Gå direkte til innhold
Fossjuvet i Stavanger

Tilbring påskeferien i Stavanger

Det finnes mye å gjøre i Stavanger i påsken, med alt fra Michelin-restauranter og kaféer til et rikt kulturtilbud. Her er våre beste tips til deg som enten bor eller er på besøk i byen.

Fossjuvet - Rogalands Jutulhogg

Da Lysefjorden var fylt av en massiv dalbre som smeltet, fant store mengder smeltevann utløp fra Flørlisiden over Vassleia og ned til Indredalen. Her traff vannmassene en forkastningssone som det slam- og steinrike brevannet fikk godt tak i. En svær foss har i en geologisk sett relativ kort periode gravd ut Fossjuvet, og fraktet stein, grus og sand til flatene lenger nede i dalen. Vi anbefaler å se dette fantastiske skuet med egne øyne.

Les mer om turen hos UT.no.

Brostein Kafé

I gamlebyen ligger kaffebaren Brostein Kafé som er et lite og hjemmekoselig sted i en gammel nostalgisk murbygning. Her serveres kaker, smørbrød kaffe og kakao. Adressen er Øvre Strandgate 79.

Se våre hoteller i Stavanger.

Fargegaten

De koselige trehusene i Fargegaten er malt i knallfarger og her finnes et yrende uteliv med både barer, kaféer og butikker. Området ligger i Øvre Holmegate.

ThonTestere i Fargegata i Stavanger
FARGEGATA: De koselige gatene i Stavanger er preget av gamle trehus, fargerike detaljer og brostein. Fargegata er, som navnet tilsier, en av de mest fargerike.

Viking House

Viking House er et besøkssenter i verdensklasse som formidler historien om vikingtiden i regionen gjennom VR-teknologi.

Gå ombord i vikingskipet og bli med på et eventyr. Reis tilbake i tid og opplev VR-filmen «Den første kongen». Den handler om sagaenes fantastiske beretninger om Harald Hårfagre og slaget i Hafrsfjord i 872 der Hårfagre samlet Norge til ett rike. Du får oppleve vår spennende historie og kulturarv slik du aldri har sett det før.

Nå får du 25 % rabatt på overnatting i påsken

Re-naa

Stjernekokken Svein Erik Renaa har 21 sitteplasser i restauranten hvor maten serveres og presenteres av kokkene selv. En smaksmeny består av rundt 22 serveringer og kjøkkenet bruker naturlige råvarer. Re-Naa fikk Stavangers første Michelin-stjerne i 2016. Adressen er Steinkargata 10.

Preikestolen

Preikestolen er en av Rogalands best besøkte attraksjoner og et av landets mest spektakulære fotomotiver. Preikestolen er blant annet kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet. Den rager 604 meter over Lysefjorden, i ytre del av fjorden.  Hovedsesongen er fra april til oktober, og turen tar omtrent 4 timer tur/retur.

Har du tenkt deg til Preikestolen i påsken? Bo godt hos Thon Hotel Maritim.

Preikestolen
PREIKESTOLEN: En av de mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland.

Månafossen og friluftsgården Mån

En av Rogalands flotteste fosser, Månafossen, kan du gå til fra Eikeskog. Går du videre en halvtime herfra, så kommer du til friluftsgården Mån. Den gamle fjellgården er restaurert og i kjelleren er det varmestue og en historisk utstilling. I nybygget finnes 30 sengeplasser for de som ønsker å overnatte.

Stavanger Svømmestadion Gamlingen

Er du glad i å bade, så er Gamlingen noe for deg. Ved utendørsbassenget finnes det også treningsrom, kafé, tre badstuer, barnebasseng og et 25 meters basseng. Svømmeanlegget ligger ved Mosvangen og er åpent hele året.

Norsk Oljemuseum

Norsk Oljemuseum i Stavanger er et moderne, interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden, hvordan petroleum blir funnet og produsert og hva disse ressursene brukes til. Ved presentasjon av originale gjenstander, modeller, film og interaktive utstillinger formidles historien om oljevirksomheten på norsk kontinentalsokkel.

BESTILL hotell i påsken

Frokost er alltid inkludert på alle våre norske hoteller!