Gå direkte til innhold

Thon Hotels

10 steder du må få med deg i Oslo

På utkikk etter ting å gjøre i Oslo? Her får du våre 10 beste tips til kaffebarer, restauranter, barer og ting å gjøre når du er i Oslo - enten du er på besøk eller bor i hovedstaden.

Se våre hoteller i Oslo

Ting å gjøre i Oslo

1. Botanisk hage

På sommeren er det fint å rusle rundt i de flotte hagene på Tøyen og se på 45 000 planter av ca. 5 500 ulike arter og sorter. På fine dager er det fint å sitte ute på Museumskafeen. 

2. Gimle kino

På ærverdige Gimle kino på Frogner har de bar i foajeen og du kan nyte et glass vin, øl eller kaffe på et lite bord foran deg mens du ser en kvalitetsfilm. De viser også direkteoverført opera og ballett. 

3. Oslo reptilpark

Oslo reptilpark ligger midt i byen og er et lite sted hvor man kan se slanger, øgler, skilpadder, krokodille, edderkopper og silkeaper. 

Damer på café i Oslo sentrum

Foto:CH - Visitnorway.com

Restauranter

4. Yaya’s

Om du er på utkikk etter en annerledes restaurant, så er Yaya’s stedet. I Oslo har de tre restauranter å velge mellom og her får du servert billig og god Thaimat i fargerikt interiør. 

5. Piscoteket

Om du liker å prøve noe nytt, så er Piscoteket noe for deg. Her får du moderne peruansk mat servert med norske råvarer. Menyen er spennende og drinkene er gode.

6. Pizza da Mimmo

Pizza da Mimmo er en klassiker blant Oslo-beboere. Den knøttlille pizzarestauranten er superkoselig og her får du ekte, tynn italiensk pizza. 

7. Izakaya

Izakaya er et lite, enkelt sted som ikke tar bordreservasjon, men du får god japansk mat her. Stedet ligger i St. Olavs gate 7 og er også en liten bar. 

Ferskvaredisk i Mathallen i Oslo

Foto: VisitOSLO/Finn Ståle Felberg

Kaffebar

8. Tim Wendelboe

Oslo har både Starbucks, Stockfleths og Kaffebrenneriet. Men om du er på utkikk etter Norges beste kaffe, så dra til Tim Wendelboe på Grünerløkka og kjøp med deg take-away. Her serveres den aller beste kaffen i byen, og stedet er en favoritt blant kjendiser og Oslo-folk.

Barer

9. Himkok

Himkok ble kåret til en av verdens 50 beste barer i 2016, og her får du fantastiske drinker i en helt spesiell bar over mange etasjer som har eget destilleri. Stedet har en anonym inngang, men ligger i Storgata 27 med dør inn fra Youngs gate. Prøv en av drinkene. 

10. Oslo Mekaniske verksted

Oslo Mekaniske verksted er et stort hjemmekoselig sted med slitte møbler som ikke matcher. På sommeren har de en fin bakgård hvor man kan sitte ute – midt i sentrum på Grønland. 

Foto høyre side: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Våre hoteller i Oslo

Relatert innhold