Gå direkte til innhold
Utsikt over Tromsø på vinterstid

Opplevelsene i Tromsø er rangert i verdenstoppen

Som nummer én i Europa og på topp tre i verden, ligger Tromsø plassert som beste destinasjon for opplevelser i verden. Les vår liste over våre favorittsteder og anbefalte aktiviteter i Tromsø.

Verdens største reisenettsted, TripAdvisor, har kåret Tromsø til verdens tredje beste reisemål for opplevelser. Ingen byer i Europa kommer bedre ut.

- Vi er utrolig stolte av at vår flotte by har blitt kåret til en av de tre beste opplevelsesdestinasjonene i verden. Jeg tror det er kombinasjonen av kultur, historie og natur som trekker menneskene hit og gjør besøket komplett, sier Linn Rafaelsen Alexandersen, hotelldirektør på Thon Hotel Polar. 

I kåringen på TripAdvisor trekkes blant annet fjordene, reinsdyrmating og nordlyset fram som de beste opplevelsene. Her blir Tromsø  kun slått av La Fortuna i Costa Rica og Kauai i Hawaii. 

Det er ingen tvil om at Tromsø er vel verdt et besøk. Se vår liste over favorittsteder og anbefalte aktiviteter i Tromsø. Her får du tips til  blant annet hundesledekjøring, nordlysjakt, reinsdyrmating, offpiste-kjøring, spabåt, samt tips til restauranter og kaféer.

Mathallen

I Mathallen lager nordnorske elitekokker mat fra bunnen av med lokale råvarer. I Delikatessen kan du kjøpe fersk fisk, lokale oster, kjøtt fra modningsskap og «alt du trenger til en nydelig middag i ditt eget kjøkken». Mathallen er åpen både til lunsj og middag. De arrangerer også vinsmaking. Adressen er: Grønnegata 58/60. Les mer om mathallen i Tromsø.

Hildr Gastrobar

I Skippergata 11 ligger Hildr Gastro Bar, som er kjent for sine gode cocktails og kreative småretter. Den intime gastropuben ligger i et koselig trehus med en hage, hvor man kan sitte ute om sommeren på fine dager. Les mer om Hildr Gastrobar.

Vulkana

Liker du spa og båtliv? Vulkana tilbyr begge deler. Båten Vulkana er en gammel fiskeskøyte, som er bygget om til et spa med vedfyrt sauna, zen-lounge, restaurant og stupetårn. Det serveres god mat ombord og du kan varme deg i badestampen på dekk. Ulike utleiepakker tilbys på nettstedet Vulkana.no, for grupper og enkeltpersoner. Les mer om Vulkana.

 

Casa Inferno

Casa Inferno serverer italiensk mat, og har spesialisert seg på pizza. Velg mellom tomatsaus eller creme fraiche og ulike toppinger. Restauranten tar ikke bordbestilling på fredager og lørdager (kun på grupper med mer enn 15 personer). Ligger i Vestregata 2 i Tromsø. Les mer om Casa Inferno.

Smak Restaurant

Smak er et lite og intimt spisested i Skippergata 16B. De lekre smårettene på dette stedet er definitivt noe du bør smake på! Les mer om Smak Restaurant.

Fjellheisen

Fjellheisen tar deg med opp 421 meter over havet på fire minutter, og lover byens desidert beste utsikt. Om sommeren er sjansene store for å oppleve midnattssolen, mens det om vinteren er et velegnet sted for å jakte etter nordlyset. Fra Fjellheisens øvre stasjon, Fjellstua, kommer byens belysning på avstand, og dermed blir mulighetene for å se Nordlyset er bedre. Les mer om Fjellheisen.

Kaffebønna

Vil du smake virkelig god kaffe, så legg turen innom Kaffebønna. Det finnes flere Kaffebønna-kaféer i Tromsø. På kafeene selger de kaker, panini, boller, bakverk og ferskt brød fra deres eget håndverksbakeri. Les mer om Kaffebønna.

Hundesledekjøring hos Villmarkssenteret

Bli i ett med naturen bak trekkvillige hunder. Mens du beveger deg gjennom det flotte landskapet og kobler av i sleden, kan du se etter rev og snørev, ugler, ørner, reinstyr og elg. Det finnes flere tilbydere i Tromsø som kan ta deg med på hele dager ute i det vakre vinterlandskapet. Active Tromsø er en av disse. Les mer om Villmarkssenteret.

Topptur til Lyngen

Tromsø er perfekt for den som liker toppturer. Lyngsalpene er kjent som en av Norges mest populære offpiste-destinasjoner og tilbyr spektakulær utsikt og vakre fjell. I tillegg ligger alpinanlegget Korken 20 minutter fra flyplassen, om du ønsker å besøke flere alpinbakker.

 

Risø Mat og Kaffebar

I Strandgata 32 ligger Risø Mat og Kaffebar, som er en rustikk kafé i Tromsø. Her serverer de gode lunsjretter. Menyen varierer fra dag til dag. 

Bryggejentene

Interiørbutikken Bryggejentene ligger midt i Ersfjordbotn på brygga utenfor Tromsø. Her selges alt fra kreative dynetrekk til dekorative mobildeksler. I butikken finner du garantert noe fint til deg selv eller en gave til en venn. Bryggejentene er også kjent for kaféen sin som har en helt fantastisk utsikt mot både fjord og fjell. Det er også fine turmuligheter fra Bryggejentene. Adressen er Ersfjordveien 55.

Nordlysjakt

På vinteren er jakten på nordlyset en opplagt aktivitet. Med et bredt spekter av nordlysutflukter i Tromsø, finner du garantert noe som passer hva du er ute etter. Via Visit Tromsø kan du velge mellom to former for utflukter; nordlysjakt eller nordlysopplevelser.

Under en nordlysjakt blir du med en erfaren og kunnskapsrik guide for å jakte på nordlyset med bil, buss, minibuss eller båt. Nordlysopplevelsene byr på litt ekstra eventyr under ditt arktiske besøk. Du finner en oversikt over aktiviteter på visittromso.no, hvor du kan filtrere deg frem til den perfekte opplevelsen for deg.

Reinsdyrmating med Tromsø Safari AS

En kort kjøretur fra Tromsø kan du mate reinsdyr og du kan kjøre reinsdyrslede. Du vil også kunne prøve deg på lassokasting, høre joik og oppleve samisk kultur.

Opplev Tromsø

I Tromsø har vi to hoteller midt i sentrum, Thon Hotel Polar og Thon Hotel Tromsø.