Et gartneri på toppen av Thon Hotel Svolvær

For oss er bærekraft og kortreist mat ikke bare viktig, men også veldig spennende. Fra å være en tanke om å bygge et lite drivhus for urter, har vi nå videreutviklet ideen til å bli et fullskala drivhus på taket av hotellet. Her vil både grønnsaker, salater og urter spire og gro hele året.

Vi ønsker at våre gjester skal få en restaurantopplevelse der råvarer av den beste kvaliteten har et stort fokus. Da er det ekstra spennende å kunne fortelle om vårt gartneri, der hvor plantene vokser til under magisk midnattssol om sommeren og under nordlyset i høst- og vintersesongen. I tillegg har vi satt oss et mål om at vi innen to år skal kunne tilby minimum 50% av våre grønnsaker, salater og urter fra vårt eget gartneri.

Gartneriet skal være mest mulig økologisk, hvor vi blant annet ser på en hydroponi-løsning for å være mest mulig effektiv. Vi skal bruke lite eller ingen energi, samt at gjødsel og kompost vil komme av vårt eget matavfall. Oppvarmingen av gartneriet kommer enten av naturlig solenergi eller restvarme fra hotellet. I tillegg bruker begge våre hotell i Lofoten egne sjøvannspumper til oppvarming og dusjvann. Hele 65% av all vår energibruk kommer faktisk fra havet i Lofoten.

Etter hvert vil vi også tilby gjester tilgang til gartneriet ved spesielle anledninger. Her kan du plukke jordbær direkte fra planten mens stormen raser ute, eller nyte en nyplukket plommetomat mens du ser sola står opp over lofotfjellene en deilig sommerdag.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til unike og kortreiste matopplevelser hos oss.

Relaterte artikler

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.