Topp ting å se og gjøre i Brussel

Her finner du gode Brussel-tips som vil gi deg opplevelser du sent vil glemme, enten du bare er på snarvisitt i den europeiske hovedstaden, eller du bor der. Brussel byr på kultur, matopplevelser og historie, men Brussel er først og fremst en by med særpreg!

visit.brussels – Eric Danhier

Brussel er art nouveau og art deco

Når du er i Brussel, er et besøk på Grand Place, som regnes som en av Europas vakreste plasser, nærmest obligatorisk. Men byen har også mange andre attraksjoner å by på. Villa Empain og Maison Cauchie er to typiske eksempler på hvordan art nouveau, eller jugendstilen, ble tolket i Brussel. Hvis du er glad i både art nouveau og sykkelturer, anbefaler vi å bli med Pro Velo på en 15 km lang tur langs en av byens sykkelstier. Underveis får du se en rekke originale og tidstypiske hus signert datidens ledende arkitekter. Har du lyst til å finne ut mer om arkitekten Horta, kan du besøke Horta-museet, der museumsbygningen i seg selv er et bevis på at perfeksjon er mulig.

visit.brussels – Jean-Paul Remy

Brussel er grønn

Brussel er en av Europas grønneste byer. Her finner du fantastiske hager, store parker og til og med skoger. I Brussels mest populære frilufts- og rekreasjonsområde, parken Bois de la Cambre, finner du blant annet et tjern som gir gode fotomuligheter. Du får ganske sikkert noen av parkens ender og svaner til å stille opp på et bilde eller to. Er du glad i å sykle, anbefaler vi å ta en tur i enten Astrid- eller Cinquantenaire-parken, begge med gode sykkelmuligheter. Er du mer interessert i blomster, er kanskje Van Buuren-museet og den tilhørende museumsparken noe for deg. Når du først er i Brussel, bør du også ta deg tid til en tur i Soignes-skogen, som i 2017 fikk plass på UNESCOs verdensarvliste. En fantastisk byskog og en perfekt anledning til å trekke frisk luft.

visit.brussels – Jean-Paul Remy

Brussel er surrealistisk

Lengter du av og til vekk fra det dagligdagse, til noe mer spennende? Brussel er mer enn bare spennende, den er surrealistisk! Her finner du et imponerende antall museer som tar for seg surrealismen, blant annet Magritte-museet, som ligger i huset der den belgiske maleren hadde sitt atelier i nesten 24 år. Magritte-museet er et av våre favorittmuseer og huser en eksepsjonell samling. Hvis museer ikke skulle er nok til å overbevise deg om surrealismens sterke tilstedeværelse i Brussel, foreslår vi en byvandring om surrealismen, Be Magritte. Eventuelt kan du besøke en av byens mest surrealistiske barer, for eksempel Delirium, som kan by på hele 3 000 forskjellige ølsorter.

visit.brussels – Jean-Paul Remy

Brussel er tegneserier

Har du hørt om Tintin, Spirou eller Smurfene? Visste du at alle sammen er fra Belgia? Hvis du besøker Brussel, får du se dem overalt i byen, i alt fra restaurantinteriører til gatekunst. Last ned gratisappen «Parcours bande-dessinée», så kan du se hvor alle befinner seg. Hvis du vil vite mer om historien bak figurene, anbefaler vi en tur på tegneseriemuseet Musée de la BD eller Huberty-Breyne-galleriet.

visit.brussels – Jean-Paul Remy

Brussel er festivaler

Er du glad i feiringer og festivaler? Det er du ikke alene om! Brussel setter alt inn på at folk skal ha det gøy. Med alt fra Brussels Summer Festival til Couleur Cafe-festivalen å velge i er det ikke vanskelig å komme i feststemning. Hvis festivaler ikke er noe for deg, er heller ikke det noe problem: Du har også massevis av barer og nattklubber å velge mellom, for eksempel Spirito eller Jeux d’hiver!

visit.brussels – Eric Danhier

Brussel er gastronomi

Brussel er mye mer enn sjokolade, belgiske vafler og øl. I Brussel åpner det nye restauranter hver dag! Her kan du prøve ut alt fra såkalte ny-kantiner, som spesialiserer seg på sunn og rask lunsj, til foodtrucker med mat fra hele verden. Er du opptatt av å ha et sunt og balansert kosthold? Da bør du prøve CHYL. Frister det mer med store gastronomiske opplevelser, er Comme Chez Soi stedet for deg! Og har du ikke smakt typiske belgiske kaker før, er neste stopp Maison Dandoy. For deg som ønsker deg en spektakulær og typisk belgisk matopplevelse, foreslår vi Tram Experience eller Dîner dans le Ciel, som tilbyr opplevelser du sent vil glemme.

 

visit.brussels – Eric Danhier

Brussel er Europa

La oss ikke glemme en veldig viktig del av Brussel: Det europeiske kvarter, selve hjertet av Europa. På House of European History, vil du oppdage Europas vanskelige reise og få muligheten til å diskutere dets fremtid. Alt dette på Europas 24 offisielle språk. Når du kan alt om Europas historie, besøk Parlamentarium hvor du kan observere det europeiske parlamentet på en innovativ måte. Gode nyheter, utsikten er dynamisk og interaktiv og selv barna vil sette pris på å drive med politikk. Hvis du bor på ett av våre utvalgte Thon Hotels, kan du nyte en guidet spasertur gjennom det europeiske kvarteret.

visit.brussels – Eric Danhier

Se våre hoteller i Brussel

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.