Gå direkte til innhold
To påskekyllinger foran Operahuset - VisitOSLO/Didrick Stenersen

Tilbring påskeferien i Oslo

Det er mye å finne på i Oslo i påsken, og det er gode muligheter for å kombinere både by og ski. Her er våre beste tips til deg som enten er på besøk eller som bor i hovedstaden.

Mathallen

På Mathallen på Vulkan i Oslo kan du overraske smaksløkene med et godt måltid, eller en morsom mathandel. Flere av butikkene tilbyr smaksprøver og om du ikke skal spise et måltid er det et perfekt sted å innhente ny inspirasjon. 

Astrup Fearnley

Astrup Fearnleys kunstkolleksjon er regnet som en av de beste i Nord-Europa, og uformingen av museet er verdt et besøk i seg selv.

Bygningen ligger flott til ytterst på Tjuvholmen, og er tegnet av Renzo Piano Building Workshop i samarbeid med Narud-Stokke-Wiig. I tillegg til å ha flere forskjellige utstillinger tilbyr museet senioromvisninger, babyomvisninger og søndagsomvisninger. 

Bestill rom på Thon Hotel Vika Atrium

Astrup Fearnley
ASTRUP FEARNLEY: Museet ligger flott til ytterst på Tjuvholmen, og er tegnet av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano.

Barcode

Om du ønsker et pulserende opphold kun et steinkast unna de trendy områdene Sørenga og Barcode, er Thon Hotel Opera valget for deg. I dette nye området kan man sole seg i glansen fra Operahuset, eller vandre i gater med unik arkitektur.

Ekebergrestauranten og skulpturparken er en kort gåtur unna, hvor man kan nyte utsikt over Oslofjorden og sentrum, så det er mange aktiviteter å velge mellom i nærområdet.

Nå får du 25 % rabatt på overnatting i påsken

Oslo Vinterpark

Ønsker du å kombinere bypåske med ski så er det fullt mulig! På Tryvann finner du skianlegg med 18 bakker, 11 heiser og en ny 6-seter stolheis. Her finnes egen skiskole og hele familien kan leie både ski og skiklær. Det er tre serveringssteder i anlegget, og her får du sunn og økologisk mat som hjemmelaget lapskaus, supper, vafler, boller og steinovnsbakt pizza.

Tryvann
Foto: Terje Borud - Visitnorway.com

SNØ

Verdens råeste helårsarena for snøopplevelser har åpnet i Lørenskog, kun en kort togtur fra Oslo sentrum. Slå deg løs på hele 36 000 m² med snø! Her finner du fire ulike nedfarter, stolheis og koppheis. Du kan velge mellom familie-, racing-, nybegynnerbakken eller blåparken og big jump. 

I mesaninen hengende oppunder taket ligger en småkupert langrennsløype med oppover- og nedoverbakker, samt svinger som gir variasjon hele veien. Antatt kapasitet er på inntil 2-400 løpere om gangen.

Badstu på Sørenga

Langs Havnepromenaden, en tursti som strekker seg helt fra Sørenga til Frognerkilen, finner du blant annet en aktivitet som har blitt svært populær den siste tiden, nemlig de flytende badstubåtene og - bryggene rundt Sørenga. Her kan du nyte den revitaliserende kombinasjonen av dampende sauna og forfriskende fjordbad hele året.

Den perfekte Oslo-helgen for kjærester

Badstu på Sørenga
FOTO: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Oslo Reptilpark

Oslo reptilpark ligger midt i byen og er et lite og intimt sted hvor man kan se slanger, øgler, skilpadder, krokodille, edderkopper og silkeaper. Det er egne tidspunkter hvor de mater dyrene, og besøkende kan klappe slanger. Det er stengt på mandager.

Bogstad Gård

På Bogstad Gård finner du et museum, men blant barnefamilier så er det Bogstad besøksgård som er mest populært. Her er det hester, kuer, sauer, kaniner og høner. Det er også en kafé og hagen rundt Bogstad Gård er verdt et besøk i seg selv. Her kan barna løpe rundt og man kan gå tur rundt Bogstadvannet. Det er også et eget lekerom på Bogstad Gård for barn.

Tips til storbyferie med barn!

Sjokoladebesøk på Freia

Dra på sjokoladebesøk på Freias opplevelsessenter Freialand og lær om sjokoladens historie. Besøket omfatter omvisning i produksjonslokalene og man får muligheten til å støpe sin egen sjokolade. Det blir selvfølgelig servert sjokolade under hele omvisningen!

BESTILL DITT NESTE OPPHOLD

Frokost er alltid inkludert på alle våre norske hoteller!

Se alle våre hoteller i Oslo