Gå direkte til innhold

Thon Hotels

Mann som forsøker skytesimulator på Jakt- og fiskesenteret i Flå

Fra Skog til Bord, mat med sus av villmark

Vær med på en lærerik syklus – Lokking og jakt, skyting, slakting og matlaging. Det er ikke all mat som er innom en butikk. Norske jegere og sankere får i løpet av høstjakten tilgang til fantastiske matressurser. Kortreist sunt kjøtt som kan forvandles til nydelige festmåltider eller velsmakende hverdagsmat. Vi tar dere gjennom hele prosessen:

Lokking og jakt

Hvordan foregår jakt på storvilt – lokking på hjort? I vår koselige lavvo sitter vi rundt bålet og lærer å lokke på hjort, mens profesjonelle jegerinstruktører forteller om jakt og fiske i Norge.

Jaktskyting

Hvordan avgis skudd mot levende vilt? Instruktørene tar dere med i simulatoren hvor de gjennomgår viktige elementer ved jaktskyting og dere får prøve både hagle og rifle mot småvilt som rype og fasan og storvilt som elg og hjort.

Partering av storvilt

Hvor kommer maten egentlig fra? Få demonstrert slakting og nedskjæring av en hel hjort på vårt viltslakteri. Lær de ulike kjøttdelene å kjenne, og hva slags mat de egner seg best til. Mulighet for å kjøpe kjøttet med hjem, eller tilberede det på undervisningskjøkkenet.

Matlaging med vilt

Delta i matlagingen sammen med en kokk i vårt opplæringskjøkken eller rett og slett sett deg ned og nyt mat fra skogen ved langbordet i peisestua.

Bestilling

Ta kontakt med Thon Hotel Bjørneparken på telefon 32 05 35 70 eller e-post .