Gå direkte til innhold

Thon Hotels

Panner med eggerøre, sopp og poteter

Bærekraftig mat

Thon Hotels har et stadig økende fokus på bærekraftig mat. Nøkkelord er kvalitet, sikkerhet og miljøvennlig mat.

Kvalitet

Olav Thon Gruppens sentrale innkjøpsavdeling, på vegne av våre hoteller og øvrige serveringssteder, er på konstant jakt etter gode råvarer i samarbeid med våre leverandører. Gruppen har et stort fokus på kvalitet gjennom alle ledd, fra innkjøp til servering. Våre Food & Beverage ansvarlige har jevnlig opplæring av kjøkkensjefer og oppfordrer til mest mulig bruk av ferske, ubehandlede produkter.

Matsikkerhet

Vi er stolte av vårt samarbeid med gode, norske leverandører. Vi kjøper kun mat som kan spores tilbake gjennom leverandørene, slik at vi har kunnskap om hvor maten kommer fra. Vi er opptatt av en god internkontroll, og har jevnlig besøk av tilsyn, som bidrar til et rent og trygt miljø for matlaging.

Økologisk og kortreist mat

Vi har en policy på at alle hoteller skal etterstrebe å tilby minimum fem økologiske produkter til frokost hver dag. Videre har hotellene et ekstra fokus på bærekraftig mat, gjennom grønne konferanser. På en grønn konferanse skal gjestene få servert økologisk og/eller kortreist mat, og produkter som er på WWFs røde liste skal unngås.

Brasserie Paleo og Paleo Arctic

Med totalrenovering av Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo ble restaurant-konseptet Brasserie Paleo lansert, som nå også er videreført på Thon Hotel Lofoten under navnet Paleo Arctic. Paleo baserer seg på naturlige ubearbeidede råvarer, kortreiste produkter, sesonggrønnsaker og økologiske produkter. Paleo som konsept baner vei for nytt fokus på mat i Thon Hotels og står frem som retningsvisende for våre fremtidige restauranter. Brasserie Paleo ble forøvrig nevnt i Michelin-guiden for 2015 med to kniver og gafler.

Verdens beste lunsj

I 2015 startet arbeidet med å utvikle "Verdens beste lunsj" i samarbeid med verdensmester i kokkekunst, Ørjan Johannsessen. Det ble utviklet 50 nye lunsjretter slik at våre konferansegjester skal få den beste matopplevelsen.