Her får du Norges beste frokost

Thon Hotels tok tilbake tronen med gull i årets Twinings Best Breakfast Award.

Dekket langbord i restaurant med panoramautsikt til vakkert vinterlandskap i Svolvær.

– Jeg blir litt emosjonell, for dette er noe vi har jobbet for lenge. Vi har vunnet før, men denne seieren smakte rett og slett annerledes, sier Erik Taraldsen stolt. 

Han er hotelldirektør på Thon Hotel Lofoten, som nylig gikk helt til topps i den årlige konkurransen Twinings Best Breakfast Award, også kjent som Norges uoffisielle NM i hotellfrokost. 

Konkurransen ble i år arrangert for 17. gang, og for første gang ble det kåret vinnere i to hotellkategorier: kjedehotell og frittstående hotell. Thon Hotel Lofoten vant gull for årets kjedehotell, mens Britannia Hotel i Trondheim vant i kategorien frittstående hotell. 

– Vi er rett og slett utrolig stolte, rørte og fornøyde, sier Taraldsen, og legger til:

– Personalet gjør en strålende innsats, og for meg som gammel kokk, varmer det hjertet mitt noe ekstremt at vi får denne prisen! 

  Om Twinings Best Breakfast

  • Twinings Best Breakfast Award, også kjent som det uoffisielle Norgesmesterskapet i hotellfrokost, arrangeres av Haugen-Gruppen og Twinings, og er en årlig kåring der over 400 hotellfrokoster over hele landet blir testet av en uavhengig fagjury. 
  • Det kåres først regionsvinnere, semifinalister og finalister, før det kåres en vinner, vurdert ut fra blant annet kvalitet på produktene, presentasjon, service, renhold og atmosfære. 

– Her kan gjestene føle seg som konger

Thon Hotel Lofoten ligger midt i det som flere ganger har blitt kåret til verdens beste øyrike, blant annet av National Geographic og Condé Nast. 

Å ha utsikt til Vestfjorden og Lofotfjellene fra frokostsalen hjelper selvsagt, men det er flere ting som gjorde at juryen satt Thon Hotel Lofoten øverst på listen: 

«Med elegante lokaler og nydelig utsikt tilbyr de en enestående frokostopplevelse for sine gjester. Servicen er upåklagelig, atmosfæren er fantastisk, matkvaliteten er førsteklasses, og med matlaging midt i frokostsalen og nydelig pianomusikk, kan gjestene føle seg som konger og nyte Norges beste frokostopplevelse.» Jury i Twinings Best Breakfast 2023

Hotelldirektøren har også flere grunner til å være stolt av hotellet sitt: 

– Vi har blitt kåret til det mest bærekraftige hotellet i Norge, vi har Stian som er årets kjøkkensjef og Mymint som har kommet på kokkelandslaget og tatt sølv i konkurransen Årets unge kokk. Og så topper vi det nå med å vinne årets beste frokost!  

For hotelldirektøren er det en selvfølge å satse på frokosten:  

– En god frokost er ekstremt viktig for gjestene våre, og noe av det de setter mest pris på. Det gjør det også viktig for oss. 

Midt i matfatet 

På Thon Hotel Lofotens frokostbuffet bugner det av flere nordnorske godbiter, som nyrøkt, hel torskerogn fra Lofot-skrei, fenalår fra Lofotlam og lokale oster som har vunnet NM-gull. Også urter, mikrogrønt og salat er svært kortreist, det hentes nemlig fra drivhuset på taket til nabohotellet Thon Hotel Svolvær. 

Og det er nettopp de fantastiske råvarene som kjøkkensjef Stian Haugnes tror var med på å hjelpe Thon Hotel Lofoten helt til topps. 

– Vi bor jo midt i et matfat i verdensklasse! Vi er forferdelig stolte av råvarene vi har her oppe, alt fra kjøtt, fisk og ost til blomster og grønnsaker. 

Hotellet samarbeidet med en rekke lokale aktører og produsenter, som Aalan Gård,  Lofoten gårdsysteri og Anitas Sjømat på Sakrisøy. Her kan du altså være trygg på å få en ekte smak av Lofoten til frokost.  

– Vi har også verdens, og kanskje universets beste ansatte. De kan nok ta en stor del av æren for dette gullet, sier kjøkkensjefen og legger til: 

–  Så kjære gjest: Velkommen til en fantastisk frokost på Thon Hotel Lofoten! 

Thon Hotels semifinalister og finalister i Twinings Best Breakfast 2023: 

  • Thon Hotel Lofoten (vinner)
  • Thon Hotel Rosenkrantz Oslo (finalist)
  • Thon Hotel Oslofjord (semifinalist)
  • Thon Hotel Harstad (semifinalist)
  • Thon Hotel Kirkenes (semifinalist)
  • Thon Hotel Rosenkrantz Bergen (semifinalist)

Våre hoteller i Lofoten

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.