flotte gallerier. Vi har også vårt eget Lokalhistorisk senter som ligger på Karljohansvern.

 • Marinemuseet
 • Preus museum
 • KNM Narvik
 • Midgard historiske senter
 • Lokalhistoriske senter

Les mer om de ulike museene.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.